Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Kislétai gyilkosság: ezer ember búcsúzott el az áldozattól

Református gyászszertartás szerint helyezték örök nyugalomra a kislétai gyilkosság áldozatát, a 45 éves Balogh Máriát pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros köztemetőjében.

  
A kislétai temetőben mintegy ezer ember búcsúzott el az áldozattól; a gyászolók a szertartás kezdetén egyperces néma  felállással emlékeztek a meggyilkolt asszonyra.

Jelen volt Molnár Csaba kancelláriaminiszter, Korózs Lajos, a szociális  minisztérium államtitkára és Teleki László, romaügyekért felelős  miniszterelnöki megbízott is.   Parlamenti pártok képviselői és  cigány szervezek vezetői egyaránt lerótták kegyeletüket a  koporsónál: Tóth József az MSZP-től, Farkas Flórián és Simon Miklós  a Fidesztől, Lukács Tamás a KDNP-től, Gusztos Péter és Gulyás József  az SZDSZ-től, valamint Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetője és Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke. Megjelent Balogh Albert, a Szabolcs-Szatmár-Bereg  Megyei Önkormányzat roma képviselője is.  

MTI Fotó: Balázs Attila
MTI Fotó: Balázs Attila

 
Balogh Máriát hétfőre virradóra kislétai otthonában lőtték agyon  ismeretlen támadók, 13 éves lányát pedig súlyosan megsebesítették.  Az asszony a hatodik halálos áldozata a romákat ért támadásoknak:  korábban Tiszalökön egy 54 éves férfit, Tatárszentgyörgyön egy  téves kisfiút és édesapját, Nagycsécsen pedig egy 43 éves férfit és egy 40 éves nőt gyilkoltak meg.


Balogh Istvánné, Mariska néni áll lánya Balogh Mária koporsójánál a kislétai temetőben. Református gyászszertartással, cigány szokás szerint zeneszó kíséretében helyezik örök nyugalomra a kislétai gyi
Balogh Balogh Istvánné, Mariska néni áll lánya Balogh Mária koporsójánál a kislétai temetőben. Református gyászszertartással, cigány szokás szerint zeneszó kíséretében helyezik örök nyugalomra a kislétai gyilkosság áldozatát, a 45 éves Balogh Máriát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község köztemetőjében. 
MTI Fotó: Balázs Attila

A szertartáson Horváth János  római katolikus plébános és Somogyi Katalin református lelkész  búcsúzott az áldozattól, röviden ismertetve életútját. A lelkész  brutális gyilkosságnak nevezte a történteket és hangsúlyozta:  nemcsak Kisléta, hanem az egész ország lakossága részvétet érez a  hozzátartozók iránt. Kiemelte, hogy segíteni kell az életben maradt  kislányon, be kell gyógyítani testi sebeit és enyhíteni kell anyja  elvesztésének fájdalmán.

A 45 éves kislétai asszony sírjánál  rokonok, közeli és távolabbi településekről érkezett gyászolók,  valamint politikusok és állami vezetők helyezték el az emlékezés  virágait és koszorúit.

Teleki László azt mondta, ezen napon nem  a gyilkosokat kell keresni, hanem meg kell adni a végtisztességet az  elhunyt asszonynak. "Fél a magyarországi cigányság és ezt tudomásul  kell venni a rendőri szerveknek, tudomásul kell venni a politikai  elitnek és a köztársasági elnök úrnak is" - közölte a romaügyekért  felelős miniszterelnöki megbízott.

Református gyászszertartással helyezik örök nyugalomra a kislétai gyilkosság áldozatát, a 45 éves Balogh Máriát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község köztemetőjében.
Református gyászszertartással helyezik örök nyugalomra a kislétai gyilkosság áldozatát, a 45 éves Balogh Máriát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község köztemetőjében. Fotó: MTI


Molnár Csaba  kancelláriaminiszter a kormány nevében helyezett el koszorút az  áldozat sírjánál. Az MTI-nek azt mondta: akik ezt a bűntettet  elkövették, azok az ország és minden magyar ember ellenségei. 
   
"A bűnösöket el fogjuk kapni, bíróság elé fogjuk állítani őket,  mert megengedhetetlen, hogy ilyen szörnyű bűntett Magyarországon  büntetés nélkül maradjon" - hangsúlyozta. Hozzátette, hogy a  rendőrség százfős, különleges nyomozói egységének létszámát  harminccal emelték; külföldi szakértők bevonásával és a  nyomravezetői díj megemelésének eszközeivel is folyik a nyomozás a  tettesek ellen.

Családtagok búcsúztatják Balogh Máriát a kislétai temetőben.
Családtagok búcsúztatják Balogh Máriát a kislétai temetőben. Fotó: MTI


A kancelláriaminiszter azt is elmondta:  valamennyi, romák által lakott magyarországi településnek kiemelt  védelmet fognak biztosítani a következő időszakban.

Kolompár  Orbán, az OCÖ elnöke kiemelte, hogy az egész országban gyászolja a  cigányság elvesztett testvérét. A politikának össze kell fognia és  el kell fognia a tetteseket annak érdekében, hogy ne kelljen ilyen  sűrűn temetésre járnunk - fogalmazott a roma szervezet vezetője.   A temetésen nem történt rendbontás, többen azonban rosszul  lettek a tűző napon; egy fiatal nőt a helyszínen lévő mentősök  láttak el.

Az országos  elnökség néma tiszteletadással emlékezett

Az országos  elnökség Bajnai Gordon miniszterelnök részvételével egyperces néma tiszteletadással emlékezett meg a kislétai támadás áldozatairól.   

Az MSZP elnöksége úgy döntött, hogy a támadások áldozatainak emlékére pénteken a székházára kitűzi a gyászukat jelképező fekete  zászlót - fűzte hozzá a szocialista politikus.  

Nyakó István úgy fogalmazott: a romákat ért támadás az MSZP-t is  érte, mert a magyar állampolgárokat válogatás nélkül gyilkoló  terroristák az egész demokratikus köztársaságot is támadják.

Kislétán hétfőre virradóra ismeretlen támadók otthonában  agyonlőttek egy 45 éves nőt, 13 éves lányát pedig súlyosan  megsebesítették. A tavaly július óta tartó, romák elleni  bűncselekmény-sorozatnak eddig ötvenöt sértettje van, közülük hatan  meghaltak. 

.Rokonok búcsúznak az elhunyttól a kislétai temető ravatalozójában. Református gyászszertartással, cigány szokás szerint zeneszó kíséretében helyezik örök nyugalomra a kislétai gyilkosság áldozatát, a
Rokonok búcsúznak az elhunyttól a kislétai temető ravatalozójában. Református gyászszertartással, cigány szokás szerint zeneszó kíséretében helyezik örök nyugalomra a kislétai gyilkosság áldozatát, a 45 éves Balogh Máriát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község köztemetőjében. Balogh Máriát augusztus 3-án kislétai otthonában lőtték agyon ismeretlen támadók, 13 éves lányát pedig súlyosan megsebesítették.
MTI Fotó: Balázs Attila


A kislétai temetőben több mint ötszázan vannak

Református gyászszertartással, cigány szokás szerint zeneszó kíséretében helyezik örök nyugalomra a kislétai gyilkosság áldozatát, a 45 éves Balogh Máriát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros köztemetőjében pénteken.

A kislétai temetőben több mint ötszázan vannak, köztük több közéleti személyiség. A településen rendőrök biztosítják a temetés zavartalanságát.

A kormányfő közleménye

Kislétán hétfőre virradóra szörnyű tragédia történt, amelynek elkövetőit mélyen elítéli az egész magyar társadalom. A mai napon osztozom az áldozat hozzátartozóinak fájdalmában, ahogy roma honfitársaim aggodalmában is.

Ez az újabb embertelen támadás cigány emberek ellen irányult, de a gyilkosok az egész nemzetre rontottak rá. Azok ugyanis, akik efféle rémtettekre képesek, és akik mentegetik őket, tagadják a köztársaság alapértékeit és a legalapvetőbb emberi értékeket is. Ezért a kormány minden támogatást megad a rendőrségnek, hogy mielőbb felkutassák a gyilkosokat, és a törvény teljes szigorával lehessen lesújtani rájuk.

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a mostani ügy a bűnüldözésnél messzebbre mutat, és a megoldások is összetettebbek. A szélsőségeseket visszaszorítani, a társadalmat összetartani és a cigányság helyzetén javítani nem egyszerűen kormányzati feladat, de nemzeti felelősség is. Ebben a munkában minden egyes felelős politikusnak és minden demokratának feladata van. Magyarország a kölcsönös megbecsülés, a kulturális sokszínűség hazája kell legyen, nem a vak gyűlöleté és kirekesztésé.

Bajnai Gordon, a Magyar Köztársaság miniszterelnökeA kormányt Molnár Csaba képviseli

Molnár Csaba kancelláriaminiszter képviseli a kormányt a kislétai gyilkosság roma áldozatának pénteki temetésén, jelen lesz Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára is.

A 45 éves Balogh Máriát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község temetőjében helyezik végső nyugalomra délután egy órakor.

Molnár Csaba kancelláriaminiszter beszél sajtótájékoztatón a nyíregyházi Jósa András Kórházban, miután meglátogatta azt a kislétai lányt, akinek édesanyja a romák elleni támadássorozat hatodik halálos
Molnár Csaba kancelláriaminiszter beszél sajtótájékoztatón a nyíregyházi Jósa András Kórházban, miután meglátogatta azt a kislétai lányt, akinek édesanyja a romák elleni támadássorozat hatodik halálos áldozata. Mellette ül Teleki László miniszterelnöki megbízott, a Cigányügyi Tárcaközi Bizottság társelnöke (j). MTI Fotó: Beregszászi János


Sopronból is mennek a temetésre

A kisalfold.hu információi szerint Sopronból is érdeklődtek a temetés iránt. Úgy tudjuk, egy nő hívta fel a kislétai polgármesteri hivatalt, s a pénteki szertartás időpontja után érdeklődött.

Pénteken temetik a kislétai gyilkosság roma áldozatát; a 45 éves Balogh Máriát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község temetőjében helyezik végső nyugalomra.

Balogh Máriát református szertartás szerint temetik el, de a római katolikus plébános is elbúcsúztatja majd. A temetésre a környező településekről és az ország más vidékeiről is várnak embereket, így akár ezernél is többen lehetnek a délután egy órakor kezdődő szertartáson.

A kislétai asszony a hatodik halálos áldozata a romákat ért támadásoknak: korábban Tiszalökön egy 54 éves férfit, Tatárszentgyörgyön egy ötéves kisfiút és édesapját, Nagycsécsen pedig egy 43 éves férfit és egy 40 éves nőt gyilkoltak meg.

Korábban - Kislétai gyilkosság: Sopronból is mennek a temetésre

Pénteken temetik a kislétai gyilkosság roma áldozatát; a 45 éves nőt református szertartás szerint helyezik végső nyugalomra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község köztemetőjében, a település polgármestere szerint több mint ezer embert várnak.

A roma nőt hétfőre virradóra kislétai otthonában lőtték agyon ismeretlen támadók, 13 éves lányát pedig súlyosan megsebesítették. Az asszony a hatodik halálos áldozata a romákat ért támadásoknak: korábban Tiszalökön egy 54 éves férfit, Tatárszentgyörgyön egy ötéves kisfiút és édesapját, Nagycsécsen pedig egy 43 éves férfit és egy 40 éves nőt gyilkoltak meg. Pénteken délután egy órakor kezdődik a temetési szertartás Kisléta köztemetőjében, amelyen részt vesznek a roma szervezetek, a minisztériumok és a rendőrség képviselői is - közölte a település polgármestere, Pénzes Sándor az MTI-vel csütörtökön.

A kislétai gyilkosság áldozatát saját halottjának tekinti az Országos Cigány Önkormányzat és a helyi cigány kisebbségi önkormányzat. A ravatalnál és a sírnál Somogyi Katalin református lelkész tart szertartást, de a térségi római katolikus plébános is elbúcsúztatja majd az elhunytat.

A kislétaiak nagy többsége biztosan lerója kegyeletét a temetésen, ez négy-ötszáz embert jelent - mondta a polgármester. Hozzátette: a környező települések lakóin kívül Sopronból, Salgótarjánból és Füzesabonyból is többen jelezték már, hogy személyesen szeretnék leróni kegyeletüket a meggyilkolt asszony sírjánál. Velük együtt több mint ezer embert várnak pénteken Kislétára - mondta.

A rendőrség a szükséges rendőri erővel biztosítja a temetés zavartalanságát - tájékoztatta az MTI-t Fedor Rita hadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

Olvasóink írták

230 hozzászólás
 • 230. Zsuzsi21 2009. augusztus 12. 08:56
  „Egyébként én sem merek MÁR Kossuth utcán végig menni..5ből 2szer tuti belém kötöttek:D Eddig..Amúgy születésemtől kezdve adyvárosi voltam jó környék volt bár már akkor is voltak...de ma már..mindennapos a rablás valamelyik kisboltban büfében vagy a kenyeresnél..a rongálásról nem is beszélek..És ez nem rosszindulat de tény,hogy már nagyon uralnak minket..szinte bármit megtehetnek.És akkor most milyen rosszul érzem magam aki magam is barnabőrű attól rettegve hogy ha sétálok a faluban rámlőnek a kocsiból:D
  Remélem azért ez nem következik be...Mert hát én hiába mondom hogy sose loptam nem is fogok és tisztességesen élek,azthiszem sajnos ezzel már nem törődnek azok,akik ártatlan cigányokat bántanak.pl:a gyerekek:( Azok aztán nem tehetnek semmiről csak megszülettek és nevelték őket...ki ahogy..Mi lesz itt még ajjaj:(”
 • 229. Sahin 2009. augusztus 09. 22:19
  „"Négyévente vagyunk testvérek", ezen van a hangsúly, és most úgy látszik az MSZP fogja felvállalni a főtestvér titulust.”
 • 228. Sahin 2009. augusztus 09. 22:15
  „Régebbi vajdás videókra reagálva:

  Talán Lakatos Attila az, akinél nem szúrja a szememet a pozíciójának illegitimitása, meglepően intelligens erre a posztra, nem jár csukott szemmel, és nem dugja a fejét a homokba, mint egyes "magyarok", illetve az OCÖ köztörvényes bűnözői.”
 • 227. Túrabakancs 2009. augusztus 09. 22:04
  „javítás: /nem mindegy/ 226. hozzászólás Túrabakancs 2009.08.09. 22:00
  ..."felelősség vállalás alól..." helyett: felelősségre vonás alól.
  Akkorát hibázni, ez szinte nem is én voltam! :)”
 • 226. Túrabakancs 2009. augusztus 09. 22:00
  „Hát igen. Attól tartok, hogy a kikupálódott roma bűnözői csoportok ha
  mostantól egymást akarják kirabolni csak egyetlen egy dolgot kell
  majd csinálniuk a megfelelő elterelő hadművelet részeként: fel
  kell gyújtani az adott házat, ha lehet, akkor fasiszta jelképeket vagy
  uszító jellegű feliratokat kell mázolni a ház oldalára, és a rendőrség
  meg a médiumok máris rossz irányba kezdenek el szaglászni. Ezáltal
  a bűnözők megmenekülnek a felelősség vállalás alól, és röhögnek
  otthon a markukban. Nem is olyan hülyék ezek a romák... :(”
 • 225. kolombela 2009. augusztus 09. 21:39
  „Túrabakancs 2009.08.09. 21:09
  Itt a kiinduló pontja ennek a hírnek:
  "Rasszista gaztett! Hajnalban felgyújtották a magyar család házát! (frissítve)
  2009. augusztus 09. 14:20

  HunHír.Hu

  Rasszista bűnözők felgyújtották egy magyar család házát vasárnap hajnalban a Heves megyei Tarnazsadányban. A helyszíni vizsgálat szerint a keletkezett kár értéke megközelíti a 10 millió forintot.


  HunHír.Hu kommentár:
  Vérlázító, hogy nincs a helyszínen a kormány, a 88 cigány és a hatszázezer zsidó szervezet, egylet, jogvédőszolgálat megbízottja.

  A fenti sorainkat fenntartjuk annak ellenére is, hogy sikerült kiugrasztanunk a nyulat a bokorból, és jött is a tolerancia-vélemény. Reggeli hírűnk megjelenése után jó pár órával az addig hallgató libsi médiumok közölték, hogy bizony egy cigány háza égett ki. De miért nem volt reggel ez hír? Azért, mert az egyik cigány betört a másikhoz, és a betörés nyomait akarta eltüntetni a ház felgyújtásával. Miután magyar családról írtunk, éppen úgy, mint ők, akik magyarozzák például az ausztriai betöréseket elkövető magyarországi cigányokat, muszáj volt leírniuk, hogy nem magyar, hanem cigány a károsult. Itt a totális bizonyíték a cionmédia kettős mércéjére."”
 • 224. Túrabakancs 2009. augusztus 09. 21:24
  „http://atv.hu/hircentrum/090809_megvertek_az_uszomestert_az_utcai_ruhas_furdozok___video.html
  Na kik voltak a tisztálkodni vágyó delikvensek, na kik? :(
  Ha lehet akkor kérném nem moderálni, köszönöm!”
 • 223. Túrabakancs 2009. augusztus 09. 21:09
  „Friss hír: Tarnazsadányban felgyújtottak egy romák lakta házat, de előtte
  kirabolták. A rendőrség egyelőre nem feltételez rasszista szándékot.
  Még jó!!! Mivel először kirabolták, emiatt lehet találgatni az elkövetők származását illetően. Esküszöm nem normálisak a hatóság emberei,
  vagy ennyire tartanak a fajvédőktől odafentről.”
 • 222. andy 2009. augusztus 09. 20:57
  „Kedves Sahin!

  Emberek között élek és létezem, dolgoztam cigány gyermekekkel, így családjukkal is közvetlen kapcsolatban álltam. Volt roma bosztottam, ki legjobb munkaerők közé tartozott.
  Azt viszont tudom, hogy félelem előbb-utóbb átvált támadásba > pont azért, mert fél az, ki később támad, de ezt védelemként fogjuk hallani...”
 • 221. Sahin 2009. augusztus 09. 20:52
  „andy,

  sok szociológia előadáson vett részt, vagy túl sok ehhez hasonló könyvet olvasott (ami egyáltalán nem baj, sőt minden tiszteletem érte), de az élet az utcán folyik, menjen csak egy esti sétára (esti.. pff teljesen mindegy) a Kossuth utcára, vagy sétáljon Adyváros peremén, na, az garantáltan nem a félelemről fog szólni, az kőkemény "life" lesz, egy kis túlélő show -val megfűszerezve. Tökéletesen írja, hogy a félelem indulatokat és agresszivitást fog szülni, az ott élők minden nap ezt érzik, ez még súlyosabb lesz, amikor már nem csak a cigányoknál lesz meghatározó a nyomor, hanem a fehérek is szép lassan süllyedni fognak a társadalmi ranglétra fokán, na akkor lesz itt igazi félelem..”
 • 220. andy 2009. augusztus 09. 20:43
  „"Pancser" szerintem a félelem rettegést teremt, nyugalmat gátol, és szétzilál. Lehet vele rombolni, de építeni biztos nem. Nekem nincs szükségem rá. Jót nem hoz magával, viszont agresszivítást, indulatokat, gyűlöletet, stb...;annál inkább.
  Próbáld ki milyen nélküle ;)”
 • 219. Igazamvan 2009. augusztus 09. 20:28
  „Életképek a kisebbségtől:

  http://index.hu/bulvar/2009/08/09/rendorok_jaroroznek_az_ozdi_strandon/

  http://zalaihirlap.hu/cimlapon/20090809_romanap_verekedes_novan

  A romák ha így folytatják szorossan összekovácsolják a szlovák és magyar nemzetet.”
 • 218. pancser 2009. augusztus 09. 20:26
  „Jó Neked "andy" nem félsz tőlük, amit persze nem hiszek el. "Eva" is fél meg mindenki!”
 • 217. Eva- 2009. augusztus 09. 19:59
  „Kedves kolombela!

  Sokadszor írod!

  Csakhogy nem a mai regnáló írja a MN és MH cikkeit, nem a regnáló fizeti a hír tv-t!

  Hogy ott igazság, vagy hergelés hangzik el az nézőpont kérdése!”
 • 216. lótusz 2009. augusztus 09. 18:50
  „nos ha cigány az áldozat bemondják a fajtáját. az előbb az rtl beszélt a drávakeresztúri rendőrre lövöldöző 3 férfiról. de elfeledték elmondani hogy romák ők. félnek az idősek boltba menni, téglával dobálják őket a cigányok. és szabadon szaladgálnak azért vannak szabadon mert úgysem szöknek el. hát szép mi? közben rendőrök járőröznek folyamatosan a mi adópénzünkből hogy vigyázzanak rájuk. börtönben a helyük. remélem egész drávakeresztúr tudja kire szavaz majd.”
 • 215. lótusz 2009. augusztus 09. 18:30
  „hallottam róla hogy kiment az adóhivatal a romákhoz és megkérdezték kedves e a családjuk élete takarodjanak el és ne menjen hozzájuk többet ellenőrizni senki. téged magyart megbüntetnek ha nem a járdán mész.”
 • 214. Angel40 2009. augusztus 09. 17:11
  „Ebben is megszólal lakatos Attila :

  http://www.indavideo.hu/video/Rendorkapitany_a_pacban_2”
 • 213. kolombela 2009. augusztus 09. 17:03
  „T. Admin!
  Azért szeretném tudni, hogy mi volt az oka a moderálásnak. Csak egy cikket másoltam be, semmi egyebet, ami csak tele volt igazságokkal. Ja , hogy cionista hatalom bitorlóknak nem tetszik? hát ez legyen az ő bajuk.

  "Lenhardt Balázs: Mennyit ér egy magyar Magyarországon?

  Pénteken eltemették a meggyilkolt kislétai cigánynőt, Balogh Mariát. Isten nyugosztalja. Rosszkor volt, rossz helyen, és minden bizonnyal egy olyan játszmába keveredett, ami messze túlmutat rajta és környezetén. Ez a játszma végtelenül aljas, kitervelői polgárháborút akarnak kirobbantani magyarok és cigányok között. Ennek érdekében pedig ártatlanokat gyilkolnak, sörétes puskával, éjnek idején.
  Cui prodest? Kinek az érdeke? Merül fel reflexszerűen az ősi igazság, amely minden korban segít kibogozni az események mögötti indítékokat. Mert az ember olyan lény, hogy sajnos leginkább érdekből és számításból cselekszik. A cigányok halála pedig, nem is lehet vitás, leginkább a balliberális hatalom és a hozzájuk kapcsolódó megélhetési jogvédők elképzeléseibe, világképébe illik bele, amely lassan 20 éve kiállt folyamatosan farkast, és fasisztázza, rasszistázza a birkatürelmű magyar népet.
  Nagyon kapóra jön nekik, ha néha úgy tűnik, mintha tényleg farkas pusztítaná a nyájat (ezt Kállai Ernő, kisebbségi ombudsman el is kottyintotta egy őszinte pillanatában.) Teljesen egyértelmű, hogy a közbeszéd irányításával az a cél, hogy lehetőleg ne az elmúlt 7 év kormányzati mélyrepüléséről szóljanak a hírek, a fehérgalléros bűnözők ingatlan panamáiról, az elprivatizált százmilliárdokról, a közpénzből kifizetett százmilliós tanácsadói díjakról, végkielégítésekről, arról a mérhetetlen pusztításról, amit a szociálliberális kormányzat holdudvarával mélységes egyetértésben szinte ellenállás nélkül folytat. Ezért a célért a busás baksissal megfizetett médialakájok hada pedig minden tőle telhetőt elkövet.
  Ők azok, akik, ha kell, filmfelvételeket hamisítanak, hogy igazolják, neonácik fütyülték ki Göncz Árpádot, nem pedig az igazi 56-os hősök. Ők azok, akik azonnal Demokratikus Chartát alapítanak egy minden szavában igaznak bizonyuló Csurka-dolgozat megjelenése esetén. Ők azok, akik New Yorkig elhangzó ricsajt csapnak özvegy Hanákné arcán el nem csattanó pofon kapcsán, és Budapest utcáin grasszáló újfasisztákról szóló hazugságokkal írják tele a nyugati sajtót két évtizede. Mert jó ha tudjuk, a Washington Post, a Der Spiegel, vagy a Frankfurter Allgemeine Zeitung tudósításai mindig Vásárhelyi Mária, Petsching Mária Zita, Andrassew Iván vagy Mészáros Tamás (és egyéb SZDSZ-hez kötődő) balliberális értelmiségiektől származó ,,megbízható" értesüléseken alapulnak. (Ennek köszönhető, hogy a nyugati sajtóban az I. világháborút megelőző időszakhoz hasonló kép él - ami megágyazta az utat a gyalázatos békeszerződéshez - a barbár és szélsőséges magyarokról.)
  Ők azok, akik újságosbódét akarnak borogatni, ha abban nekik nem tetsző lapokat árulnak. Akiknek, a szemük se rebben, ha valaki elárulja, hogy legszívesebben kiirtana minden keresztényt, és a keresztek (vagy turulmadarak) látványát sem szívlelik, sőt igyekeznek adminisztratív eszközökkel gátolni a Jobbikot azok felállításában. S persze ők azok, akik azonnal nyilvánosan kérnek elégtételt, vonulnak fel és tüntetnek, ha netalán egy cigányt megtámadnak valahol, de miután kiderül, hogy elkövető maga is cigány volt (lásd a Mortimer kontra Józsika esetet, vagy a pécsi kézigránátos támadást), akkor sohasem kérnek bocsánatot az ártatlanul megrágalmazott és befeketített magyar néptől.
  Az elmúlt időszak cigányok sérelmére elkövetett támadások egyikéről sem sikerült bebizonyítani, hogy az elkövetők fajgyűlölő magyarok lettek volna (ellenben a tarnabodi magyarok elleni gépfegyveres és Molotov-koktélos támadás cigány elkövetőit őrizetbe vették, de azóta sincs róluk hír). Annak ellenére, hogy ezt harsogja a csúcsra járatott médiagépezet, elterelni igyekezvén a figyelmet egész vidékek (ideértve a főváros bizonyos kerületeit is) helyzetének tarthatatlanságáról, a nem létező közbiztonságról, és a védtelen, kiszolgáltatott magyarok százezreinek, de inkább millióinak szenvedéséről. Akiket nem véd meg a rendőrség, akiket megélhetési bűnözés címszava alatt nyugodtan ki lehet rabolni, meg lehet alázni, sőt meg is ölni, mert az nem veri ki sehol a biztosítékot. Akikért a Jobbikon kívül nem emeli fel senki a szavát, nem szervez tüntetést, esetleg sajnálkozik egyet egy interjúban, és figyelmezteti őket a Szent István-i befogadó állam eszményére és a békés együttélés fontosságára.
  A cigányok elleni, vélhetően szervezett támadásoknak eddig hat személy esett áldozatul. Az elkövetés körülményei és szervezettsége, az áldozatok kiválasztásának profizmusa (falu végén, félreeső házban) olyan erőt feltételez, ami teljesen irreális lenne egy amúgy mindenre elszánt neonáci csapattól. Teljesen hiteltelenné teszi ezt a teóriát az fontos körülmény, hogy a cigány áldozatok nem az együttélésre képtelen élősködőkből, hanem a társadalomba beilleszkedő személyekből kerültek ki, kizárva a bosszú indítékát. Az esetek hasonlósága és a fentiekben már ismertetett cui prodest kérdése viszont egyáltalán nem zárja ki a titkosszolgálatok részvételét egy ilyen akcióban, amely az elmúlt időszakban is a (kormány)párt meghosszabbított ökleként működött, mint a legsötétebb sztálinista időszakban. Természetesen erre bizonyítékok most még nincsenek, de az ilyen súlyú dolgok inkább diktatúrák bukása után szoktak napvilágra kerülni.
  Ami tény, hogy megöltek hat cigányt, a gyilkos fegyver a rendőrség szerint több helyszínen is megegyezett. A hír mindenhol vezető hírként van tálalva azóta, a temetésen jelen volt minden magára valamit is adó médium, vezető politikusokkal együtt (a tatárszentgyörgyi temetésen a magyarokat intoleranciájukért és cigányokkal szembeni bűneikért kollektív módon ostorozó Iványi Gábor ,,metodista lelkész" - egyébként Orbán Viktor első két gyermekének, Ráhelnek és Sárának a megkeresztelője - újabb akciójáról most nem érkezett hír).
  Nemrégiben volt egy másik temetés Nagybörzsönyben. A cigány F. Richárd rabolni ment Králik Attilához, akit félig agyonvert, majd fültől fülig elvágta a torkát. A temetésén nem a sajtó, hanem a Magyar Gárda állt sorfalat. Nekik ez nem szenzáció volt, hanem magyar testvérük fájdalmas elbúcsúztatása, miközben azzal is tisztában vannak, hogy bármelyikünk lehet a következő. Mert egy magyar halála nem hír, legfeljebb kisbetűs statisztika.
  Nem tudósítanak a cigányok által naponta megkéseltekről, agyonvertekről, megerőszakolt, majd a fejüket baltával szétvágott nagymamákról, a kinyomott szemekről, a radiátorba vert fejű pedagógusokról. A mi gyilkosaink fejére nem tűznek ki vérdíjat sem. Ez nem számít, ez nem rasszizmus, hiszen csak egy magyar az áldozat. Éppen úgy, ahogy a Délvidéken, Erdélyben, Felvidéken megvert, megalázott magyarok is csak elvétve kerülnek a balliberális/kereskedelmi/többségi média érdeklődésének perifériájára is.
  Számoljuk össze hány alkalommal lépett fel az érdekükben a Külügyminisztérium, amelynek patkányodúból kibújó volt vezetője, a kócos asszony sietve tiltakozott az ellen, hogy Szegedi Csanád a Magyar Gárda mellényében vette át az európai parlamenti mandátumát, Magyarország szégyenének nevezve azt. Az irányítása alatt egyszerűen nem létező magyar külügy, mivel Gönczová asszonyság nem ismeri a magyar érdek kifejezést, egyetlen határozott intézkedést sem hajtott végre határon túli testvéreink védelmében. Az igazi szégyen az, hogy idáig süllyedt egykor dicső nemzetünk, hogy ilyen alakok pozíciókat tölthetnek be a magyar állam nevében.
  S mindenek tetejében a kislétai temetésen a miniszterelnök-jelöltként emlegetett Molnár Csaba kancelláriaminiszter bejelentette, hogy a cigányok által nagy számban lakott településeket a rendőrség külön, kiemelt védelemben fogja részesíteni a további bűncselekmények megelőzése érdekében. Sok milliárd forint közpénzből, amit akár a cigánybűnözés felszámolására is lehetne fordítani. Miközben Bencze József ismerte el, hogy átnézték az elmúlt években cigányok által magyarok ellen elkövetett 1300, azaz ezerháromszáz erőszakos bűncselekmény aktáit! Az 1300-as számban a kisebb súlyú, naponta tartó zaklatások, verések, leköpések nincsenek is benne, ahogyan a megélhetési bűnözés sem.
  Ez egyszerűen példátlan bármely nem gyarmati országban! Ilyen ugyanis csak ott fordult elő, ahol a bennszülöttek vagy rabszolgák élete nem számított, ellenben a kiváltságos kaszt védelmében mindent elkövettek. Azt hittük naivan, hogy választott nép csupán egy van, amelynek a sérelmei különlegesek és semmihez nem mérhetőek a történelemben. Régóta igyekeznek a fejünkbe verni a holokauszt-dogmát, csak nekünk, keményfejű kurucoknak nem akarózik elfogadni az orwelli paradoxont, hogy mindenki egyenlő, de vannak még egyenlőbbek.
  Most a ,,magyar" kormány jelenti be, hogy a több ezer áldozattal járó magyarüldözés még belefér, de a hatodik cigány halott miatt különleges intézkedésekre és speciális védelemre van szükség. Ilyet tényleg csak gyarmaton mernek megtenni. De üzenjük a ma még hatalmasoknak, hogy óráik meg vannak számlálva! Ahogyan az elnyomott népek szép sorban kivívták a szabadságukat a gyarmatbirodalmak összeomlása révén, úgy fogjuk kivívni mi is hazánkét. Ennek első jele, hogy létrejött a Jobbik, a második, hogy a harmadik erővé vált, de természetesen nem elégszünk meg ennyivel, mert az egész országot szeretnénk felszabadítani az ördögi béklyókból. Hogy mindenki érezhesse újra, Magyarország tényleg a magyaroké, és nem harmadrendű, megtűrt, vagy akár ki is pusztítható bennszülöttek vagyunk a Kárpátok kebelén!
  Lenhardt Balázs
  a Jobbik Gazdasági Kabinet vezető"”
 • 212. Gab2000 2009. augusztus 09. 16:54
  „Én meg ezt ajánlom figyelembe, itt kerek perec kimondja a vajda a dolgokat

  http://www.indavideo.hu/video/ciganykerdes_haboru_fenyeget_-_mindenki_veszelybe_kerulciganykerdes”
 • 211. Gab2000 2009. augusztus 09. 16:48
  „Sahin

  Ha tudnánk a választ mi lennénk a legokosabbak.”
230 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Létszámstop a Vám- és Pénzügyőrségnél is

Az államigazgatásban elrendelt létszámstop a Vám- és Pénzügyőrségnél (VP) is érvényesül - derül ki… Tovább olvasom