Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Kökény Mihály: Semmit nem akarunk eladni

„ Nem lesz fizetős az egészségügy, és nem akarunk eladni egyetlen kórházat vagy rendelőintézetet sem” – jelentette ki tegnapi győri látogatásán Kökény Mihály szocialista szakpolitikus és népegészségügyi kormánymegbízott, reagálva fideszes politikusok utóbbi hetekben tett kijelentéseire.
Kökény Mihály elmondta: a Fidesz telefonos kampánya, melyben az ellenzék azt feszegeti, mennyibe fog kerülni a jövőben a mandulaműtét és a szülés, színtiszta rágalom, az MSZP tervei szerint ugyanis amiért eddig nem kellett fizetni a betegeknek, ezután sem kell majd. A politikus szerint a magyar egészségügyben helye van az ellenőrzött magántőke jelenlétének – enélkül ma nem működnének például a műveseállomások –, s az egészségügyi ellátás biztonságát nem az egyes üzemeltetési feladatok magánkézbe adása, hanem a Fidesz tervezett egylépcsős, tízszázalékos járulékcsökkentése veszélyezteti.
– Semmi rossz nincs abban, ha egy önkormányzat gazdasági társaságot alapít, és magánbefektetők bevonásával hozza rendbe és fejleszti lelakott kórházát. Ehhez társul majd terveink szerint egy jól működő társadalombiztosítási rendszer, amely a szolgáltatókat nagyobb versenyhelyzetbe hozva szolgálja a betegek érdekeit – mondta el Kökény Mihály.
A politikus ellátogatott a jelentős fejlesztéseket maga mögött tudó Petz Aladár megyei kórházba is, melynek további rekonstrukcióját európai uniós források bevonásával látja biztosítottnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar származású az ötödik űrturistajelölt

Charles Simonyi, aki a Microsoft Word egyik vezető fejlesztőmérnöke volt, valószínűleg a jövő év… Tovább olvasom