Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Klonkai László: A padlóról is fel kell állni

Klonkai László statisztikus, a KSH nyugalmazott Csongrád megyei igazgatója Lee Iacocca Egy menedzser élete című regényéről beszél.
„Az olasz bevándorlócsalád gyermeke elindul az amerikai gazdasági életben, gyakornokként kezd a Ford-művek egy kisvárosi értékesítési irodájában. Rátermettségével, szorgalmával önerejéből a csúcsra jut, az amerikai autóipar nagymenője, a Ford-művek vezérigazgatója lesz belőle. A Fordnál töltött sikeres évek után elvállalja a csőd szélén álló Chrysler elnöki posztját és nyereségessé varázsolja a céget.

Ő Lee Iacocca, a sikeres amerikai embereszmény megtestesítője, a híres válságmenedzser, aki keményen megküzdött a sikerért. Önéletrajzi regényéből megismerjük egy lenyűgöző karrier lépcsőfokait, egy különös életút tapasztalatait. Nem csupán hirdette, személyes példájával bizonyította, hogy sohasem szabad feladni céljainkat. A padlóról is fel lehet, fel kell állni.

Sok Nagy Könyvem közül ezt a művet választottam, mely az 1980-as években frissen kinevezett igazgatóként került a kezembe. A lebilincselő történet az irodalmi élmény mellett megszívlelendő gondolatokat adott saját munkámhoz, vezetői döntéseimhez, a problémák kezeléséhez.
Különösen fiatal ambiciózus gazdasági és műszaki értelmiségieknek ajánlom. Megismerhetik belőle egy sikeres gazdasági nagyhatalom reprezentáns képviselőjének gondolatait, mert a mi kis országunknak minél több hasonló felfogású szakemberre lenne szüksége."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hízásnak lelki oka is lehet

Szinte minden fellelhető módszerrel lehet fogyni, tartós eredményt azonban csupán néhány hoz… Tovább olvasom