Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Klubrádió-ügy: a Médiatanács nem érti a Fővárosi Ítélőtáblát

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerint a Fővárosi Ítélőtábla több ítéletében is egyértelműen megállapította, hogy a rádiós pályázati ajánlat "üres hátoldalai" aláírásának és folyamatos oldalszámozásának hiánya alaki érvénytelenségi ok, a Klubrádió azonban nem látta el a 95,3 MHz-es frekvenciára benyújtott pályázata minden oldalát cégszerű aláírással.
A többi közt ez is szerepel abban a bejegyzésben, ami szerdán került fel a médiatanács blogjára.

A hatóság az oldalon részletekben teszi közzé a Legfőbb Ügyészséghez eljuttatott indítványát, amely a második legtöbb pontot szerzett Klubrádió pályázatával kapcsolatban született azért, mert a hatóság ellentmondásosnak ítélte az azzal kapcsolatos bírósági döntéseket, és úgy vélte: azok alapján csak jogszerűtlen döntést hozhat. Szerdán az ötödik, utolsó rész került fel a blogra.

A bejegyzésben szerepel, hogy a médiatanácsnak nincs lehetősége jogszerű módon lezárni az eljárást, mert a bíróság döntése alapján egy alakilag érvénytelennek minősülő ajánlatot benyújtó pályázót kellene kihirdetnie nyertesnek. Ez a médiatörvény rendelkezéseivel ütközne. A médiatanács ezért a jogszerűtlen állapot feloldását az ügyészségtől kérte.
A hatóság szerint az ügyészi felhívás benyújtásának valamennyi jogszabályi alapja és feltétele fennáll.

A vádhatósághoz eljuttatott indítvány a többi közt azt tartalmazza: a médiatanács nem vitatja, sőt teljeskörűen elismeri, hogy a Klubrádió Zrt. alanyi jogait érvényesítve megfelelően gyakorolta a hatósági eljárásban számára biztosított ügyféli jogokat, illetve jogorvoslati jogait. "Jelen ügyben tehát még távolról sem a Klubrádió Zrt. magatartása, jogérvényesítése képezi a problémák forrását, hanem a Fővárosi Ítélőtábla következetlen jogalkalmazása és szinte értelmezhetetlen eljárásjogi gyakorlata, iránymutatása" - tartalmazza a beadvány.

Olvasóink írták

 • 4. Joebacsi70 2012. november 21. 15:01
  „Klubrádió-ügy: a Médiatanács nem érti a Fővárosi Ítélőtáblát

  Nem is kell megértened, elég végrehajtani a döntést.”
 • 3. kerteszb 2012. november 21. 14:30
  „Szánalmas fidesznyik társulat, gusztustalan amit művelnek.”
 • 2. Joebacsi70 2012. november 21. 14:30
  „Amennyiben jól értem, a "független" hatóság, egy független bíróság által hozott, számára kedvezőtlen döntést nem akar végrehajtani, ezért a "független" ügyészséghez fordul.
  Majd ezután a "független" ügyészség közli a független bírósággal, hogy mi lenne a helyes (és persze "független") döntés.”
 • 1. embertelen 2012. november 21. 11:59
  „Ez az egész nem más, mint egy fideszes cirkusz az orbáni diktatúra érdekében. Agyalágyultak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jobbik is feljelenti a golopi polgármestert

Az állatvédők után a Jobbik is feljelentést tesz a borsodi Golop polgármestere ellen, aki a gyanú… Tovább olvasom