Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Költöző gabonások

Az eddig győri székhellyel működő Pannon Gabona Rt. központja csütörtök megkezdte az átköltözést Komá- romba. A cég megyei üzemei, telepei természetesen maradnak, a központ munkatársainak azonban hétfőn már Komáromban lesz a munkahelye.
Az osztrák tulajdonosi körhöz tartozó Pannon Gabona Rt. ősszel összeolvadt az ugyanezzel a tulajdonosi társasághoz tartozó komáromi székhelyű Hungaromill Rt.-vel. A Pannon Gabona vezérigazgatója az év elején tudatta munkatársaival: májusban Komáromba helyezik át a cég központját. A társaság akkor azt ígérte, a győri központban dolgozó valamennyi munkatársnak lesz munkája és helye is Komáromban.
A Pannon Gabona központjának átköltöztetése tegnap kezdődött, s hétfőn az alkalmazottaknak már Komáromban kell munkába állniuk.

A cég tartja magát ígéretéhez: aki élni kívánt a lehetőséggel és vállalja az ingázást, annak továbbra is lesz munkája. Néhányan azonban nyugdíjba vonulnak, illetve találtak maguknak kedvezőbb munkalehetőséget. A társaság korábbi munkavédelmi vezetője, aki huszonkét évig dolgozott a társaságnál, az üzemszervező és SZB-titkár Baricsa László Zoltán is a kilépők között van.

– Érthető, hogy az átköltözés miatt nem túl rózsás a hangulat a cégnél – mondta lapunknak egy magát megnevezni nem kívánó alkalmazott. – Nem mindegy, hogy naponta kétszer háromnegyed órát utazással kell-e tölteni. Többen úgy gondolják, előbb tájékozódnak, milyenek az új körülmények, s azután döntenek, maradnak vagy távoznak. A hírek szerint a társaság autóbuszt bérel, s reggel és munkavégeztével azzal szállítják Komáromba és vissza Győrbe a gabonásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dühös kínaiak: Internettől eltiltva

Felháborodás és általános engedetlenség követte azt a kínai intézkedést, mely… Tovább olvasom