Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Kit hívhatunk hiba esetén?

A hétfő esti áramszünet idején Győrben ezrek tárcsázták hiába az ÉDÁSZ Rt. diszpécserszolgálatát. Ennek apropóján készített körképet lapunk a közüzemi szolgáltatók ügyeleti rendjéről.
Szurdoki Béla, az ÉDÁSZ Rt. üzemirányítási osztályvezetője szerint hétfőn este a cég régi számát hívták.
A helyi tarifával hívható 06-40/220-220-as számon lehet bejelenteni az üzemzavarokat, áramkimaradásokat. Igaz, amennyiben egyszerre sokan keresik a diszpécserszolgálatot, érthető, hogy nem tudják a hívásokat fogadni.

Áram nélkül

Hétfőn este kevéssel nyolc óra után a megyeszékhely majdnem minden városrészében kialudtak a villanyégők. Először néhány percre, később ennél rövidebb időre. Volt olyan hely is, ahol mintegy másfél órán át tartott az áramszünet.

Hétfőn este a fogyasztók nem kaphattak választ a hívásaikra, tegnap már tudtuk az okot. A kiterjedt zavart feltehetően az okozta, hogy Győr-Nádorvárosban decemberben a 120/10 kV-os állomáson üzembe helyezett védelmi berendezés hibásodhatott meg. Az üzemzavar több mint 32 ezer fogyasztóhelyet érintett a megyeszékhelyen. A társaság hibabejelentő központjában automata közölhetné ilyen esetben: tudnak az üzemzavarról, elhárításán dolgoznak.

Az üzemirányító elmondta: a hat nyugat-dunántúli megyében érdekelt ÉDÁSZ-nál a sokféle hibára, üzemzavarra különböző készenléti ügyeleteket szerveztek. Az ÉDÁSZ diszpécserszolgálata éjjel-nappal és természetszerűen hétvégeken és ünnepnapokon is azonnal munkába kezd, amint bejelentik vagy észlelik a hibát. A hálózaton előforduló zavarokat azonnal jelzik az üzemirányítás központjába.
Az ÉDÁSZ tájékoztatási munkatársai egyetértettek azzal az észrevétellel, hogy a fogyasztókkal való kapcsolaton lehetne javítani, azt életszerűbbé tenni. A PR-munkatársak azt közölték, a társaságnál a mostani tapasztalatok alapján változtatni és javítani kívánnak a tájékoztatáson.

Ha a telefonnal van gond

A Matáv rt. győri kirendeltségének szolgáltatási köre a megye keleti szélétől Vitnyédig terjed.

„ A Matáv ügyeleti szolgáltató munkájában, bármilyen méretű és természetű volt az üzemzavar, nem volt gond a tájékoztatással. Meggyőződésünk, hogy ezt erősítenék fogyasztóink is."

A Matáv rt.-nél hétköznap, hétvégén és ünnepnapokon folyamatos a készenlét. Este 6 órától másnap reggel 6 óráig tart az ügyelet. A szolgálatot több szakma képviselője látja el.

A Matáv rt. szolgáltatói körében az országban három hibabejelentő központot működtetnek. Győrben, Budapesten, illetve Debrecenben. A lakossági bejelentések ezekbe a központokba futnak be, s innen intézkednek a hibák elhárításán.

Melyik számot is kell tárcsázni?

Az ÉDÁSZ Rt. központi ügyfélszolgálatának telefonszáma, amely az egész megyében helyi tarifával hívható, a könnyen megjegyezhető 40/220-220. Ezt javasolják tehát a hibabejelentésre is. Emellett a legfrissebb megyei telefonkönyv Győrnél és Mosonmagyaróvárnál a közérdekű számok között a 96/512-807-est, Sopronnál pedig a 99/512-407-est adja meg.
A Matávot a telefonszolgáltatás hibája esetén a 143-as számon kell hívni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pintér István viszi a futóműüzletágat is

Két vezető beosztású munkatársától válik meg a győri Rába rt., csökkentve a menedzsment létszámát.… Tovább olvasom