Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Kókuszos puszedli

A különböző puszedlikkel még azoknak is sikerélményük lehet, akik egyébként nem tudnak sütni. 

Hozzávalók:  

2 tojás fehérje, 10 deka porcukor, 15 deka kókuszreszelék, 1 evőkanál liszt, 1 zöldcitrom

Elkészítés:

Bekapcsolom a sütőt 175 C fokra (gázsütőn 4-es fokozat), sütőpapírt terítek egy nagy tepsibe, aztán egy mély keverőtálban elkezdem habbá verni a tojásfehérjéket. Körülbelül félúton, amikor a hab már lágy, szűrőn apránként hozzászitálom a porcukrot, de közben folyamatosan dolgoztatom a gépet. Miután az összes porcukor belekerült, kemény és fényes habbá verem a fehérjéket, majd egy másik tálban összevegyítem a kókuszreszeléket a liszttel.

A kókuszos lisztbe belereszelem a megmosott, szárazra törölt zöldcitrom héját, és ezt óvatosan, széles mozdulatokkal fakanállal hozzáforgatom a cukros tojáshabhoz. Az adagoláshoz előveszek egy evőkanalat, és egy pohárba vizet töltök, hogy ha nagyon ragadna a tészta, időnként belemárthassam a vízbe a kanalat.

A sütőpapírral borított tepsire egymástól ujjnyi távolságra evőkanálnyi mennyiségeket teszek ki a kókuszos masszából úgy, hogy a halmok átmérője kb. 3 centi legyen, majd 15 percre betolom őket a meleg sütőbe. Kb. 20 darab lesz belőle.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától automatikus az SP2 letöltése

A mai napon jár le annak a speciális szoftvernek a szavatossága, amely központilag meggátolja a… Tovább olvasom