Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Kóka János: Teljes az egyetértés

Kóka János nyilatkozata szerint teljes az egyetértés közte és a miniszterelnök között a megoldandó feladatokat és a kereteket illetően. Örülök annak, hogy a miniszterelnök a legfontosabb pontok között említette az államreformot, a bürokráciamentesítést – közölte a gazdasági és közlekedési miniszterjelölt, akit Gyurcsány Ferenc kijelölt és ügyvezető miniszterelnök szerdán a Parlamentben elsőként fogadott leendő kormányának tagjai közül.

A Fidesz nem szavaz meg adóemelést

A Fidesz egyetlen olyan bevételnövelő intézkedést sem szavaz meg, amely emeli az adóterheket – jelentette ki Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke. A politikus szerint a kormány adóemelésre készül: a tervezett lépések között van a személyijövedelemadó-kedvezmények ritkítása, az ingatlanadó bevezetése, a munkavállalói járulék három százalékpontos növelése és a középső áfakulcs emelése, valamint az eva 15 százalékos kulcsának 25 százalékra való növelése és a 16 százalékos társasági adó 18 százalékra való emelése.

Horn kormányfő-tanácsadó lehet

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök levélben kérte fel Horn Gyulát, hogy főtanácsadóként segítse munkáját, a részletekről azonban még nem egyeztettek. A miniszterelnök várhatóan továbbra is főleg nemzetközi ügyekben veszi igénybe Horn Gyula tapasztalatait, kiterjedt kapcsolatrendszerét.

A nyugdíjkorhatár-emelésről nincs döntés

Nincs olyan döntés, hogy ebben a ciklusban a nyugdíjkorhatárt 65 évre emelnénk fel – mondta Kiss Péter az MSZOSZ nyugdíjas tagozatának fórumát megelőző sajtótájékoztatón.

Utólagos képzési hozzájárulás

Az idén a felsőoktatásba bekerülők nem, a 2007-ben tanulmányaikat megkezdők viszont már fizetnének úgynevezett utólagos képzési hozzájárulást akkor, ha éves jövedelmük eléri a mindenkori havi minimálbér 40-szeresét – mondta az MSZP szakpolitikusa.

A PDSZ szerint elfogadhatatlan

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) elfogadhatatlannak tartja a kormányprogram pedagógusok kötelező óraszámának emelésére és az ötödik, hatodik osztályban a nem szakrendszerű tanítás további szűkítésére vonatkozó pontjait – közölte Kerpen Gábor elnök. A PDSZ azt kéri az ügyvezető kormánytól, hogy a kabinet megalakulása után a lehető legrövidebb időn belül kezdje meg az egyeztetést a szakszervezetekkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védegylet és

a kettős tagság

A Védegylet nem keresi a pártokat és eddig a pártok sem tettek javaslatot az együttműködésre –… Tovább olvasom