Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 11°C | 24°C Még több cikk.

Kissé javult a vasúti közlekedés

Kissé javult a vasúti közlekedés hétfőn reggel, Észak-Magyarországon a korlátozások enyhültek, de még mindig sok helyen vonatpótló buszok közlekedésére kell számítani, a Dunántúlon a Duna vízszintjének emelkedése miatt több korlátozás továbbra is érvényben maradt - közölte Both Ferenc, a MÁVINFORM sajtóügyeletese.

Tájékoztatása szerint hajnaltól (további intézkedésig) a Felsőzsolca körül kialakult árvízhelyzet miatt, a MÁV-START Zrt. elfogadja a Borsod Volán helyközi járataira érvényes utazási igazolványokat - dolgozó és tanuló havi, félhavi, 30 napos bérleteket és nyugdíjas szabadjegyeket, Miskolc-Szerencs viszonylatban.

Szintén hajnaltól, a Miskolc-Bánréve-Ózd vonalon, Putnok és Kazincbarcika vasútvonalon megindulhat a vasúti közlekedés. Ezzel egy időben a MÁV-START Zrt. lemondta a Borsod Volánnál a bérletek elfogadását.

Az árvízhelyzet javulása miatt a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Budapest viszonylatban közlekedő kör IC vonatok végig közlekednek. A sebességcsökkentések miatt 25-30 perc késéssel.
Hétfőn éjfélig valamennyi, a 80. sz. vonalon (Budapest-Miskolc, Budapest-Miskolc-Nyíregyháza, Budapest-Miskolc-Hidasnémeti, Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Bp.Nyugati - körIC-k -, Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely és viszont viszonylatban) közlekedő feláras vonat hely- és pótjegy nélkül vehető igénybe.

A Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.
A Miskolc-Hidasnémeti vonalon Halmaj települést nem lehet még megközelíteni. Emiatt Szikszó és Forró-Encs között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Miskolc-Tornanádaska vonalon Sajóecseg és Tornanádaska között nem közlekednek a vonatok. Az utasforgalmat a Borsod Volán menetrendszerinti járataival bonyolítják le. Azonban az edelényi kritikus helyzet miatt a buszközlekedés is bizonytalan.

A Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vasútvonalon Vámosgyörk és Újszász között vonatpótló buszok szállítjákaz utasokat. Újszász és Szolnok között a zónázó vonatokat vehetik igénybe az utazni szándékozók.

Az Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vasútvonalon Nógrádkövesd és Balassagyarmat valamint Balassagyarmat és Ipolytarnóc, illetve Balassagyarmat és Drégelypalánk között az utasokat vonatpótló buszok szállítják.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon Almásfüzitő és Komárom között mindkét vágányon csökkentett sebességgel közlekedhetnek a vonatok, 10-15 perces átlagos késéssel minden vonatnál számolni kell.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késelés a VIII. kerületben

Életveszélyes sérülést szenvedett egy férfi, akit Budapesten egy lakásban késeltek meg -… Tovább olvasom