Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 7°C Még több cikk.

Kóka János az SZDSZ új elnöke

Kóka Jánost választották az SZDSZ elnökévé a megismételt szavazáson a párt tisztújító küldöttgyűlésén Budapesten. Poczkodi Balázs jelölőbizottsági elnök a szavazás eredményét ismertetve elmondta, 749 küldött vette fel a szavazólapot, ugyanennyien adták is le, az érvényes szavazatok száma 747 volt.

"Fodor Gáborra leadott szavazatok száma 367, Kóka Jánosra leadott szavazatok száma 380" - ismertette az elnökjelöltekről szóló szavazás adatait a jelölőbizottság elnöke. Az első szavazáson Fodor Gábor és Kóka János is egyaránt 377 szavazatot kapott. Akkor 758 küldött vette fel a szavazólapot, 757-en szavaztak, az érvényes szavazatok száma pedig 754 volt.

Kóka János a bejelentés után először kezet nyújtott Fodor Gábornak, majd elnökként mondott első, rövid beszédében úgy fogalmazott: mostantól az együttműködés kezdődik mindenkivel, aki Fodor Gábort támogatta, aki őt támogatta, mert - mint hozzátette - mindenki az SZDSZ-t támogatta.

"Úgy tekintem magamat, mint minden magyar szabad demokrata elnöke" - jelentette ki. Hangsúlyozta: első lépésként tárgyalni fog Fodor Gáborral, arról, hogy miként tudják felszámolni a párt belső megosztottságát. Egyúttal megköszönte a bizalmat és azt, hogy többen szavaztak arra: ő vezesse a siker felé az SZDSZ-t.

Fodor Gábor, akit felszólalása előtt szintén nagy tapssal köszöntöttek a küldöttek, azt mondta: tegyünk meg mindent, hogy az SZDSZ sikeres párt legyen Kóka János vezetésével. Azt kívánta az új elnöknek, hogy vezesse sikerre a liberális pártot. Az elnökválasztás eredményének ismertetése után Fodor Gábor gratulált és sok sikert kívánt a megválasztott Kóka Jánosnak.

(MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszélni tanul egy macska Kínában

Egy Kínában élő macska megtanulta kimondani saját nevét - állítja a gazdája. A kétéves, Agui névre… Tovább olvasom