Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Kitüntették a fotóklubot

Sopron Kultúrájáért-díjjal tüntetik ki a Soproni Fotóklubot a Hűség napján. A klub százéves fennállását ünnepelte ebben az évben, az alkalomból jubileumi kiállítást rendeztek, és egy kötetet is kiadtak.
A csütörtöki, Hűség napi ünnepségen Sopron Kultúrájáért-díjjal tüntetik ki a Soproni Fotóklubot. Az éppen százéves fennállását ünneplő egyesület szervezte idén a Fotóművészeti Nyári Egyetemet a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége közreműködésével.
– Magyarországon a legrégebb óta fennálló fotóklub a soproni – mondta el a Kisalföldnek Folcz Tóbiás, a klub vezetője. – A százéves jubileum alkalmából kiállítás nyílt a tagok munkáiból, sőt, egy kötet is elkészült, 100 év, 100 alkotó, 100 kép címmel. Egyesületünk szervezte az idei Fotóművészeti Nyári Egyetemet is, melyen közel száznegyven fotográfus vett részt. A Magyar Fotográfia Napján, idén nyáron a Fő téren szabadtéri tárlatot rendeztünk.
A Soproni Fotóklub jelenleg harmincnégy tagot számlál, de a száz év alatt több mint kétszázan kerültek kapcsolatba a klubbal. Jelenleg is látható kiállításuk a Wrenkh Ede Közösségi Házban, valamint a Hotel Fagusban. – A százéves fennállás anyagát tavaszra Nagymartonba hívták meg, ahol néhány hétig látogathatják majd a tárlatot – tette hozzá Folcz Tóbiás, aki azt is elmondta, a klub tagjai örülnek a város kitüntetésének.

– Úgy gondolom, nemcsak a mostani gárda elismerése ez, hanem a száz év munkájának és alkotóinak is szól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabad szájú gyerekek?

Mi, felnőttek sokszor morgunk: „Már megint mit mondott, hogy beszélt ez a gyerek?"… Tovább olvasom