Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Kiszabadultak a flakonba zárt lelkek

Legálisan fújhattak graffitiket Szolnokon mindazok, akiknek ez a szenvedélye.

Legálisan "fújhattak" graffitiket szombaton Szolnokon mindazok, akiknek szenvedélye ez a fiatalok körében kedvelt önkifejezési forma; mindehhez az önkormányzat adott szabad falfelületet, nevezetesen a helyi Kamasztanya fehér kerítését.

A "legálfal" átadása része volt annak a Falfestészettel a közbiztonságért! avagy Flakonba zárt lelkek elnevezésű projektnek, amelyet a Belügyminisztérium 1,6 millió forintos támogatásával a Szolnok Városi Rendőrkapitányság valósít meg a szolnoki önkormányzat együttműködésével - mondta Szabó Zita őrnagy, a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek.

Tájékoztatása szerint a szombati legális fújást egy pályázat előzte meg, amelyen konkrét elképzeléseik terveivel indulhattak a szolnoki fiatalok. A stílust és a témát szabadon választhatták meg, azonban a szakmai zsűri előnyben részesítette például az ábrákat is tartalmazó, valamint a Kamasztanya érzelem- és gondolatvilágához közel álló munkákat. A "legálfalon" végül harmincegyen készíthették el alkotásaikat. A kivitelezéshez a festéket a szervezők biztosították, és a zsűri az öt legjobb graffitist tárgyjutalomban részesítette.

A graffiti-készítés mellett az egész napos programot többek között a rendőrség bűnügyi technikai, vízirendészeti és szolgálati gépjármű bemutatója színesítette, míg az "egészségsarokban" a káros szenvedélyekről való leszokáshoz szolgáltak tanácsokkal a tizenéveseknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önnek kedvezett Fortuna? - Az ötös lottó nyerőszámai

Kihúzták az ötös lottó nyerőszámait. Tovább olvasom