Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Kóczán pontosít Szilágyi pénzéről

Kóczán Zoltán utánajárt kijelentésének és visszavonta korábbi állítását, miszerint a Pro Kultúra Kht. 14 millió forintot fizetett az előző színidirektornak.
– A szombati Kisalföldben megjelent Nyerges Ferenc-nyilatkozatot úgy értelmeztem, mint meghívást a társaság központjába. Éltem ezzel a sorok közötti invitálással és tegnap mintegy két órán át beszélgettem a kht. ügyvezetőjével, Nyerges Ferenccel – kezdte tájékoztatóját nem sokkal e találkozás után Kóczán Zoltán szabad demokrata képviselő, aki a múlt heti közgyűlésen megkérdezte a városvezetéstől, hol találni a költségvetésben a Pro Kultúra Sopron Kht. által az előző színidirektornak kifizetett 14 millió forintot. Szombati számunkban Nyerges Ferenc, a társaság ügyvezetője is nyilatkozott, hangsúlyozva, a képviselő által említett összegnél nagyságrenddel kevesebbet fizettek Szilágyi Tibornak, lévén, közös megegyezéssel távozott a színház éléről.
– Minden önkormányzati intézmény és cég vezetőjével jó a kapcsolatom, sajnálom, hogy Nyerges Ferenccel nem korábban ültünk le beszélgetni – folytatta a képviselő, aki elmondta azt is, az ügyvezető megmutatta a volt színidirektorral kötött szerződést és a távozásának körülményeiről szóló megállapodást is. – Személyesen győződtem meg arról, hogy a közgyűlésen feltett kérdésem hamis tényeken alapult, így az összegre és a könyvelési körülményekre vonatkozó kijelentéseimet visszavonom. Úgy tisztességes, ha ezt a nyilvánosság előtt is megteszem... A kifizetett összeg egyébként nem kevés, de valóban nagyságrenddel kisebb az általam említettnél.
A képviselő arra a megállapításra, hogy informátora ezek szerint mégsem volt hiteles, elmondta, ki fogja deríteni, hogy mi áll ennek hátterében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztosítási csalás

Az egyik biztosító nagyobb értékre elkövetett csalás kísérlete miatt tett feljelentést egy győri és… Tovább olvasom