Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Kóka lett Molnár ''utóda'' - egyelőre

Miniszteri hatáskörében Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter helyettesíti az új tárcavezető munkába állásáig a pénteki hatállyal lemondott Molnár Lajos egészségügyi minisztert - közölte a Kormányszóvivői Iroda az MTI-vel.

Kóka János a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvénynek megfelelően helyettesíti az egészségügyi minisztert - olvasható a közleményben.

A törvény alapján, "ha a miniszter megbízatása nem a kormány megbízatásának megszűnésével szűnik meg, a miniszterelnök haladéktalanul javaslatot tesz az új miniszter személyére, vagy feladatának ellátásával ideiglenesen a kormány más tagját bízza meg. A kormánynak a miniszteri feladat ellátásával megbízott tagja a miniszter hatáskörét korlátozások nélkül gyakorolja" - áll a jogszabályban.

A Kormányszóvivői Iroda tájékoztatása szerint az új egészségügyi miniszter munkába állásáig Horváth Ágnes államtitkár az Egészségügyi Minisztérium operatív irányítója.

Mint írták, a minisztériumban a tárcavezető pénteki távozásától függetlenül folyamatos a munka, a reform az eredeti ütemezés szerint folytatódik. A személyi változások a reformok irányát, menetét és eddigi eredményeit nem érintik - olvasható a közleményben.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán fogadta el április 6-ai hatállyal Molnár Lajos, az SZDSZ által a kormányba delegált egészségügyi miniszter lemondását. Molnár Lajos lemondását azzal indokolta, hogy nem tudta elfogadni a több-biztosítós rendszer kialakításának halogatását.

Molnár Lajos utódját a koalíciós szerződés alapján az SZDSZ jelöli. Kóka János, a párt elnöke csütörtökön közölte: abban bízik, hogy napokon belül kiválasztható az utód, de az is elképzelhető, hogy egy-két hétig eltart a megfelelő személy kiválasztása.

(MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ritka kincs az igazi szakember!

Biztos szakmai háttér és megbízhatóság nélkül ma már hosszú távon nem lehet megélni. Röviden: a… Tovább olvasom