Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Kókuszos finomság

Hozzávalók:

25 dkg háztartási keksz, 0,5 dl tej, 15 dkg margarin, 0,5 dl feketekávé, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 mokkáskanál mandulaaroma, 3 evőkanál búzacsíra, 1 evőkanál kakaó, 1 csomag kókuszreszelék.

Elkészítés:

A kekszet kézzel apróra törjük. A tejet, a kávét, a cukrot és a margarint egy edénybe rakjuk, és gyenge láng fölött addig melegítjük, míg minden belevaló megolvad. Levesszük a tűzről és belekeverjük a kakaót, az aromát és a kekszet. Néha megkeverve hagyjuk kihűlni. Amikor már langyos, belekeverjük a búzacsírát. Őzgerinc formába fóliát teszünk, rászórjuk a kókuszreszeléket, rákenjük a masszát és kicsit megnyomkodjuk. Szorosan becsomagoljuk, néhány óra hűtés után már szeletelhető.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom