Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Kitekintés a konyhaablakból

A Jokerex Kiadó mutatta be Lévai Anikó A konyhaablakból című könyvét. Orbán Viktor feleségének a Barabás Villában rendezett könyvpremierjén megjelent Mádl Dalma, a volt köztársasági elnök felesége, valamint történész, médiaszemélyiség, diplomatafeleség, rajongó civil és régi barátnő egyaránt.
A Jokerex Kiadó egyik legjobb üzleti ötlete volt Lévai Anikó könyvét kiadni, amely nem egyszerűen szakácskönyv, hanem egy olvasmányos regény, miközben számos ismert és elfeledett receptet tartalmaz. Amint Szőcs Géza a könyv előszavában írja: „Magyarországon nincs többé elfogulatlan ember. Ezt a könyvet is, bárki venné kézbe, az illető aszerint értékeli, sőt olvassa is, hogy melyik párt híve". Majd hozzáteszi: „e könyvet nem azoknak ajánlom, akik hívei adott pártoknak vagy programoknak. Hanem azoknak, akik szeretnek adomázgatva, lélekkel, és legfőként: jól enni".

A könyv önéletrajz is, amelyben természetesen helyet kap a férj, Orbán Viktor és a szerző öt gyereke. Ugyanakkor olyan kiváló receptek is, amelyből néhányat a helyszínen, élőben be is mutatott Lévai Anikó – mint a húsvéthoz illő részeges-rozmaringos báránycomb, a bécsi diós és a mézes zserbó. A családi fotókkal és adomákkal bőven teletűzdelt kötet próbál az évszakokhoz igazodni, kiemelve az ünnepeket. Az egyszerű sült hagymás vérig és a tárkonyos disznófőlevesig, valamint a hagyományos angol karácsonyi töltött pulykáig és a bonyolult süteményekig sokféle étel receptjét ismerteti.

„Rólunk már szinte mindent és annak az ellenkezőjét is megírták, így ezzel a könyvvel jómagam szerettem volna ablakot, ha csak egy konyhaablakot is nyitni az életünkre, és bepillantást engedni mindazoknak, akik nem ismernek minket közelről: mi ilyenek vagyunk" – vallja a szerző.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

angol klubok fekete fordulója

A Bajnokok Ligája tegnapi játéknapja az angol csapatok fekete napját hozta. A Manchester United… Tovább olvasom