Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Költségvetés - Fidesz: új gazdaságpolitika

A Fidesz-frakció gazdasági kabinetjének vezetője szerint a 2011-es költségvetés egy új gazdaságpolitika folytatásának bizonyítéka.

Rogán Antal szombaton az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, a költségvetésben úgy sikerül biztosítani a következő évben a pénzügyi stabilitást, és garantálni a 3 százalék alatti költségvetési hiányt, hogy közben nem kerül sor sem lakossági, sem a vállalkozókat érintő megszorításokra.

Mint hangsúlyozta, a következő években Magyarországon azoknál marad több pénz, akik eddig a legtöbb adót fizették, vagyis a családoknál, a kis- és középvállalkozásoknál, és azok fognak több adót fizetni, akik az elmúlt esztendőkben a legnagyobb profitot realizálták, így például a bankok, az energia- és a távközlési szolgáltatók.

"Mi azt gondoljuk, hogy ez a költségvetés garantálni fogja az állam működőképességét", tehát a közszolgáltatások működőképességét, az egészségügy, a közoktatás működőképességét, és eközben Magyarországon a következő évben nem nőni, hanem csökkenni fognak az adók - mondta Rogán Antal.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a szombati kormányszóvivői tájékoztatón jelentette be, hogy a jövő évi költségvetés GDP arányos eredményszemléletű hiánya 2,94 százalék lesz. A kormány október 27-én elfogadta a jövő évi költségvetést, amelyet 2,94 százalékos eredményszemléletű (ESA) hiány mellett a 2,8 százalékos pénzforgalmi hiánnyal tervez, ez utóbbi fogalmazódott meg az IMF-EU megállapodásban - mondta a miniszter.

Közölte, hogy a közszféra jelenlegi 690 ezres létszámát 25-30 ezerrel kívánja csökkenteni a kormány jövőre. Ennek nagyobb része, megközelítőleg 25 ezer fő az évenként szokásos természetes fogyás, a többiek pedig a magánszférába kerülhetnek - jelezte a nemzetgazdasági miniszter. Matolcsy György elmondta: a központi költségvetési intézményeknél 5 százalékos, a költségvetési háttérintézményeknél 10 százalékos lesz a létszámleépítés, 5 százalékos dologi költségcsökkentés mellett.

Olvasóink írták

 • 5. tudorka 2010. október 31. 19:22
  „Megszorítás helyet lopásra! Tolvaj banda és még büszkék is rá.
  Szemétláda banda.”
 • 4. Boli 2010. október 31. 07:47
  „Az új gazdaságpolitika alapja: http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/10/30/orban_a_teljes_pillert_megszuntetne/

  Ha így nézzük, akkor már elég sz.rul hangzik... Ebből felélni mindent, azért az ....... <önként kimoderáltam>”
 • 3. BsBe 2010. október 31. 05:31
  „Jól kezdte, - Mint hangsúlyozta, a következő években Magyarországon azoknál marad több pénz, akik eddig a legtöbb adót fizették, de rosszul folytatta. Nem arra az aktív korosztályra gondolt, akik (40-44 év munkaviszony) alatt 20-22 évig nevelnek, hanem azokra akik eddig is jól, vagy az átlag felettinél jobban kerestek, illetve azokra akiket eddig is a gyerekek száma tartott el.”
 • 2. load 2010. október 30. 23:29
  „1. gjozsi88
  Rogán értelmes, okos ember.
  Tudja, hogy a gazdaságból az állam által kivont minden fillért, a végfelhasználók (családok) fizetik meg.
  De azt is tudja, hogy erről így, ma nem lehet beszélni.”
 • 1. gjozsi88 2010. október 30. 17:07
  „Ez a Rogán nem tud számolni!
  Azt mondja a családoknál marad több pénz!
  Melyik családoknál, akik 500 000 felett keresnek?
  Ők nem sokan vannak...!
  A nagy többség..?
  Mert azok a családok, akik az aktiv korosztály (40-44 év munkaviszony) alatt csak 20-22 évig nevelnek gyereket(a gyerek kedvezményt is érdemben csak magasabb jövedelem mellett tudják igénybe venni, még két gyerek esetén is, a harmadik gyerek után járóhoz kell 300 000 ft-os bruttó), a többiek rosszabbul járnak, mert csak a minimálbért emeltetését tudja inditványozni a kormány, de a versenyszférában, ahol ennél magasabbak a bérek, ott nincs kényszer az emelésre, nekik csökkenni fog a jövedelmük!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki fizet? - Kész a 2011-es költségvetés

A beruházások 6,9 százalékkal bővülnek, az export 9 százalékkal, az import 9,3 százalékkal nő. Tovább olvasom