Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C

Kitüntették dr. Józan Tibort

A Magyar Közlekedéstudományi Egyesület legmagasabb elismerésével, a Széchenyi István-emlékplakettel tüntették ki Budapesten munkásságáért dr. Józan Tibort, a soproni csoport elnökét.
Dr. Józan Tibor a kitüntetést a szervezetépítés és a működtetés terén végzett kiemelkedő munkásságáért vehette át Gyurkovics Sándor nyugalmazott államtitkártól, az országos egyesület elnökétől.
– Amikor az egyetem elvégzését követően, 1969-ben elhelyezkedtem a GYSEV-nél, rögtön beléptem a Magyar Közlekedéstudományi Egyesület helyi csoportjába. Társaimmal nagy lelkesedéssel fogtunk munkához – idézte fel a kezdeteket dr. Józan Tibor, aki a GYSEV vezérigazgató-helyetteseként a közelmúltban vonult nyugdíjba. – 1993-ban, vasútigazgatói kinevezésemmel egy időben választottak meg a helyi szervezet elnökévé. Megjegyzendő, hogy a közlekedéstudományi egyesület megyei szerveződésű testületekből áll – egyedül Sopron jelent kivételt, ahol városi csoport működik, a GYSEV szakembergárdája révén markáns vasúti tagozattal.
A Magyar Közlekedéstudományi Egyesület hatezer-ötszáz tagot számlál, a soproni szervezetet mérnökök, közgazdászok és más szakterületek képviselői alkotják, összesen mintegy százan. A soproniak vasúti szakosztálya országosan elismert tevékenységet folytat: innovatív ötletek megvalósítása, technikai újdonságok hazai bemutatása fűződik a nevükhöz. Így például a távvezérelt tolatómozdony konstrukciója, új vasúti forgalomellenőrzési vagy éppen pályaépítési technikák bevezetése mind a közlekedéstudomány helyi szereplőinek alkotóerejét dicséri.
– Célom, hogy megszólítsuk a szakma nyugdíjasait, akikben ott rejlik még a tudás, a tapasztalat. Pket is várjuk sorainkba, hogy kreatív ötleteikkel, aktivitásukkal az egyesület hasznos tagjaivá váljanak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetért a városvezetés feljelentésével?

Tovább olvasom