Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Kiváló tanuló-mentor párosokat díjaztak a fővárosban

Átadták a kiváló tanuló-mentor párok pályázat díjait hétfőn a fővárosban, Arató Gergely oktatási államtitkártól 102 diák és 102 mentor vette át az elismeréseket.

Az oktatási tárca MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a pályázat az Útravaló ösztöndíjprogramban kimagasló teljesítményt nyújtó tanulókat és mentorokat ismeri el.

A pályázaton nyertes tanulók egyenként 20 ezer forintos, a nyertes mentorok pedig 30 ezer forintos ajándékutalványban részesültek.
Azok a tanulók és mentoraik nevezhettek a pályázatra, akik az Útravaló ösztöndíjprogram esélyegyenlőségi alprogramjaiban a 2008/2009. tanévben ösztöndíjat kaptak, és tanuló-mentor párként kimagasló szakmai munkát végeztek - olvasható a tárca közleményében.

A pályázatra 156 közoktatási intézmény 248 tanuló-mentor párost nevezett. A pályázatokat szakértői értékelést követően az Oktatási és Kulturális Minisztérium által kijelölt 5 tagú értékelő bizottság bírálta el. A testület döntése alapján a pályázaton az Út a középiskolába és az Út az érettségihez alprogramban 90 tanuló és ugyanannyi mentor, míg az Út a szakmához alprogramban 12 tanuló és 12 mentor nyerte el a címet és az azzal együtt járó elismerést.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium 2005 szeptemberében indította el az Útravaló ösztöndíjprogramot: mintegy 20 ezer tanuló fejlesztését segítik mentortanárok. Az ösztöndíjprogram átfogó célja a hátrányos helyzetű tanulók esélyegyenlőségének segítése, a fiatalok továbbtanulásának, szakma-, érettségi- és diplomaszerzési esélyeinek javítása, valamint a természettudományos érdeklődésű tanulók tehetséggondozása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szexuális zaklatás a tűzoltóságnál - Nem ez volt az első eset

Nem a "pálinkakóstoló túrán" történt szexuális zaklatás és megalázás volt az első eset a fővárosi tűzoltóság állományán belül. Tovább olvasom