Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Klinghammer: meg kell küzdeni a színvonalért

Az egyetemeknek napról napra meg kell küzdeni rangjukért, színvonalukért, s az átadott tudás mellett az is fontos, hogy a hallgatók el tudjanak helyezkedni - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatási államtitkára a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) pénteki konferenciáján Budapesten.
Klinghammer István szerint egyetemi képzés nélkül Magyarország története, megbecsültsége nem lenne az, ami, s már a középkorban is az ország gazdagodása volt a céljuk az intézményeknek. Meg kell teremteni a helyet, majd megtalálni hozzá a hallgatókat, akiket nemcsak a diploma hajt, hanem az is, hogy értelmiségivé váljanak - tette hozzá.

Az államtitkár az NKE kötelezettségének nevezte a színvonal megőrzését, szavai szerint 3-5 év múlva ismét érdemes megnézni, milyen változtatások szükségesek.

A tanácskozáson Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára úgy fogalmazott: szükség van egy helyre, ahol a köz szolgáit képzik. A fenntartói elvárásokkal összefüggésben azt mondta: eredményes, elérhető, önkorlátozó és alkalmazkodóképes intézményt szeretnének, ami képes kielégíteni a közigazgatási igényeket, tudást és szellemiséget ad.

Biró Marcell szólt a közigazgatási továbbképzésekről, megjegyezve, hogy például a kormányablakok elindításához hatezer kormánytisztviselőt kellett ügyintézőnek képezni. Megjegyezte: a 2014 és 2020 közötti uniós finanszírozási ciklusban jelentős forrásokat fordítanának a közigazgatás továbbfejlesztésére, s ebben építenének a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre is.

Patyi András, az intézmény rektora a két évvel ezelőtti megalakulástól kezdve áttekintette a fontosabb állomásokat. Elmondta, hogy jelenleg közel ugyanannyian tanulnak nappali képzésen, mint a vezető- és továbbképzési intézetben, s idén 20 százalékkal nőtt az egyetemet első helyen választó hallgatók száma.

A rektor arról is beszámolt, hogy 2014. március 15-ig birtokba vehetik a megújult Ludovika campust.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Láncfűrésszel támadt a rendőrökre

A Veszprém megyei Megyeren igazoltattak volna a rendőrök egy férfit, aki válaszul motoros láncfűrésszel a hatóság felé indult. Tovább olvasom