Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Kockáztatják a támogatást az állattartók

Budapest - A kötelező adatbejelentés elmulasztásával a támogatást kockáztatják az állattartók – hívja fel a figyelmet a hivatal.
Soproni Horváth Lajos, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) sajtófőnöke közölte: az eddigiektől eltérően a szarvasmarhán, sertésen, juhon és kecskén túl több állatfajtát – közöttük lóféléket, néhány zártkerti tartású vadat, prémes állatot, baromfit, s egyéb madarakat, halakat, méhet – tartó, vagy bármilyen támogatást igénylőnek a tenyészetet is be kell jelenteni a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MGSZH) által vezetett TIR adatbázisba. A bejelentési kötelezettség kiterjed bizonyos vágóhidakra, gyűjtőállomásokra, baromfi- és halkeltetőkre, halfeldolgozókra is.

A tartási helyek, a tenyészetek és az ezekkel kapcsolatos egyes adatok országos nyilvántartási rendszeréről, a „TIR"-ről szóló rendelet január 1-jétől hatályos. Ez tartalmazza az állatalapú támogatásokat (beleértve az őshonos állatfajokat is) igénybe venni kívánó állattartók kötelezettségeit.

Amennyiben az ügyfél ezen kötelezettségének nem tesz eleget, a határidő letelte után az állattartással kapcsolatos ügyintézésre nem lesz módja, állatalapú (beleértve az őshonos állatfajokat is) támogatásokra pedig nem jogosult.

A bejelentéshez szükséges formanyomtatványok letölthetők a www.enar.hu honlapról. Részletes felvilágosításért az MGSZH ügyfélszolgálatához lehet fordulni az 1/212-1730-as telefonon, vagy az enarufsz@ommi.hu e-mail címen.

Olvasóink írták

  • 2. 49. 2008. október 25. 08:09
    „Ismerve a magyar embert, olyanért is kér támogatást, ami nem is létezik.
    Nagyon helyes, így csak az tud támogatást kérni, aki az állatok tartásával foglalkozik, az is a bejelentett állománynak megfelelőt.
    Analfabéták hátrányba, igaz ők inkább csak lopják, és fogyasztják.”
  • 1. Lacibá 2008. október 25. 00:15
    „Na ez megint egy MSZp-és baromság! Ez a bizonyiték arra, hogy a világürnek nincs határa, bár valószinübb hogy az emberi butaság határtalan.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopás és marihuána miatt bukott a tini szépségkirálynő

A Miss Teen Louisiana verseny idei győztese barátnőivel fizetés nélkül távozott egy étteremből, mert… Tovább olvasom