Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Kóczán: Ezt az alkalmat elszalasztotta a város

– Gyáva költségvetést csinált a városvezetés – fogalmazott Kóczán Zoltán tegnapi sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a büdzsé nem tartalmazza a Fidesz által beígért változásokat.
– Az elmúlt ciklusban sajnos nem sikerült az SZDSZ által elképzelt költségvetési tervezetet véghezvinni és a reformok nem tudtak elkezdQdni, de – érdekes módon – ez a büdzsé sem tartalmazza a Fidesz kampánya során beígért változtatásokat – mondta el Kóczán Zoltán tegnapi tájékoztatóján. – A mostani városvezetés a bizalmi tQkét megszerezte, hiszen soha ekkora létszámban párt nem vezette a várost, mint most a Fidesz. A költségvetés azonban ugyanazon módszereket, eszközöket tartalmazza mint az elQzQ négyéves ciklusé. Örülök, hogy a fejlesztéseket akár hitelbQl is, de folytatja a város, azonban a mqködést nem szabadna 1,6 milliárdos hitelbQl fedezni.
Kóczán beadott módosító csomagja – melyet a többihez hasonlóan nem fogadtak el – 430 milliós megtakarítást eredményezett volna. Az indítvány párhuzamos feladatot ellátó intézmények összevonását javasolta. – Például a családsegítQ és a gyermekjóléti intézmény, valamint a GYIK és a Pro Kultúra Kht.-k összevonásával nagy megtakarítást értünk volna el – tette hozzá a képviselQ. – Nem a megszüntetés a cél, hanem az, hogy feleslegesen ne költsünk olyan egységek üzemeltetésére, amelyek összevonva is ugyanolyan hatékonyan képesek mqködni. Az erQs felhatalmazás ellenére gyáva költségvetést csinált a városvezetés, pedig bátrat csak a ciklus elején lehet összeállítani. Ezt az alkalmat – úgy érzem – elszalasztotta Sopron.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres főpróba az EB előtt

sportlövészet

A Szlovákiában rendezett nagydíjon, mely a március közepén kezdődő… Tovább olvasom