Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Kisvárosi kalauz

„ Kisváros az ország szélén” címmel jelent meg a napokban egy zsebkönyv formátumú útikalauz. Böröndi Lajos, a könyv írója és szerkesztője kimondottan hátizsákos turistáknak szánta a kiadványt. Ilyen jellegű könyvecske évtizedekkel ezelőtt jelent meg utoljára a városról.

Böröndi a korábbi útikönyvek ismereteit fölhasználva kalauzolja el a városba érkezőket úgy, hogy az ő kérdéseikre keresi úgymond a választ. Így aztán nem véletlen, hogy rácsodálkozik egy-egy, a múltból itt ragadt utcanévtáblára, olcsó, magyaros ételeket kínáló éttermek után kutat, fölhívja az emléktáblák helyesírási hibáira a figyelmet. A könyvecske sétautakat is ajánl, elvezeti az idegent Moson szépségei közé, s végigjáratja azt az utat, amit 1956. október 26-án a mosonmagyaróváriak is megtettek a laktanyáig.
A könyv rendhagyó módon néhány receptet is közöl, s várostörténeti kronológia, német és angol nyelvű rövid várostörténet is föllelhető benne.
A szerző kiadásában megjelent kiadványt Balassa Tamás és Uzsák Zoltán színes felvételei illusztrálják, segítenek az eligazodásban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószert találtak

Sopronban, a Faraktár utcában félreállítottak a rendőrök egy gépkocsit. Az intézkedés során az Tovább olvasom