Kisalföld logö

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 5°C | 15°C

Kivonultak

az ülésről

Kivonultak a kormánypárti képviselők az Országgyűlés Emberi Jogi, Rendészeti és Nemzetbiztonsági Bizottságainak szerdai együttes üléséről, amelynek összehívását a testületek fideszes és KDNP-s elnökei az október 23-án történtek miatt kezdeményezték. A kormánypártok nem szavazták meg az ülés napirendjét, mert nem értettek egyet azzal, hogy a kormánypárti alelnökökkel való egyeztetés nélkül, önkényesen hívtak meg érintetteket.

Később a három meghívott, Bene László országos rendőrfőkapitány, Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány és Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója is elhagyta a termet.
Sólyom László köztársasági elnök segítségét kérik az Országgyűlés Emberi Jogi, Nemzetbiztonsági és Rendészeti Bizottságának elnökei, hogy tisztázhassák az október 23-i rendőri intézkedés hátterét. A KDNP az Európai Parlament közbenjárását is kéri az ugyanekkor történtek kivizsgálásához – közölte Simicskó István, a KDNP országgyűlési képviselője. Simicskó közölte: a három bizottság ellenzéki elnöke Sólyom Lászlótól meghallgatást kér. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másnap: kárfelmérés, takarítás

és indulatos parlamenti ülés

Tovább olvasom