Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Kohóban az eltűnt csónakok

Folytatás az 1. oldalról.

A vízi eszközök alumíniumból készültek, egyenként hat méter hosszúak és – vasmerevítőkkel együtt – 150 kilósak voltak. A vasat leszámítva, a tolvajok így mintegy öt és fél tonna színesfémre tettek szert. A színesfémpiacon ilyen mennyiségű alumíniumért 1,1–2,7 millió forintot lehet kapni. A részvénytársaság kára azonban megközelíti a hatmillió forintot.
Információink szerint az 54 csónakból húsz a vitnyédi fémkereskedésben landolt.
– Az illető először négy, majd tizenhat csónakot hozott a telepre, egyenként 7–8 darabra vágva. Azt mondta, bemutatja majd az adásvételi papírokat is – kezdte a történetet F. I. fémkereskedő. – Először nem fogtam gyanút, hiszen a férfit régebbről látásból ismertem, tudtam, fémekkel is szokott foglalkozni. Amikor megkérdeztem, mégis, honnan származnak ezek az alumíniumdarabok, csak annyit mondott: ha lopott lenne, akkor azt nem szállítaná fényes nappal. Ám a második transzportnál is csak ígérte, de nem hozta az adásvételi papírokat. Amikor újabb nyolc csónakot akart telepünkön leadni, akkor már visszautasítottam az üzletet, gyanúsnak tetszett a meséje, hogy ezeket különböző falvakban vásárolta. Egy biztos, korrekten és jóhiszeműen jártam el, a piaci értéket fizettem az alumíniumért, amelyet aztán egy alföldi kohóba szállítottam.
Dr. Reinhoffer Csaba alezredes, a bűnügyi osztály vezetője tájékoztatása szerint az át nem vett nyolc csónak végül egy győri fémkereskedésbe, majd onnan színesfémkohóba került. További huszonhat csónak sorsa csak a tettes elfogása után tisztázható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdő háza a táborban

Erdő háza néven kiállítótermet adtak át a brennbergi völgyben lévő Soproni Gyermek- és Ifjúsági… Tovább olvasom