Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Kolompár Orbán: le akarnak járatni

Kolompár Orbán szerint a politikai ellendrukkerei minden elkövetnek a lejáratása érdekében, amikor azt terjesztik róla, hogy hátrányos helyzetű roma gyerekek helyett üdült volna közpénzből a Balatonnál. Vele egyetértve a Bács-Kiskun Megyei Cigány Önkormányzat elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke csak vendégként, pár órára jelent meg a Balatonmáriafürdőn tartott táborozáson.
Kolompár Orbán az MTI-nek csütörtökön kijelentette: "politikai ellendrukkereim és a velük cinkos médiával együtt Kolompár Orbán-fóbiában szenvednek, és mindent elkövetnek a lejáratásom érdekében".
Közlése szerint évente 10-15 táborba, hasonló jellegű rendezvényre kap meghívást, amelynek - anyagi ellenszolgáltatás nélkül - mindig eleget tesz, és a romák oktatási, foglalkoztatási helyzetéről, jövőjéről beszélget a táborvezetőkkel és a gyermekekkel.

Az OCÖ elnöke az MTI-nek úgy fogalmazott: "sem külföldi, sem egzotikus nyaraláson soha nem vettem részt, ellentétben más bal-, és jobboldali politikusokkal, roma vezetőkkel, annak ellenére, hogy erre már számos alkalommal nyílt volna lehetőségem". Közlése szerint OCÖ-elnökként egyetlen nap szabadságot sem vett igénybe az elmúlt hat év alatt.
Szintén Kolompár Orbán lejáratására tett kísérletnek tartja a Bács-Kiskun Megyei Cigány Önkormányzata elnöke azt a sajtóban megjelent információt, hogy az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke "luxusnyaralásra" költötte volna a romagyermekek táboroztatására elnyert pályázati összeget.

Agócs János, a Bács-Kiskun megyei cigány kisebbség önkormányzatának elnöke az MTI-nek küldött csütörtöki közleményében tudatta: Kolompár Orbán nem tagja a Bács-Kiskun megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzatnak, a gyermekek táboroztatásában nem vett részt, a programot az OCÖ nem támogatta, a roma vezetőt pedig mindössze egy délutáni beszélgetésre hívták meg a gyermekek és kísérőik közzé.
A megyei kisebbségi önkormányzat vezetője megjegyezte: a Balatonmáriafürdőn tartott táborban összesen 65 gyermek és 10 kísérő vett részt vett, a táborozók faházas apartmanban üdültek, és ez szerinte nem nevezhető luxusnak sem Magyarországon, sem Európában.
A csütörtöki Magyar Nemzetben és a C-Press nevű honlapon közölt fotókra utalva Agócs János kifejtette: "a beszélgetést követően az egyébként "luxusnak nevezett" 2x3 méteres műanyag medencében nemcsak ő, hanem a gyerekek is a nagy meleg hatására megmártóztak, ezt követően a táborból Kolompár Orbán eltávozott".

A megyei roma vezető az MTI-nek azt is elmondta, mivel a táborozásra nyert pályázati támogatást - amely csak egy részét fedezte a teljes összegnek - visszafizették, végül a teljes költséget a megyei képviselet fedezte.

Németh Erika, a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány (MNEKK) elnöke azt közölte: a Bács-Kiskun megyei Cigány Önkormányzat tavaly valóban nyert 400 ezer forintot gyerekek táboroztatására, de azt vissza kellett fizetnie kamatostul, mert az elszámolásnál kiderült, hét nap helyett csak öt napig táboroztak, és ez szerződésszegésnek minősült. Az odaítélt támogatást az érdekképviselet még tavaly szeptemberben visszautalta a közalapítvány számlájára - tudatta Németh Erika.

A közalapítvány honlapján közölt adatok szerint "Anyanyelvű és népismereti gyermek- és ifjúsági táborokra" 2009-ben összesen 28 millió 358 ezer 500 forint támogatást ítéltek meg 152, cigány, román, német, görög, ruszin, szlovák, horvát és szerb nemzetiségű kisebbségi önkormányzatnak, egyesületnek. A maximálisan elnyerhető támogatás 400 ezer forint volt. Tavaly, 2008-ban 171 pályázó között osztották el hasonló feltételek mellett a 30 millió forintos keretösszegű támogatást.
A pályázati kiírások szerint a támogatási összeg csak akkor számolható el, ha a pályázó legalább 20 fiatal (6-32 év között) számára legalább 7 nap (6 éjszaka) időtartamra tart foglalkoztatást, és napi költségként ezer forint számolható el gyermekenként.

Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, a Lungo Drom elnöke csütörtökön közleményben lemondásra szólította fel Kolompár Orbánt. "Felszólítjuk a szocialista kormányt arra, hogy ne asszisztáljon tovább Kolompár Orbán törvénytelen pénzpazarlásához! A kormányzat a romák pénzét ne adja oda ennek az embernek, mert ezzel csak a cigányellenes hangulatot erősíti a társadalomban, valamint a romák közti elégedetlenkedést segíti elő" - írta a roma politikus.

A C-Press nevű honlap kedden, a Magyar Nemzet csütörtöki számában állította azt, hogy az OCÖ-elnök több Bács-Kiskun megyei vezetőtársával hátrányos helyzetű roma gyerekek helyett üdült közpénzből a Balatonnál.
Kolompár Orbán az MTI-nek azt mondta: a két sajtóorgánum, és a lapokkal valótlan információkat közlő Hajek Csaba ellen jogi lépéseket tesz rágalmazásért.

Olvasóink írták

 • 15. Meir 2009. szeptember 06. 03:08
  „Kolmpar Ur!!
  inkabbarrol szamoljon el vegre,hova tette On a Roma-Holocaust "karpotlasi" millioit!!!!
  a valodi hozzatartozok,az On tulajdon nepe,ugyanis abbol egy fillert sem latott!!!
  ahelyett hogy itt rinyal,inkabb szegyeneben sulyedjen el ugy otven meterre!!Legyen atkozott meg az emleke is onnek!!Az O.-rokkevalo buntesse meg kegyetlen modon azert amit On kepes volt megtenni a tulelokkel,es leszarmazottaikkal!!!
  On Aljas Undorito modon Meg gyalazta az emlekuket!!
  Megerdemelne azt is hogy ezert Ont lassan Karoba huzzak a sajat fajtestverei!!!”
 • 14. 13.István 2009. szeptember 05. 10:51
  „Kolompár Úr a ma reggeli Verebes müsorban az mondta irigylik töle a vizet a tisztálkodásra ?
  Ő csak látogatóba ment és melege volt azért mártózott a kertben fölállított 3x valahány méteres meden-cében ,de a fotók az hol készültek?
  Nem véletlenűl szájába tették a szavakat a Nap Tv -ben ?
  Meddíg húzódik az ügy a síbolásról?”
 • 13. Kitartas 2009. szeptember 05. 06:28
  „Fehér galléros bűnöző, jövőre börtönbe kerül azokkal együtt, akik hagyták eddig lopni. Draskovics, Bajnai, Gyurcsány vele együtt megy majd. Ennek a sötét alaknak egyszerre több bírósági ügye is van, a saját fajtársaitól lopta el a pénzt, örüljön neki ez a gnóm, hogy nem ők szolgáltatnak igazságot felette, mert akkor azt nem élné túl.”
 • 12. hehe08 2009. szeptember 04. 21:23
  „Nem ez a koszos mondta azt, hogy aki azt mondja, hogy szeret dolgozni az hazudik...????????
  ...... ha tehát 6 éve csak dolgozik akkor valószinüleg szereti csinálni, tehát hazudik!!!!!!!!!!!!!”
 • 11. tódi 2009. szeptember 04. 16:23
  „Ja , persze . L.CS. H.”
 • 10. Csetneky 2009. szeptember 04. 14:25
  „Szegény ember 6 éve nem volt szabadságon, éjt nappallá téve dolgozik! Ha azonban ítéletek születnek a sikkasztásos ügyeiben, majd a sitten kiveheti az elmaradt szabiját. Egyébként én el tudnám őt képzelni az Mszp miniszterelnök jelöltjeként, minden képssége megvan hozzá.”
 • 9. Freddy01 2009. szeptember 04. 12:50
  „Bocs..börtönben...De a lényegen nem változtat...”
 • 8. Freddy01 2009. szeptember 04. 12:49
  „Tisztelt Jogalkalmazók...Miért nincs ez a madár már évek óta börtöünben...!
  Ez törvények kívüli, vagy mi van ?”
 • 7. éaa 2009. szeptember 03. 21:33
  „Fuj, milyen undorító! Képes volt a gyerekek medencéjében áztatni a tökeit.”
 • 6. raffy2 2009. szeptember 03. 20:05
  „még hogy le akarják járatni?na neeeeeeeee!!!!!!!!!!még ennél is jobban?ha én ennyi lóvéval nem tudnék elszámolni,már rég dutyiba lennék.de gondolom holnap lesz a mokkába,hogy mindezt elmagyarázza,hogy ő csak vendég volt.csak az a baj.hogy van aki még ezt mindig elhiszi neki.őrület!!!!!!!!!!!!”
 • 5. Meir 2009. szeptember 03. 19:47
  „Majd hogy elfeledem!!! Uram!! inkabb arrol kellene nyilatkoznia,hova sibolta On,a Roma-Holocaust "karpotlasi"
  Millioit,mintsem hogy most meg On legyen megsertodve!!!
  On Gyalazatos modon Meglopta a sajat fajtajat,Megbecstelenitve a legyilkoltak emleket is ezzel!!!
  Talan ha bevarrna a szajat orokre!!!! On NEM erdemli meg azt sem hogy "EMBER"-kent kezeljek!!!”
 • 4. Meir 2009. szeptember 03. 19:42
  „Kolmpar Ur!! Ont jobban lajaratni,mint ahogy On mar lejaratta sajatmagat,Nagyon nehez feladat lenne!!!
  az On helyeben en szegyenlosen elbulydosnek valahova!!!”
 • 3. Goldmund 2009. szeptember 03. 19:20
  „"politikai ellendrukkereim és a velük cinkos médiával együtt Kolompár Orbán-fóbiában szenvednek, és mindent elkövetnek a lejáratásom érdekében"

  A csudát! Kolompár szenved magyarfóbiában és mindent elkövet az ország lejáratása érdekében.”
 • 2. xo17zy 2009. szeptember 03. 18:53
  „kolompár! A politikai ellenfeleidnek csak hátra kell dőlniük karbatett kézzel. Lejáratod te saját magadat nélkülük is!”
 • 1. t-a-ibi 2009. szeptember 03. 18:23
  „Ledöbbentő, hogy hazudik amikor rajtakapják.
  Zsigereiben van, -ám a tények sem érdeklik.

  Hát ki akarna lejáratni, egy saját magát lejáratott egyént?

  De az is lehet, hogy nem világosították fel.

  "Közlése szerint évente 10-15 táborba, hasonló jellegű rendezvényre kap meghívást, amelynek - anyagi ellenszolgáltatás nélkül - mindig eleget tesz,"

  Ezért rendes, hogy nem kért pénzt azért, hogy ott volt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szörnyű baleset: kamion fékbetétje szakította át a szélvédőt

Egy kamionról lerepülő fékbetét okozott halálos balesetet csütörtökön reggel a 62-es főúton,… Tovább olvasom