Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Költészet napja: több száz diák szavalta egyszerre Nagy László versét

Több száz diák szavalta el egyszerre Nagy László Ki viszi át a szerelmet? című versét a költészet napján Sárváron.
Több száz általános- és középiskolás diák szavalta el egyszerre Nagy László Ki viszi át a szerelmet? című versét a költészet napján Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész vezetésével Sárváron.

A Weöres Sándor Színház igazgatója és Fűzfa Balázs szombathelyi irodalomtörténész Vas megyéből indította útjára a közös versmondási akciót, amelyhez már az ország számos iskolája és települése csatlakozott.

Jordán Tamás az MTI-nek elmondta: a költészet napja alkalmából reggel már rendkívüli irodalomórát tartott a szombathelyi Dési Huber Általános iskola két osztályában, majd következett Sárváron a Kossuth téren a közös szavalat, amely szavai szerint nagy siker volt, hiszen azon legalább nyolcszázan vettek részt.

A direktor elmondta, hogy igen zsúfolt a költészet napi programja, hiszen délután még Csepregen van egy "stand up" jellegű fellépése, este pedig a szombathelyi Weöres Sándor Színház stúdiószínpadán adja elő önálló estjét Szabad ötletek jegyzéke címmel.

Megosztotta egy személyes érzését is: mint elmondta, különös jelentőséggel bír számára az idei április 11., hiszen szülei, akik mindketten túl vannak már a 90. életévükön - édesapja 94, édesanyja pedig 92 éves - ma ünneplik 70. házassági évfordulójukat.

"Kavarognak bennem az érzések, hiszen nagy ajándék nekem, hogy szüleim még mindig velem lehetnek" - mondta Jordán Tamás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jegyzőköny van róla: leselejtezték Gyurcsány szakdolgozatát

A selejtezési jegyzőkönyv szerint leselejtezték Gyurcsány Ferenc volt kormányfőnek a Janus Pannonius… Tovább olvasom