Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Kitakarítjuk a Szigetközt

A Szigetközi Természetvédelmi Egyesület, a Felső-szigetközi Szabadidő és Vízi Sport Egyesület és az Almássy László Természetjáró Baráti Kör a Kisalföld szemétgyqjtési kampányához – illetve „A víz világnapja” eseménysorozathoz – csatlakozva szemétgyqjtő akciót szervez március 24-én a felső-szigetközi településeken. Az akció célja, hogy a külterületeken illegálisan elhelyezett hulladékot összegyqjtsék, rendezettebbé téve ezzel a környezetet.

A gyqjtőhelyekről, gyqjtőzsákokról és kesztyqkről a Rekultív Környezetvédelmi és Hulladékhasznosító Kft. segítségével az egyesület gondoskodik.
A szemétgyqjtési akcióban részt vevőket 24-én, szombaton reggel 9 órára várják a településeken a találkozási pontokon. Feketeerdőn a községháza előtt, Dunakilitin a Vadvíz kempingnél és a sportpályánál, Dunaszigeten a Zátonyi-Duna doborgazi zsilipjénél, Halászin, Püskin, Máriakálnokon, Lipóton és Kisbodakon a polgármesteri hivatalok előtt, Dunaremetén a kultúrház előtt. Mosonmagyaróváron a mosoni szabad strandnál a Biczó-vendéglőnél, valamint a Wittmann parkban a Halászi úti hídfőnél. Rajkán másnap, azaz vasárnap reggel várják a szemétszedőket az általános iskola előtt.
Kimlén egy héttel később, március 31-én reggel 8 órára várják a szemétgyqjtési akcióhoz csatlakozókat a körjegyzőség előtt, ahol a kesztyqket és zsákokat lehet átvenni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepte a március közepi havazás?

Tovább olvasom