Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Kitüntetés a hűség napján

Sopron szolgálatáért díjat vehet át a hűség napján Böröcz István alezredes. A soproni tűzoltóság parancsnokhelyettese azt mondja, a tűzmegelőzés legalább olyan fontos, mint a kárelhárítás.
– Már fiatalon eldöntöttem, hogy egyenruhás szakmát választok, így lett belőlem tűzoltó – emlékszik vissza Böröcz István alezredes, a soproni tűzoltóság parancsnokhelyettese. – A tűzvédelmet, tűzmegelőzést választottam. Vallom, ez a terület legalább olyan fontos, mint a kárelhárítás. Bizonyos szempontból talán nehezebb is és a felelősségünk is nagyobb. Az előírások és a jogszabályok egyértelműen fogalmaznak. Nekem az a dolgom, hogy ezeket betartassam. Néha még most is előfordul, hogy egy-egy jelentős bírság kiszabása után rosszul érzem magam. Nem jó az, hogy büntetni kell. A tűzoltóságon belül mi vagyunk az úgynevezett hivatalnokok. Bár sokszor papírmunkát végzünk, de korántsem egyhangú a tűzmegelőzésben tevékenykedni. Meg kell tartani az ellenőrzéseket, engedélyeket kiadni. Ennek pedig elengedhetetlen feltétele a személyes jelenlét. Talán nincs olyan új nagyobb épület, ahol ne jártam volna.
Böröcz István a hűség napján Sopron szolgálatáért díjat vehet át. Az elismerést a több évtizedes tevékenységéért kapta. Részt vett a közel egy évtizede épült Sopron Plaza kivitelezésénél. Akkoriban ez volt a legjelentősebb beruházás a városban. Az itt szerzett tapasztalat alapján már könnyebb volt a dolga az azóta megnyitott áruházak építésénél.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

borsodi liga

KAPOSVÁR–BP. HONVÉD 1–2 (1–1). Gsz.: Alves (45+1.), ill. Disztl D. (11.), Koós… Tovább olvasom