Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Klik: a pedagógusok tájékoztatást kaptak a bérátsorolások menetéről

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz (Klik) tartozó pedagógusok a tankerületeken keresztül tájékoztatást kaptak a bérátsorolások menetéről - közölte a Klik csütörtökön az MTI-vel.
Az intézményfenntartó központ közleménye szerint a tankerületi igazgatók minden kérdésre részletes választ adtak.

Emlékeztettek arra: az új illetménytáblákat a köznevelésért felelős államtitkárság július végén közzétette, a törvénymódosítás és a kormányrendelet augusztus végén megjelent, így - tették hozzá - minden pedagógus hetekkel az átsorolás megkezdése előtt tájékozódhatott arról, mennyivel nő majd a fizetése.

Hangsúlyozták, hogy a pedagógusok bérátsorolása a pedagógushivatást támogató rendszer szeptember 1-jei bevezetése miatt történik, amely országosan 160 ezer pedagógusnak átlagosan 35-80 ezer forint bérnövekedést jelent.

Kitértek arra is, hogy mivel az új illetményrendszer bevezetése jogszabályon alapul, az is megkapja a magasabb bért, aki az ezt megállapító okirat aláírását megtagadta. "Tehát nem igaz az az állítás, hogy aki nem írja alá, vagy nem veszi át (az okiratot), nem kap fizetést" - olvasható a Klik közleményében.

Kiemelték, hogy a kinevezési okirat nem tartalmaz belépési nyilatkozatot a Nemzeti Pedagógus Karba, "pusztán tájékoztatást ad arról, hogy a törvény erejénél fogva válnak az önkormányzati és állami intézmények pedagógusai automatikusan a kar tagjaivá".

A Klik emlékeztetett: idén a központi költségvetés 32.5 milliárd forint többletforrást biztosít a pedagógusok béremelésére. A közlemény szerint a munkáltató kedvező visszajelzéseket kap a tanároktól annak ellenére, hogy "sokan ellenkező híresztelésekkel akarják kisebbíteni azt a magyar emberek munkájának köszönhető eredményt, ami lehetővé tette a pedagógusok bérének jelentős emelését".

Kunhalmi Ágnes, a szocialista párt elnökségi tagja múlt pénteken ízléstelennek és megalázónak nevezte, hogy a pedagógusok az életpályamodellhez illeszkedő átsorolásuk aláírásával automatikusan a Nemzeti Pedagógus Kar részévé válnak. Véleménye szerint a kötelezővé tétellel nő a pedagógusok fenyegetettsége, hiszen az állását veszíti el az, aki az elkövetkezendő néhány napban nem írja alá a kinevezésének módosításáról szóló dokumentumot.

Olvasóink írták

 • 2. miracle 2013. szeptember 26. 21:37
  „"a kinevezési okirat nem tartalmaz belépési nyilatkozatot a Nemzeti Pedagógus Karba, "pusztán tájékoztatást ad arról..."
  Aztán egy tájékoztatást mióta kell aláírni, hm ?
  Nincs itt semmi pluszpénz amúgy. Kötelező óraszámot felemelték, ezzel túlórapénz ugrott, ezt osztják szét másképpen.”
 • 1. Primax 2013. szeptember 26. 21:34
  „a)
  "...átlagosan 35-80 ezer forint bérnövekedést jelent..."
  Ez így nem igaz.
  A pótlékok - és egyéb juttatások - viszont megszűnnek, így - akár - nullszaldós is lehet a dolog.
  b)
  "...a központi költségvetés 32.5 milliárd forint többletforrást biztosít a pedagógusok béremelésére."
  Remek.
  A stadionépítési/felújítási projektek - viszont - cca. 130 milliárd forintos kiadással járnak.
  Szép új világ.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stabil a Fidesz előnye, a bizonytalanok többsége ellenük szavazna

A Mérők Klubja szerint továbbra is a Fidesz élvezi a legnagyobb támogatottságot, míg a bizonytalanok, illetve rejtőzködők körében a kormány kritikusai vannak többségben. Tovább olvasom