Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Kivégzett volna 22 embert egy egyetemista Budapesten

A Népszabadság úgy tudja, hogy a ELTE jogi karára járt az a 22 éves fiatalember, aki huszonkét embert akart megölni egy fővárosi bevásárlóközpontban. Az egyetem cáfol.


15 óra 57 perc

A Népszabadság úgy tudja, hogy a ELTE jogi karára járt az a 22 éves fiatalember, aki huszonkét embert akart megölni egy fővárosi bevásárlóközpontban.

A nol.hu információja szerint S. Ábel tavaly októberben fegyverrel ment a kampuszra, és állítása szerint még mindig dühös magára, hogy tervét nem hajtotta végre.

Az ELTE sajtóreferense az MTI megkeresésére péntek kora délután azt mondta: sem az egyetem rektora, sem főtitkára nem tud a bűncselekmény előkészületéről, a rendőrségtől hivatalos megkeresést, tájékoztatást ezzel kapcsolatban nem kaptak.

Horváth Judit közlése szerint a 22 éves fiatalember által tervezett bűncselekményről és őrizetbe vételéről a médiából értesültek.

14 óra 12 perc

Huszonkét embert akart kivégezni egy budapesti egyetemista; a férfit a  rendőrség elfogta, részletes beismerő vallomást tett - jelentette be  a BRFK bűnügyi igazgatója pénteken,  rendkívüli sajtótájékoztatón,  Budapesten.

Bodnár Zsolt elmondta: a 22 éves fiatalember, aki sportlövőként egy 9 milliméteres Parabellum típusú fegyver tulajdonosa volt, azt tervezte, hogy egy fővárosi bevásárlóközpontban vagy saját egyetemén válogatás nélkül huszonkét embert kivégez, és erre a "mészárlásra" már tudatosan több mint másfél éve készült.

A bűnügyi főigazgató közlése szerint a rendőrség csütörtökön kapott információt az erőszakos bűncselekmény előkészületéről, de kiderült, a fiatalember baráti körében már régóta köztudott volt, hogy ilyen fajta merényletre készült.

Különböző honlapokon az 1990-es évek elejétől Európában és az Egyesült Államokban történt iskolai lövöldözéseket tanulmányozta, saját honlapján pedig egy már általa elkövetett merényletről írt verset, amelyben indítékát is megnevezi, illetve tudatja, hogy a mészárlást követően nem néz a hatóságok szemébe, öngyilkos lesz - mondta Bodnár Zsolt.

Az elmeszakértő által már megvizsgált fiatal "személyiségzavaros", de az elfogása után részletes beismerő vallomást tett szándékáról, így elismerte, hogy "beteges vonzódást érzett a világ országaiban történt iskolai mészárlások iránt", és e célból iratkozott be egy sportlövő klubba, ahol a pontlövészetet gyakorolta.

A rendőröknek azt is elmondta, hogy egy-egy alkalommal már besétált a fegyverével az egyetemére, és egy plázába, de mint azt a kihallgatásakor vallotta, "ma sem tudja miért nem követte el akkor merényletet". Állítása szerint - mint azt Bodnár Zsolt a sajtótájékoztatón közölte - azért akart huszonkét embert kivégezni, "mert 22 rossz éve volt".

A férfit csütörtökön az utcán fogták el a rendőrök. A lakásán tartott házkutatás során a 9 milliméteres engedéllyel tartott Parabellum lőfegyvere mellett egy gázpisztolyt is találtak, amelyre szintén volt engedélye, illetve lefoglalták számítógépét, amelynek internetes kezdőlapján egy 1999-es külföldi iskolai mészárlás képe volt.

A fiatalembert, akiről a rendőrség annyit árult el, hogy S. Ábelnek hívják, a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását több emberen elkövetett emberölés előkészülete miatt. A férfi péntek hajnalban részletes beismerő vallomást tett.

A rendőrség nem kívánta nyilvánosságra hozni, hogy melyik bevásárlóközpontban akart támadást végrehajtani, és azt sem, melyik egyetemre jár, illetve melyik karnak a hallgatója.

Olvasóink írták

72 hozzászólás
 • 72. gjozsi88 2010. február 15. 16:46
  „Tábornok!
  Kösz!
  Havi 250-270 óra mellé nem fér el más feladat!!
  Jól érzem magam most is!!!”
 • 71. Mankapunka 2010. február 14. 21:24
  „Jó én nekem itthonról is.Nem kell a tiédet odaadni.”
 • 70. Tabornok 2010. február 14. 20:21
  „gjozsi88 2010.02.14. 16:34
  Tudok Neked nagyon jó munkát ajánlani a jelenlegi munkád mellé. Írj, ha érdekel!
  jocotabornok@freemail. hu”
 • 69. gjozsi88 2010. február 14. 18:34
  „Nem kint dolgozom, de ugye nem gondolod,, hogy a saját munkámat neked adom!”
 • 68. Mankapunka 2010. február 14. 18:28
  „gjozsi
  Nem tudsz ilyen munkát nekem,amit írtál,szívesen megyek.Kinti munkavállalóim nincs.”
 • 67. gjozsi88 2010. február 14. 17:01
  „Tábornok!
  a 65-höz még annyit!

  Nem lehet, hogy a "bábolnai saját kft" bedolgozik a pannon baromfinak, azaz bérmunkát végez és igy jön létre egy bartell üzlet???”
 • 66. gjozsi88 2010. február 14. 16:34
  „Jandex!
  Rohadtul jól esik, hogy nem hiszed el, hogy könnyű fizikai munkát végzek egy külföldi tulajdonú cégnél, havi 190-200 bruttóért és 250-270 órában!!!
  Egy gépen, autón dolgozom, járom az országot, kézzel pakolok, és emberekkel találkozom, beszélgetek...!”
 • 65. gjozsi88 2010. február 14. 16:30
  „Tábornok!
  Megtisztelő, hogy nem hiszed el, hogy tényleg fizikai munkát végzek!
  Nagyon meglepődnél, mert ez igaz!!!
  Ha feltünt a Pannon baromfi ügyet nem emlitettem, mert nem hallottam róla!

  "Konkrétan tudom, hogy a Pannon Baromfi vezetője, elvitte a cég pácológépét Bábolnára a saját Kft.-je telephelyére és ott működtette.
  Ezért, a PBaromfi fizetett neki Kb. 26000 euro + rezsi költségeit. Az APEH ennél kisebb dolgokért hatalmas bírságot kiró. Szerinted, ott miért nem tette?"

  Az Apeh a rendelkezésre álló papirok alapján dolgozik! Ez nem APEH ügy szerintem!
  Amit leirtál erröl, az rendőrségi ügy lehet, abban az esetben, ha ezt akár milyen összegről szóló kölcsönadási szerződéssel nem fedték volna le!!
  Vagy bármilyen bartell ügylettel nem papirozták volna le, amit kétlek!!!

  A Hajdúbét és a Fidesz kormány idején állami gazdaságként működő Bábolna esete azonban valós!!!”
 • 64. Tabornok 2010. február 14. 13:53
  „moderálva off”
 • 63. Tabornok 2010. február 14. 13:52
  „Konkrétan tudom, hogy a Pannon Baromfi vezetője, elvitte a cég pácológépét Bábolnára a saját Kft.-je telephelyére és ott működtette.
  Ezért, a PBaromfi fizetett neki Kb. 26000 euro + rezsi költségeit. Az APEH ennél kisebb dolgokért hatalmas bírságot kiró. Szerinted, ott miért nem tette?”
 • 62. Jandex 2010. február 14. 13:26
  „moderálva off”
 • 61. gjozsi88 2010. február 14. 12:57
  „még annyit!
  Volt olyan ismerősöm, hogy egy olyan embernek adott kölcsön pár milliót, mellyel üzleti kapcsolatban állt évekig és ez idő alatt a kölcsönt kérő vállalata a harmadik névváltozáson ment át, miközben a termék forgalmazói köre nem változott!
  Az én ismerősöm adott neki kölcsönt, mert uzsora kamatra számitott...!
  Ki védi meg a hülye embert?
  Kitől védjék meg, ha nem saját magától???”
 • 60. gjozsi88 2010. február 14. 12:54
  „MÉG ANNYIT:
  Itt van a BAUMAG ügy!
  A mai világban az átlag feletti hozamok igérete nem lehet más, mint szélhámosság!
  Milliókat tettek bele emberek a busás haszon reményében és olyan szövetkezeti formában, ahol csak a jog rendkivül nehezen bizonyíthatóan tudott csalást kimutatni!
  Ugyanez a MÁV biztosító esetében!!
  Az emberek felelőtlensége, a mindenáron jól járni akarása ad lehetőséget visszaélésre!
  A haszonból mindenki természetesen részesülne, a kockázatot meg vállalja át az állam!!!
  Az emberek butasága nem jogi kategória!!!”
 • 59. gjozsi88 2010. február 14. 12:49
  „Tábornok!
  Nem vagyok szakember, csak véleményem van!
  Egyszerű könnyű fizikai munkás vagyok!!

  "Konkrét az is, hogy a beszállítóknak tartozó cégek vezetői ne gazdagodhassanak meg úgy, hogy közben tönkremennek azok, akik elhitték, hogy fizetni fog! "

  A jogszabályok a rosszhiszemüséget, a jóhiszemüséget is megkülönböztetik!
  A körbetartozás egy lánc folyamat!!!
  Azt bizonyítani kell, hogy a szándékosan nem fizető ,meggazdagodott és ebből gazdagodott meg!
  A jogszabályok szerint az az övé, ami a nevén van!!!
  Ha eliratta, azt bizonyítani kell, hogy eliratta!
  A Fideszes Kaya Ibrahim ügy egy nagyon jó példa!
  A köztartozásokat felhalmozó fidesz közeli cégeket eladták a szerződés szerint egy Kaya Ibrahim nevű személynek, azaz a cég eladott egy vállalkozást, ami csőd közeli állapotban volt, valakinek!
  Ez a valaki egy Kaya Ibrahim nevű fiktiv személy volt,akinek voltak személyi adatai, mert létezett, de időbe bejelentette, hogy elveszett a személyes irata!
  Valaki, akiről nem tudják megállapitani, hogy kicsoda, visszaélt Kaya Ibrahim személyazonosságával!
  Az eladó jóhiszemű volt, mert egy létező személynek adta el a céget, a vevőről soha nem fog kiderülni, hogy ki volt az akiről ugy tudták, Kaya Ibrahim!!!
  Ez a pénz egyszerüen eltünt!
  Hogy akadályoznád ezt meg??
  Nem lehetne eladni veszteséges cégeket, MELYEK ATTÓL IS LEHETNEK VESZTESÉGESEK, HOGY BEDÖLT AZ ADDIGI PIACUK?
  A hajdubét ügy egy külön kategória!
  Kiderült, hogy a hajdúbét a fidesz kormány idején az állami Bábolnába beöntött adófizetői forintok miatt felborult piaci egyensúly miatt ment tönkre egy baromfi krizis kapcsán, és a cég több tiz milliárdos veszteséget halmozott fel,(EZZEL A VESZTESÉGGEL SZÁLLT KI, AZAZ ITT NEM GAZDAGODOTT SENKI) mert a bábolnaiak vitték a piacot és egyszerüen emiatt a hajdúbét tönkre ment és nem tudott fizetni a beszállitóknak!”
 • 58. Tabornok 2010. február 14. 11:51
  „gjozsi88 2010.02.14. 09:54
  Konkrét az is, hogy a beszállítóknak tartozó cégek vezetői ne gazdagodhassanak meg úgy, hogy közben tönkremennek azok, akik elhitték, hogy fizetni fog! Én nem tudom melyik jogszabályt kell ehhez átírni, de amíg ezt törvényesen, büntetlenül megtehetik, addig a jogászoknak, jogalkotróknak sara van.
  Te, mint szakember tudod mit tartok problémának. A Pannon Baromfi, a Hajdú Bét elég konkrét, úgy gondolom.”
 • 57. Tabornok 2010. február 14. 11:44
  „gjozsi88 2010.02.14. 09:54
  Konkrétan! Amikor ellopja valki az autóm és elmegy vele szegedre, akkor az lopásnak minősüljön, nem pedig jogtalan használatnak!”
 • 56. gjozsi88 2010. február 14. 09:54
  „Tábornok!
  52-re!
  "Továbbra is az a véleményem, hogy a jogi kiskapukat meg kellene szüntetni. Abnormisnak tartom, hogy mások tönkretétele jogi támogatással történik. Ehhez a jogászoknak és a pártoknak kellene együttműködni!"

  Ezt már megbeszéltük és igazat adtál nekem!!!
  Melyik kiskaput és milyen módon tudnád bezárni, milyen törvények változtatásával!!
  Amit pufogtatasz, azok általános ,megfoghatatlan vélemények!!!”
 • 55. Imcsi 2010. február 13. 18:37
  „"Az ELTE sajtóreferense az MTI megkeresésére péntek kora délután azt mondta: sem az egyetem rektora, sem főtitkára nem tud a bűncselekmény előkészületéről, ..."
  Csak ezt mondhatta, legalábbis józan ésszel gondolkodva!”
 • 54. Tabornok 2010. február 13. 18:03
  „Mankapunka 2010.02.13. 16:33
  Senki nem kapna észbe. Terrorizmus vádjával bíróság elé állítanák.”
 • 53. Mankapunka 2010. február 13. 16:33
  „Szerintem egy próbát megérne,legalább kicsit észbe kapnának odafent a nagyjaink.
  Addig itthon semmi nem fog változni a politikában,míg egy ilyen hasonló arc nem lő valami nagy "kutyát" le.

  Úgyis ki fog jutni pár kezelés után,fogunk még róla hallani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
72 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Joshi Bharat, Mónika és az adatvédelmi ombudsman

Panasz érkezett az adatvédelmi ombudsmanhoz a kibeszélőshow-k miatt, Jóri András válaszolt, erre pedig az RTL Klub válaszol. Tovább olvasom