Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Klik: több százan pályáztak a Klebelsberg képzési ösztöndíjra

Több mint ötszázan jelentkeztek a Klebelsberg képzési ösztöndíjra, jelenleg a pályázatok elbírálása folyik - közölte Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) pénteken az MTI-vel.
A központ közleményében felidézte, hogy szeptember 30-án lezárult a Klebelsberg képzési ösztöndíjprogram idei pályázatára való jelentkezés. Az elektronikus pályázati felületen kitöltött 523 pályázatból eddig 485 érkezett meg postai úton is. Jelenleg ezeknek az érvényességét bírálják el.

Az ösztöndíj célja a tanári pályát választó egyetemi és főiskolai hallgatók motiválása pedagógusi hivatásuk gyakorlására, egyúttal a diplomaszerzést követően álláshely biztosítása. További törekvés a hazai köznevelés szaktanári ellátottságának megerősítése, a hiányszakok iránti érdeklődés felkeltése.

A 2013-ban a rendelkezésre álló keretösszeg 80 millió forint. Az ösztöndíj megállapítása a program értékelési szempontjai alapján differenciáltan történik, az érintettek 25 ezertől 75 ezer forintig terjedő juttatásban részesülhetnek havonta.

A nyertes pályázók az első félévi ösztöndíjat két részletben kapják meg, a szeptemberig visszamenőleg járó első részletet novemberben folyósítja a Klik - írták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A munkáltatók csaknem 74 %-ánál találtak szabálytalanságokat

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal nyári akcióellenőrzése során 798 foglalkoztató közel 3500 munkavállalójának foglalkoztatási körülményeit vizsgálta. Tovább olvasom