Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Kitüntetett: gazdász-

nemzedékeket oktatott

Dr. Késmárki Istvánt, a Nyugat-Magyarországi Egyetem tanárát, a mező- gazdasági tudomány kandidátusát a minap kiváló szakmai munkája elis- meréseként a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel tüntették ki.
Dr. Késmárki István egyetemi tanár, a mezőgazdasági tudomány kandidátusa a mosonmagyaróvári egyetemen szerzett diplomát, majd két évig termelőszövetkezetben dolgozott. Ezt követően több mint négy évtizedig az egyetemen tanított és kutatott. Tavaly nyugdíjazták, ám továbbra is dolgozik, előadásokat tart és a fiatal kollégák szakmai munkáját segíti.
– Az egyetemi élethez szorosan hozzátartozik a kutatómunka. Kutatási területeim széles körűek. Foglalkoztam szálas takarmánynövényekkel, részt vettem államilag nemesített lucernafajta, bab és pattogatni való kukorica nemesítésében, az olajtök technológiakutatásában, valamint számos öntözési terv készítésében. Régóta tagja vagyok az Magyar Tudományos Akadémia Növénytermesztési Bizottságának, a Növénytermelés című folyóirat szerkesztőbizottságának és az Agronapló szakmai folyóirat szakreferenseként is tevékenykedem – ismertette szakmai pályafutását a kitüntetett.
Késmárki István 43 éves pályafutása alatt gazdásznemzedékek sorát oktatta. Ma már az egykori tanítványok unokái is megjelennek az egyetemen. Rengeteg hallgató képzésében, diplomamunkájuk elkészítésében vett részt, a doktorképzésben most is közreműködik. Büszke rá, hogy mindvégig jó kapcsolatban állt a hallgatókkal. Az élet és elöljárói nem halmozták el kitüntetésekkel, ám néhány elismerésben – a „Mezőgazdaság kiváló dolgozója”, kiváló oktató, Újhelyi Imre-díj – azért részesült. A legutóbbi állami kitüntetést örömmel fogadta. Dr. Késmárki István kedves hobbija a horgászat. Számos tisztséget – a Mohosz alelnöke és a Mofém Horgászegyesület elnöke – is betölt. Aktív tagja a városi környezetvédő egyesületnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életveszélyes gyógyszerteszt

Lapzártánkig életveszélyes állapotban volt egy nagy-britanniai gyógyszerkísérletnek a két… Tovább olvasom