Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Kiszivárgott a csepeli drámát rögzítő hangfelvétel

Vizsgálatot indított az adatvédelmi biztos: miképp közölhetett egy napilap részleteket a csepeli kettős gyilkosságot rögzítő hangfelvételből.

Jóri András ombudsman úgy fogalmazott: a legsúlyosabb az ügyben eljáró nyomozó hatóság felelőssége, amelynek kizárólagos birtokában van az eredeti hangfelvétel. Egy napilap információi szerint a csepeli iskola vezetőjét, Takács Józsefet találkozóra hívó, sikkasztás miatt kirúgott D. Gábor megbeszélésük után elbúcsúzott Takácstól, majd ajtócsukódás hallatszik, utána eldördült két lövés. A Takácsot elkísérő Papp László jajgatni kezdett, sírva könyörgött életéért, K. Tamás gondnok azonban őt is lelőtte. Jogosan vetődik fel a kérdés: ki szivárogtatta ki a Papp László által rögzített felvételt? Az ombudsman és a D. Gábort védő dr. Ruttner György szerint kizárólag a rendőrség rendelkezik vele.

D. Gábor a hangfelvétel szerint nem volt jelen, amikor a két embert kivégezték. Fotó: Bors
D. Gábor a hangfelvétel szerint nem volt jelen, amikor a két embert kivégezték. Fotó: Bors


– Érthetetlennek tartom, hogy miért nem juthat hozzá a védelem ahhoz a hangfelvételhez, amit már a sajtóban is megszellőztettek – mondta lapunknak dr. Ruttner György. – Ez az eset megkérdőjelezheti az egész eljárás korrektségét, emiatt panaszt tettünk a Fővárosi Főügyészségen.

Tafferner Éva, a BRFK sajtófőnöke a Borsnak kijelentette: a rendőrség senkinek nem adta ki a felvételt. A szóvivő ugyanakkor nem kommentálta: a napilap által megszellőztetett mondatok valóban elhangzottak-e rajta. Kérdésünkre Tafferner közölte: a rendőrségen egyelőre nem indul belső vizsgálat.

CSEPELI KETTŐS GYILKOSSÁG - A BRFK cáfolja, hogy kiadták volna a hangfelvételt

Cáfolja a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője azt a feltételezést, ami szerint illetétkelen kezekbe kerültek a csepeli kettős gyilkosság során rögzített hangfelvételek. Tafferner Éva a Független Hírügynökségnek elmondta: sem magát a hangfelvételt, sem annak egyes részleteit nem adták ki, így azt egyetlen újságíró sem szerezhette meg.A Blikk című újságban kedden lehetett részleteket olvasni a hangfelvétel utolsó perceiről, amelyet az egyik áldozat rögzített a gyilkosság idején. Jóri András adatvédelmi biztos kedden közleményt adott ki az esettel kapcsolatban, amelyben értetlenségét és megdöbbenését fejezte ki amiatt, hogy illetéktelen kezekbe került a felvétel. Az adatvédelmi biztos szerint az újság és a nyomozó hatóság is súlyosan vétett az áldozatok emberi méltósága ellen, ezért vizsgálatot indított, amelynek célja az áldozatok védelme mellett annak tisztázása, miképpen kerülhetett ki a hangfelvétel vagy annak részletei. Tafferner Éva kedd este a Független Hírügynökségnek elmondta: a felvétel semmilyen formában nem került ki a rendőrségtől. A Független Hírügynökség információi szerint egyébként a lap újságírói nem hallották az eredeti felvételt, az azon elhangzottakról más forrásból értesültek, így az idézet nem is volt pontos, szószerinti.Olvasóink írták

 • 19. Fedayn 2009. január 16. 10:17
  „Az egyik elvtárs,ugye akit később lelőtt a biztonsági őr elvtárs,miért nem tett feljelentést akkor,amikor kiderült a sikkasztás?Ha akkor a lelőtt elvtárs feljelenti a felbujtó elvtársat,akkor igaz,hogy mindkét elvtárs a börtönben csücsülne, de legalább 2 ember életben maradt volna!A baloldal egy nagy polip!Egy-két fullajtár most ül(zuslagék), de a polip él és ,,dolgozik" tovább!”
 • 18. larong 2009. január 15. 07:14
  „Most már furdalja az oldalamat a kíváncsiság, vajon a moderátornak melyik szó nem tetszett az én 3.-nak írt hozzászólásomban? Ennél sokkal durvábbakat is írtak utánam. Talán a "komcsi" jelző verte ki a biztosítékot?
  Hát nem azok azok? Ők régebben sem kímélték egymást (lásd 50-60-as évek, vagy akár a híres Trockij-jégcsákányos eset...)
  Valószínű, elméleti kérdést tettem fel.
  Vagy a moderátor kelt fel bal lábbal.

  Vagy érintve van szegény a jelző által....”
 • 17. lali783 2009. január 14. 19:43
  „de hisz a Kisalföld is lehozza (legalábbis úgy tesz)”
 • 16. Cingár 2009. január 14. 19:27
  „Van az a pénz amiért elkezd horpásodni az ember haja. De embert ölni a pénzért, amiben nem hiszem, hogy rettenetesen szűkölködtek? Ráadásul igy, ilyen hidegvérrel?
  Ez egészen egyszerűen beteg dolog!”
 • 15. Imcsi 2009. január 14. 18:30
  „Én a cikkhez írok: Valamelyik fórumozótárstól idézek egy másik témában írta:Van az a pénz amitől elkezd korpásodni az ember haja!”
 • 14. rózsa36 2009. január 14. 16:29
  „artie,
  te lelkes anyanyelvápoló!

  Elég röhejes felrónod bárkinek az anyanyelvi hiányosságait, miközben négy mondatodat neked sem sikerült "papírra vetned" hibátlanul...
  Szintezzünk tovább?”
 • 13. ecris 2009. január 14. 15:39
  „A történelem , a múltunk és a hagyományaink az valóban nagy baromság. Nagyszerűen minősíted magad itt nap mint nap.”
 • 12. kalanyos 2009. január 14. 15:27
  „Csak te foglalkozol ilyen baromsagokkal,en a manak es a jovonek elek.Magasrol teszek a huszas,harmincas evekre”
 • 11. ecris 2009. január 14. 14:33
  „Na végre kalanyos cimbi! Hát hova tűntél az előző fórumból? Csak nem utána néztél a a 20-as , 30- as éveknek?
  Na, mond el te is a véleményed Deme elvtársék lőgyakorlatáról? Halljuk!”
 • 10. kalanyos 2009. január 14. 14:16
  „Ecris;egyszeruen demagog vagy.”
 • 9. Hunicum 2009. január 14. 11:15
  „Artie!

  Te, aki a saját neved is kisbetűvel írod! Egzakt közvélemény kutatás, hogy a nemzeti érzelmű magyar 99 %-a nem tud helyesen írni?
  A minap én is kifakadtam, hogy egy magyar ember aki döngeti a mellkasát, hogy mekkora a nemzeti büszkesége, az legalább tanuljon meg minimálisan helyesen írni, beszélni.
  De! A hozzászólásodban általánosítasz olyanokat is, akik nálad jóval műveltebb, okosabb és intelligensebb is. Ha csak nem te vagy a világ legnagyszerűbb hazafia, akkor ne alacsonyítsd le magad ennyire!”
 • 8. SAmu 2009. január 14. 10:47
  „Kezdem megszeretni az MSzP "politikusait": szépek is, erkölcsösek is, segítenek az ellenzéknek abban is, hogy egymást gyilkolásszák....”
 • 7. ecris 2009. január 14. 10:36
  „MI az hogy "vérmagyar" artie? Te szerencsétlen!
  Javaslom hogy ez legyen az MSZP új kampánydala!
  Igen-Igen! Bumm-Bumm!

  Megígértük hogy kinyírjuk egymást a hátrányos helyzetű gyerekektől lopott pénzért és meg is tettük. Igen ez igazi szociális érzékenység. Igen ilyen egy szocialista!”
 • 6. artie 2009. január 14. 10:26
  „Magyar, aztán magyarul megtanulsz-e? Annyira büszke vagy a vérmagyarságodra, hogy még az anyanyelved szabályait sem vagy képes megtanulni?

  Szégyen. De persze nem vagy egyedül, "vérmagyar" fajtársaid 99%-a ilyen szinten ápolja az anyanyelvét.”
 • 5. magyar1 2009. január 14. 09:39
  „Miért is kellene Demének kiadni a nyomozás elejém a felvet anyagot? Azért,hogy mégegy képtelen magyarázatot tudjon gyártani? Meg különben is ott volt, mindent hallot.
  Szerintem Demét simán kimossák az egészből, csak úgy szoci módra. De ha mégsem sikerülne, nefélj Gabi nem fogsz egyedül üldögelni, ott lesz Zuslág haverod, és Feri bácsi is megy hozzátok hamarosan, csak neki még le kell járnia a miniszterelnöki mandátumának.”
 • 4. xyz01 2009. január 14. 09:13
  „Gondolom jó pénzért.”
 • 3. larong 2009. január 14. 08:24
  „Szeretném tudni, miért kellett kimoderálni az egyik párt ősi nevét? Tán nem volt az?”
 • 2. larong 2009. január 14. 08:11
  „Már mossák az egyik ***moderálva***...”
 • 1. Primax 2009. január 14. 08:07
  „Az lett volna a csoda, ha nem szivárog ki...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat forinttal drágult az üzemanyag

Hat forinttal emelkedett a benzin és a gázolaj ára is szerdától. A benzin országos átlagos ára így… Tovább olvasom