Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Klauzál Gábor-díjat kapott Kocsi János

Március 15. alkalmából Klauzál Gábor-díjat kapott Kocsi János, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara titkára. Az elismerést a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban vette át.
Kocsi János kiemelkedő szakmai munkájáért és az osztrák–magyar gazdasági kapcsolatok fejlesztéséért kapta meg a Klauzál Gábor-díjat. Neve elválaszthatatlanul összefonódik az önálló Soproni Városi Gazdasági Kamara megalakításával. Erre 1995-ben kerülhetett sor, miután az előző évben megszületett a gazdasági kamarákról szóló törvény. A városi kamarát öt éven át titkárként szolgálta, ezt követően egyesült a helyi kamara a megyeivel. Az új felállásban irodavezetőként dolgozott egészen kétezerig, amikor a küldöttgyqlés úgy döntött, megalakítja az önálló Soproni Kereskedelmi és Iparkamarát. A köztestület titkára a nagy tapasztalattal rendelkező Kocsi János lett.
– Nem véletlen, hogy 1990-ben – amikor ez lehetővé vált – Sopronban elsőként alakult meg a kamara – mondta Kocsi János. – A nagy múltra tekintő szervezet története ugyanis a városhoz is kötődik, mert 1850-ben az akkori Magyarország területén tizenegy kamarát hoztak létre, köztük a sopronit. A város azokban az időkben a dunántúli kerület székhelye, kilenc vármegye közigazgatási és katonai központja volt. A kamarák újkori története is rendkívül változatos és a folyamat még nem zárult le. Úgy érzem, a kamara léte hozzájárult a város presztízsének emeléséhez, ugyanakkor hatékonyan látja el a vállalkozások érdekvédelmét, egyfajta katalizátor a gazdasági kapcsolatok kialakításában, fejlesztésében.
Kocsi János napokon belül nyugdíjba megy. Azt mondja, ő csak egy csavar volt ebben a szerkezetben, amelyet itt, Sopronban olyan kiváló szakemberek irányítottak, mint Linka Péter, dr. Józan Tibor, jelenleg pedig Horváth Vilmos.
– Kamaránknak jelenleg közel négyszáz tagja van, s rendelkezünk a tevékenységünkhöz szükséges infrastruktúrával, amelynek az alapja a kamara tulajdonában lévő Deák téri székház – folytatta Kocsi János. – Az épületet az elmúlt időszakban teljesen felújítottuk, így minden adott, hogy magas szinten láthassuk el feladatainkat a jövőben is annak érdekében, hogy a város gazdasága még eredményesebben teljesíthessen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MIVEL TÖLTÖTTE MÁRCIUS 15-ÉT?

Tovább olvasom