Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Kizárták a betanított tanúkat az amerikai al-Kaida-perben

Az amerikai kormány ügyészei az illetékes bíró kedden meghozott döntése szerint továbbra is halálbüntetést kérhetnek a terrorizmussal vádolt Zacarias Moussaoui fejére, de nem idézhetik meg azokat a tanúkat, akiket jogsértő módon még vallomásuk előtt tájékoztattak a per korábbi eseményeiről és kioktattak arról, hogy mit mondjanak a bíróság előtt.
Leonie Brinkema bírónő hétfőn 48 órára felfüggesztette a virginiai Alexandriában folyó per tárgyalását, és fontolóra vette a halálbüntetés elutasítását, miután kiderült, hogy a szövetségi repülésügyi hatóság (FAA) jogi képviselője a vád hét tanúját előzetesen kioktatta arról, hogy mit mondjanak a vallomásukban. A védelem a per beszüntetését kérte a történtekre hivatkozva. Leonie Brinkema bírónő hétfőn kijelentette, pályája során még sosem tapasztalta a védelem jogának ilyen kirívó megsértését. Kedden úgy döntött, hogy kizárja a perből a vád hét fontos tanúját, a per azonban folytatódhat, amelynek egyetlen tétje az, hogy a 37 éves algériai származású francia állampolgárra méreginjekcióval végrehajtandó kivégzés vagy pedig életfogytiglani börtön vár.

Zacarias Moussaoui tavaly bűnösnek vallotta magát terrorista összeesküvés vádjában. Elismerte, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat tagja és öngyilkos merényletre készült, de azt állította, hogy egy későbbi merénylethullámban szántak neki feladatot, a szeptember 11-i terrortámadásokhoz nem volt semmi köze és nem is tudott az előkészületeiről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Enyhíteni kell a károkat''

A Fidesz alelnöke szerint az elmúlt négy év elég cudarul bánt a kistelepülési iskolákkal, óvodákkal.… Tovább olvasom