Kisalföld logö

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 18°C Még több cikk.

Kocsis István: a BKV ellentételezi a bérletes utasokat

A BKV vezérigazgatója szerint ellentételezni kell azokat a bérlettel rendelkező utasokat, akik a sztrájk idején nem kapják meg a számukra szükséges szolgáltatásokat.
Kocsis István csütörtöki sajtótájékoztatóján az ombudsman nem sokkal korábban kiadott közleményére reagálva úgy fogalmazott: amikor valaki bérletet vásárol, lényegében szerződést köt a BKV Zrt.-vel. Hozzátette, ezért ő úgy gondolja, ha nem tudja BKV a szolgáltatást biztosítani, akkor ellentételezéssel tartoznak azoknak, akik ettől elestek. Közölte, szakembereinek már kiadta azt a feladatot, hogy vizsgálják meg a kérdést, annak érdekében, hogy a BKV tisztességesen járjon el.

Jelezte: ennek a módját még nem tudja, de elképzelhető, hogy a bérletek érvényességét fogják meghosszabbítani. Kocsis István megköszönte az utazóközönség türelmét és megértését a sztrájk idején, valamint megköszönte azoknak a járművezetőknek a munkáját, akik felvették a munkát az elmúlt napokban.

Közölte, a lehetőségekhez képest továbbra is mindent megtesznek azért, hogy a szolgáltatásokat biztosítsák. Kocsis István kérdésre közölte, nem érte atrocitás, amikor metróval a Moszkva téri helyszínre érkezett, és nem is ő hívta a sajtótájékoztató helyszínére a rendőrséget.

Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója az MTI-nek később azt mondta, cégük egyik munkatársa riasztotta a rendőröket a Moszkva térre. Az előzményekhez tartozik, hogy a meghirdetett sajtótájékoztató helyszínén az újságíróktól nem messze tucatnyi rendőrautó jelent meg, köztük több kisbusz és kamerás gépkocsi, ám semmilyen intézkedésre nem került sor.

A rendőrök később is a téren maradtak, az MTI tudósítója még a sajtótájékoztató vége után is legalább 15 rendőrautót látott várakozni a környező utcákban. A rendőri jelenlétre a BKV munkatársai a helyszínen nem tudtak magyarázatot adni, ám később a metró gépházába irányították az újságírókat, ahol Kocsis István végül megtartotta a sajtótájékoztatót. Kocsis István a helyszínváltozást azzal indokolta, hogy nem akart "ordítozást" a helyszínen.

Utalt arra, hogy a téren több szakszervezeti vezető is megjelent az újságírók mögött néhány lépésnyi távolságban. Korábban a BRFK azt közölte, téves bejelentésre indult a rendőrség a Moszkva térre. Tafferner Éva rendőrségi szóvivő elmondta: információjuk volt arról, hogy nagyobb csoportosulás van a Moszkva téren és a jelenlegi feszült helyzetben ezért riasztották a munkatársaikat.

A helyszínen kiderült, hogy semmi olyan nem történt, ami rendőri közbeavatkozást igényelt volna - mondta Tafferner Éva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítás a német könnyűzenéről a Millenáris Parkban

A német könnyűzenét bemutató kiállítás nyílt a fővárosi Millenáris Parkban csütörtökön a budapesti… Tovább olvasom