Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Kiwanis-klub alakult Sopronban is

Alakuló ülést tartott Sopronban a nemzetközi Kiwanis-klub. A gyerekeket segítő jótékonysági egyesület – a Lions és a Rotary után – a harmadik legnagyobb világszervezet, mely immár csaknem háromszázezer tagot számlál.
Sopronban is klubot alapított a nemzetközi Kiwanis jótékonysági szervezet. A világ 94 országában jelenlévő szervezet közel háromszázezer tagja főként gyerekeken segít, közvetve – kórházi gyermekosztályok és iskolák segélyezésével – és közvetlenül.
– A Kiwanis International Amerikában 1915-ben, üzleti klubnak alakult, de alig pár év után tagjai felismerték, hogy segítő támogatásukra szüksége van a világnak – mondta el az alakuló ülésen Erika Hessling elnök. – Alig telt el egy évtized, s eljutott Európába is a Kiwanis-mozgalom.
A Lions és a Rotary jótékonysági szervezetek utáni harmadik pozíciót elérő Kiwanis segít a helyi célok, segélyező projektek megvalósításában, és jelen van minden nagyobb segélyakcióban. Aktívan kiveszi részét a katasztrófák – mint a cunami, özönvíz, nagyobb földrengések vagy a hazánkat többszörösen sújtó árvíz – kárainak enyhítésében is.
Magyarországon a közel két évtizedes működés során részt vett számos gyermekprogram, kórház-, iskolafelújítás, játszótérépítés és hasonló nagyobb projektekben, de a gyerekek egyéni támogatásában is kivették részüket.
– A győri kórházban baba-mama szobát adtunk át, a koraszülött osztályon – tette hozzá Erika Hessling. – Azért ott, mert a koraszülött osztályon nagy szükség van az édesanya közelségére. A klub egyébként nemcsak a tagdíjakat fordítja jótékonyságra, de szponzoraitól is részesül juttatásban. Tavaly például négyezer dollárt nyertünk el egy gyerekeknek tartott táborra, de a sárospataki iskola felújításához is nyolcezer eurós segítséget kaptunk. Összességében huszonötmillió forintot fordítottunk jótékony célra. Sokan kérdezik, hogy minek hoznak létre ennyiféle különböző segélyszervezetet szerte a világban. Én nekik csak azt szoktam felelni, hogy ha ötször ennyi jótékonykodó lenne, akkor sem lennénk elegen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A határ menti ingázás csak útlevéllel

Burgenlandban dolgozhatnak a megyében állandó lakhellyel rendelkező munkavállalók. További… Tovább olvasom