Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Kóka: 2010-ig nem csökkentik az adókat

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter szerint a jelenlegi kormányzati ciklus végéig a adóbevételek nagyságát nem lehet csökkenteni, de az átstrukturálásukra szükség van.
A gazdasági tárca vezetője Kiskunfélegyházán tartott sajtótájékoztatóján az adóbevételekkel kapcsolatban kifejtette: a következő két-három évben nem csökkenthető a teljes beszedett adóvolumen, de az adóstruktúra átrendezésére szükség van, mert "az élőmunkát terhelő adóktól el kell fordulni a vagyont, a fogyasztást terhelő és a környezetszennyezést terhelő adók felé".

Az MTI kérdésére, hogy van-e konkrét programja a gazdasági tárcának az elmaradt térségek, például a Bácsalmás környékén regisztrált, 26 százalékot elérő munkanélküliség felszámolására, a gazdasági miniszter elmondta, hogy alapvető célja a munkanélküliség csökkentése és az infrastruktúra fejlesztése. Kóka János kiemelte, hogy a térség szakembereivel, önkormányzati vezetőivel folyamatos a tárgyalás arról, hogy hogyan lehetne több befektetőt a térségbe hozni. Felhívta a figyelmet arra, hogy az új befektetők közül csak azok kapnak támogatást a jövőben, akik az elmaradott térségben indítanak új munkahelyeket teremtő fejlesztéseket.

A kis- és közép vállalkozók nehéz helyzetét érintő kérdésre a miniszter hangsúlyozta, hogy a vállalkozók az adó- és járulékterhek magas mértékére, a jogi és adminisztratív környezet nehézségeire, valamint a hitelek nehéz hozzáférésére panaszkodnak. Mind a három kérdésre van liberális válasz - tette hozzá. Az adók átstrukturálása segíteni fog a hazai vállalkozóknak - emelte ki a miniszter, majd beszámolt arról, hogy a jogi és adminisztratív terhek javítása érdekében az Országgyűléshez törvényjavaslatot nyújtott be az SZDSZ, mely a jelenlegi 38 nappal szemben 2007-ben kettő napra, 2008-ra egy óra alá csökkenti a cégek bejegyzésének idejét, és a cégbejegyzés költségét százezer forint helyett 15 ezer forintra csökkenti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nőtlenség és reverenda

Folytatás az 1. oldalról Tovább olvasom