Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Koalíciós tárgyalások – első szakasz

Lassan lezárul a koalíciós tárgyalások első szakasza, a program legfontosabb kérdéseinek többségében sikerült megállapodni – írta internetes naplójában Gyurcsány Ferenc ügyvezető miniszterelnök. Szerinte a következő napokban elkezdődhet a tárgyalások második szakasza, amely a kormányzati szerkezetről szól: „milyen minisztériumok, milyen hatáskörrel, feladatokkal működnek, és a minisztériumok mögötti háttérintézmények világa hogyan fog alakulni”.

Fidesz: késik a kormányprogram

Késik a kormányalakítás és késik a kormányprogram – jelentette ki Halász János, a Fidesz parlamenti frakciójának helyettes vezetője. Emlékeztetett rá, hogy Antall Józsefnek 46, Horn Gyulának 47, Orbán Viktornak 45, Medgyessy Péternek 35 napra volt szüksége a választás után ahhoz, hogy megalakítsa kormányát. A dinamikusnak mondott Gyurcsány Ferencnek ehhez – az eddig bejelentettek szerint – 52 napra lesz szüksége – tette hozzá.

Megújítani kell az oktatást

Magyar Bálint oktatási miniszter tegnap azt mondta: a következő Nemzeti Fejlesztési Tervben erőteljesebb, hangsúlyosabb szerepet kell kapnia az iskolai intézmények megújításának, felújításának és ehhez a felsőoktatásban elkerülhetetlen, hogy bevonják a magántőkét is. (mti)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit vár az új országgyűléstől?

Tovább olvasom