Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C

Klein Dávid elindult a csúcstámadásra

A hegymászó úgy tervezi, hogy négy nap múlva éri el a 3-as tábort, és május 25-én érhet fel a csúcsra.
Elindult a csúcstámadásra kedden hajnalban Klein Dávid, aki oxigénpalack nélkül készül megmászni a Mount Everestet; a hegymászó az MTI-nek telefonon elmondta: úgy tervezi, hogy négy nap múlva éri el a 3-as tábort, és május 25-én érhet fel a csúcsra.

Hozzátette, hogy a hétvégére ha nem is ideális, de a körülményekhez képest jó időjárást jeleznek a meteorológiai prognózisok.

Ha Klein Dávid sikerrel jár, akkor ő lesz az első magyar, aki oxigénpalack nélkül mászta meg a Föld legmagasabb csúcsát, a 8848 méteres Mount Everestet. Erre a teljesítményre a világon eddig összesen mintegy kétszázan voltak képesek.

A hegymászó az MTI-nek elmondta: ha elsőre nem sikerül feljutnia a csúcsra, még egyszer fog próbálkozni, amennyiben fizikai állapota és a időjárási viszonyok is engedik. Az ehhez szükséges stratégiát, logisztikai hátteret kiépítette, és - a jelenlegi meteorológiai prognózisok szerint - június elején ismét nyílik egy úgynevezett időjárási ablak, ami lehetővé tesz egy esetleges újabb csúcstámadást.

Az expedíció financiális hátterét biztosító SPAR korábban már jelezte, hogy a támogatásnak nem feltétele a sikeres csúcsmászás.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel 2500-an kapnak kiemelt ápolási díjat

A kiemelt díj összege 180 százalékkal haladja meg a rendes ápolási díjat. Tovább olvasom