Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Kiskunlacházi gyilkosság: Külföldre szökött Nórika gyilkosa?

Újabb hatvan nappal hosszabbítja meg a héten a kiskunlacházi gyerekgyilkosság nyomozását a rendőrség. Az eddigi vizsgálat során közel 350 embert hallgattak ki, 100 ember DNS-mintáit vetették össze a 14 éves lány holttestén talált nyomokkal, de nem találtak egyezést.A rendőrség a Borsnak elismerte, lehet, hogy az elkövető vagy elkövetők külföldre szöktek. A 14 éves H. Nórát tavaly november végén édesapja és egy polgárőr találta holtan.

"A gyilkost nem sikerült azonosítani, ezért a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a nyomozás határidejének további meghosszabbítását – mondta a Borsnak Beluzsárné Belicza Andrea, a megyei főkapitányság szóvivője. – Az eljárás során minden lehetőséget megvizsgálnak a nyomozók, így számolnak azzal is, hogy a tettes vagy tettesek esetleg elhagyták az országot. Papp Péter, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója március elején úgy fogalmazott: nagyon sok mindent tudnak a gyilkosról. Ismerik a szokásait, a habitusát, ám megnevezni még nem tudják."

A 14 éves H. Nórát tavaly november végén édesapja és egy polgárőr találta holtan pár száz méterre attól a művelődési háztól, ahol előző este szórakozott. Utoljára január 21-én hosszabbították meg a nyomozást, azóta a rendőrség többször is azt nyilatkozta, hogy már egészen közel járnak a tetteshez. Bencze József országos rendőr-főkapitány a gyilkosság után három hónappal ajánlott fel 10 millió forintos nyomravezetői díjat.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. juves 2009. március 17. 20:09
  „Mi a faszom köze vannak ennek a cikknek a kibaszott miskolci cigänyokhoz,meg a Magyar Gärdähoz??????Mi???
  Azokat a retkes gyilkosokat kene elkapni es lefejezni!!!Ha cigäny,ha Magyar!!!Nem szeretem en sem a cigänyokat,de hogy mär minden tema ide üt ät az kicsit kemeny...Ha ez a cikk a Jokai bablevesröl szolna,akkor is vhogy a Magyar Gärda jönne ki a vegen...Jezusom...”
 • 30. Szilágyi_Zsolt 2009. március 17. 19:35
  „M3gtr, bocs. A beírásaid alapján élesebb eszűnek gondoltalak, de vedd úgy, hogy nem írtam neked semmit.”
 • 29. Boby2 2009. március 17. 18:07
  „RickCartman:Ezt te miből gondolod,hogy én másokra alapozom?Nem is ismersz.Engem már támadtak meg a szeretett cigányok töbször is és volt amelyik orr nélkül ment haza nem vagyok az a megijedös fajta csak az vicc hogy a biroság engem büntetett meg ,mert barnáink előhuzták a náci kártyát .De nekem van cigány ismerösöm akiwel nagyon joba vagyok de ő és az átlag cigány között van vagy 1000év különbség.”
 • 28. RickCartman 2009. március 17. 17:39
  „Boby, nem érdekelnek a tapasztalataid, ha valóban cigányközösségből jönnél, akkor lennének tapasztalataid, de igy te is csak az visszhangzod, amit hallasz másoktól.Ergo: Úrifuk ne cigányozzanak, és senki sem.Ha azok az elkövetők, bűnösök, ha nem, akkor is.
  A Transzparenssel pedig tetszett volna előállni 1986 márc.15-én, a Lánchidnál, volt szerencsém ott lenni, de a mai kemény odamondogató fiatalokat nem láttam ott, még csa kósza gondololat sem volt legtöbbjük, nem tudják szegények, mit csinálnak:)”
 • 27. Boby2 2009. március 17. 17:36
  „FrameSet :Ott hatalmat kellet védeni minden eszközzel .Itt egy védett fajt kellene eljárás alá vonni mert autosokat állitanak,meg csoportosan kaszákkal felfegyverezve és itélkeznek a maroknyi eszükkel a magyar felett.Nincs itt meglepödni semmin .”
 • 26. FrameSet 2009. március 17. 17:18
  „Azért a pofám leszakad!

  "A különböző ütő-, vágó-, szúrófegyverekkel felszerelt romák Molotov-koktélokat is készenlétben tartanak, a rendőrség viszont kerüli a konfliktusokat, és nem vizsgálja az egyébként tiltott eszközök spájzolását."

  írják lejjebb.  Őket nem viszik be. Ha én egy 8 cm-es bicskával járkálnék, vagy tojásokkal (tyúk), akkor előállítanának.
  Azt a párt pedig bevitték a rendőrségre, aki 15-én a Parlament előtt (tőle 100 méterre) felmutatta a

  "Felelős kormányt Buda-Pesten" feliratú lepedőt.

  Vagy azt az embert, aki tojástartóval, Sztálin könyvvel a kezében kiabált. Őt SÜN módszerrel vitték ki a "tömegből". Kb. 100-an voltunk ott. Ez volt a Parlament előtti tömeg.”
 • 25. zhall 2009. március 17. 17:17
  „PartYember:http://evo3.duen.hu/tagok.php?o=tag&id=8460”
 • 24. Boby2 2009. március 17. 17:06
  „RickCartman :Aki mindenben a cigányokat látja már olyan tapasztalatokkal áldhata meg az élet, hogy önhibáján kivűl nem is tud más elkövetőkre gondolni,vagy finoman fogalmazva nem ridegül el annyira ha fehér ember követett el valamit.Bár aki azt állitja ,hogy a cigánysággal nincs gond az hazudik vagy álom világban él előitélet mindenkiben van általánositani mindenki általánosit ,akár ösztönszerüen is a cigányság csak saját és vezetőik hibájából tart ott ahol tart ezért itélik el ökett mert az átlag cigány ,buta ,neveletlen,primitiv erőszakos,ezért elitéli a töbségi társadalom ugy ahogy megitél minkett a világ mind magyart .”
 • 23. m3gtr 2009. március 17. 16:45
  „21. Szilágyi_Zsolt Látom a mellébeszélés megy neked is!”
 • 22. m3gtr 2009. március 17. 16:39
  „20. Szilágyi_Zsolt. álmodj csak kis balázs”
 • 21. Szilágyi_Zsolt 2009. március 17. 16:33
  „M3gtr! A gárdistás, az olyan személy, akinek gárdistája van, a szkinder pedig az, aki a szkindertojásokat (Molotov-koktél) dobálja az édesszájú cigányoknak?”
 • 20. Szilágyi_Zsolt 2009. március 17. 16:31
  „RickCartman, akkor előreláthatólag a fejünket fogjuk a falnak csapdosni, földhöz verjük magunkat, sírunk, ordítozunk és káromkodunk a kíntól, hogy nem zsidózhatunk és cigányozhatunk tovább. Szörnyű lelkiismeret-furdalás mardossa majd bensőnket, hogy elhamarkodottan hoztuk meg szigorú ítéleteinket, egyúttal a szégyen s a tehetetlen harag pírja fog égni lehajtott fejünk két orcáján, mert közülünk, hófehér, keresztény, jobboldali politikai irányultságú, hazafias érzelmű állampolgárok közül került ki a gyilkos, és hangos mea culpázással esdeklünk enyhet adó bocsánatodért. Most jobban érzed magad?

  Utóirat: ígérem, jóízűen elfogyasztom vacsorára bármelyik fejfedőmet, ha valóban a fent említett csoportban találtatik fel a tettes (vagyis inkább tettesek). Ebből is látható, mennyire tartom valószínűnek a feltételezést.”
 • 19. m3gtr 2009. március 17. 15:59
  „http://www.kuruc.info/r/35/37179/ Ártatlan autósokra támadtak a felfegyverkezett miskolci hordák, polgárháború szélén az ország

  Egyre több településről érkezik a hír, hogy a cigányok immár szervezetten, felfegyverkezve terrorizálják a magyarságot, ráadásul nem is titkolják, hogy összecsapásokra készülnek (s mindez a rendőrség tudtával, míg a magyart a cumisüveg miatt is meghurcolják), hiszen a zsidó sajtó a szájukba adta az ellenségképet: szegények valójában a "gárdistásoktól" és a "szkinderektől" rettegnek, és persze csak magukat védik.
  Mert gárdistások és szkinderek erőszakolnak meg, rabolnak ki, gyilkolnak meg nap mint nap idős, védtelen romákat, ugyebár. Ráadásul még a maga a cigányvédő rendőrség is kénytelen cáfolni a képtelen cigány meséket az őket érő fenyegetésekről és támadásokról. És ott van Pécs, Tatárszentgyörgy és a többi eset.
  Alább az Északhírnök híre, képei és videója, nem is szükséges semmit hozzátenni.
  Polgárháború! Ártatlan emberekre támadtak a cigányok Miskolcon a belvárosban. A rendőrség csak néz.
  A miskolci gettókban élő cigányok 15-én este megtámadtak két személykocsit. Az egyiket az Andrássy úton az úgynevezett számozott utcák térségében, a másikat a Muszkás oldal környékén.

  Személyi sérülés nem történt (időben jött a segítség), de az autókat összetörték. A környéken cirkáló rendőrök megakadályozták a további támadásokat is, 12 embert előállítottak, de mindenkit arra kérnek, hogy óvatosan közlekedjenek azokon a területeken, ahol sok roma él: Lyukó, Békeszálló, Számozott utcák, Ruzsin, Muszkás oldal, stb.

  Azt tanácsolják, ha támadást, provokációt tapasztalnak, haladéktalanul kérjenek segítséget a rendőrségtől.

  Korában Szerencs környékén molesztáltak autósokat cigányok, akik támadásveszélyre hivatkozva több autót megállítottak és átvizsgáltak, de itt a rendőrség nem vizsgálta a történteket.

  A miskolci romatelepeken napok óta nyugtalanság van, éjszaka gyújtogatásokkal múlatják az időt az ott élők.

  A készültséget azzal indokolják, hogy bőrfejűek (,,szkinderek") támadtak rájuk, de a rendőrség ezt kategorikusan cáfolja.

  A különböző ütő-, vágó-, szúrófegyverekkel felszerelt romák Molotov-koktélokat is készenlétben tartanak, a rendőrség viszont kerüli a konfliktusokat, és nem vizsgálja az egyébként tiltott eszközök spájzolását.”
 • 18. RickCartman 2009. március 17. 15:56
  „Nem sok értelme az ilyen ötletelésnek...a fórumozók már az elején csalhatatlanul tudták a francia lány gyilkosait is, ugye, aztán hogy vége, mindenki elhallgatott.Itt is majd fognak egy lúzert, akinek nincs 1000%-os alibije, ráverik, aztán csend lesz megint a következő "ügyig", amig újra cigányozhattok.
  De mi lesz, ha kiderül, hogy valamelyik falubeli haverja volt? Szép, kigyúrt fehér fickó? Akkor mi lesz a vért kivánókkal? Mit irnak majd ide? Pláne ha sem nem zsidó, sem nem cigány a gyilkos,sőt, ministránsfiú, és esetleg Fidesz-szavazó? Hmmm...Akkor mit tetszenek majd szólni?? Ezen töprengjünk már egy kicsit...”
 • 17. juves 2009. március 17. 15:12
  „Hät lenne pärötletem arra mit tennek azzal az aljas patkännyal,aki ezt tette.Kurvän remelem a rendörök megfogjäk,annäl jobb mär csak az lenne ha en csipnem meg...
  Halälra kene az ilyeneket kinozni.Hogy tud egy "ember" ilyen lelkiismerettel elni toväbb???
  Könnyü megeröszakolni egy 14 eves kislänyt.Megneznem a gyöker(erek) fejet ha mondjuk egy jegesmedvevel dugatnäk meg öket,utäna meg hagynäk neki,hogy szetkapja öket elevenen..Akkor megtudnäk mit jelent az eröföleny meg a tehetetlenseg,a halälfelelem meg a ketsegbeeses.Megtudnäk mit erzett az a szegeny kisläny az utolso oräjäban...Es az a szomoru,hogy ilyen sulyos dolgokert is szaros,gagyi,primitiv bünteteseket szabnak ki.Az emberi jogvedök meg dumälhatnak,ha az ö gyerekükkel tennek ezt kiväncsi lennek mit mondanänak.Nyugodjon bekeben ez a szegeny kisläny aki elött meg ott ällt az egesz elet.A csalädjänak meg nagyon öszinte reszvetem..El sem lehet kepzelni milyen fäjdalmat elhetnek ät..
  Azt megigerem,ha ilyen mocskot elkapok az utcän,aki gyerekhez nyul,a helyszinen lefejezem!”
 • 16. széchenyi12 2009. március 17. 14:32
  „Még mindig nincs gyanúsított Kiskunlacházán
  Még mindig nincs gyanúsítottja a tavaly novemberben Kiskunlacházán elkövetett gyermekgyilkosságnak, ezért a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás újabb, hatvan napos meghosszabbítását fogja kérni a főügyészségtől - közölte hétfőn Papp Péter bűnügyi igazgató.
  Papp Péter közölte: azért van szükség az újabb kérelem benyújtására, mert a januárban engedélyezett hosszabbítás határideje március 23-án lejár. Hozzátette: a nyomozás továbbra is ismeretlen tettes ellen folyik - tehát gyanúsított még nincs. Nagy erőkkel dolgoznak az ügyön: eddig több mint 300 embert hallgattak ki, és csaknem 100 embertől vettek DNS mintát.
  A bűnügyi igazgató azt is közölte, hogy az összesen 11 milliós nyomravezetői díj ellenére sem érkezett értékelhető, érdemi lakossági bejelentés, információ. Az MTI tudósítójának korábban Kiskunlacházán többen azt mondták, hogy nem nyugszanak a kedélyek, és nem is fognak mindaddig, amíg a rendőrség meg nem nevezi a tettest.”
 • 15. széchenyi12 2009. március 17. 14:31
  „4000 cigánnyal fenyegeti a Gárdát a "Romák Nyilai" + az érintett levele
  Ma reggel a Gárda címére az alábbi üzenet érkezett egy túlképzettnek aligha nevezhető élőlénytől:
  "HA NEM HAGYÁTOK ABA AMIT MŰVELTEK SENKIHÁZI SZIPÓS NÉPSÉG MEGTUGYÁTOK 4000-ROMA HARAGJÁT A ROMÁK NYILAI NÉVEN EDIG NEM LÉPTÜNK DE HA KELL PUSZTULTOK!!!SOK SZIPÓS AKIKET AZ APJUK MOLESZTÁLT AZ ORSZÁG SZÉGYENEI VAGYTÓK."
  Az illető a partyember@freemail.hu címről írta a levelet.
  Partyember e-mail címe alapján állítólag megtalálható az interneten, várjuk olvasóink kutatásának eredményét.
  (Barikád nyomán)”
 • 14. széchenyi12 2009. március 17. 14:30
  „A rendőrség elcigányosítása lesz az új szóvivő feladata
  A rendőrségi munka közérthetőbb magyarázata, naprakész tájékoztatás az állampolgároknak, az újságíróknak és a hivatásos állománynak - foglalta össze tervei nyilvánosságnak szánt részét az új - cigány - rendőrségi szóvivő.
  Főkapitányi döntésre közérthetőbbé szeretnék tenni a rendőrség munkáját, ezért van szükség a kommunikációs arculatváltásra - beszélt félre egy kicsit bemelegítésképpen Makula György, aki 2001 júniusa óta szolgál a rendőrség kötelékében.
  Az új rendőrségi szóvivő nem titkolja cigány származását, sőt, úgy gondolja, a legjobb példaként szolgálhat azok számára, akik a rendvédelmi pályára készülnek, hiszen ő is ennek köszönheti az új munkahelyet. "Elsősorban rendőr vagyok, és én, illetve a hozzám hasonló kollégáim a legjobb ellenpéldái annak a sztereotípiának, hogy minden cigány bűnöző" - mosdatta fajtáját az őrnagy. Hozzátette: pályafutása bizonyítja, hogy a hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő embereknek is van kitörési lehetőségük; tanulással, akarattal bármit el lehet érni.
  Az Országos Rendőr-főkapitányság új szóvivője rendőrtiszti főiskolásként, a Romaversitas hallgatójaként is segítette a nehéz sorsú gyermekek tanulmányát, majd bűnmegelőzési és drogprevenciós programokat vezetett. A bűnügyi szakon végzett rendőrtiszt hasonló okok miatt 2006-ban, hat ország szervezeteinek részvételével megalapította az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesületet az Igazságügyi Minisztérium, a Nyílt Társadalmi Intézet (OSI), valamint a brit és az amerikai Fekete Rendőrök Egyesülete támogatásával.
  Makula György elmondta, hogy tovább folytatja egyesületi tevékenységét, főtitkári feladatokat lát el. Céljuk, hogy minél több cigányt vonjanak be a rendvédelmi, így a rendőrség mellett a büntetés-végrehajtási, a katasztrófavédelmi, valamint a vám- és pénzügyőri pályára. Megjegyezte: az ország közigazgatási szervei közül a legkorábban és a legtöbb programot a rendőrség indította a roma fiataloknak, és az ösztöndíj-támogatások révén többtucatnyi fiatal került az állományba. A Jászkisérről származó szóvivőnek a rendőri pálya adott lehetőséget a kitörésre.
  A főkapitányi tervek szerint a cigányok számára a jövőben kibővítik a lehetőségeket, és még vonzóbbá teszik számukra a rendőri pályát, "ehhez azonban ők is kellenek".
  Az országos rendőrfőkapitány azt követően keresett cigány rendőrt a szóvivői feladatok ellátására, hogy Kállai Ernő kisebbségi ombudsman tavaly április 15. és szeptember 15. között átfogó vizsgálatot végzett a rendőrségnél, és tavaly novemberi ajánlásában erre tett javaslatot Bencze Józsefnek. Kinevezésének körülményeiről Makula György mindössze annyit mondott, nincs tudomása, hogy személyét Kállai Ernő kisebbségi ombudsman javasolta volna.
  (MTI nyomán)”
 • 13. széchenyi12 2009. március 17. 14:30
  „Ártatlan autósokra támadtak a felfegyverkezett miskolci hordák, polgárháború szélén az ország
  Egyre több településről érkezik a hír, hogy a cigányok immár szervezetten, felfegyverkezve terrorizálják a magyarságot, ráadásul nem is titkolják, hogy összecsapásokra készülnek, hiszen a zsidó sajtó a szájukba adta az ellenségképet: szegények valójában a gárdistásoktól és a szkinderektől rettegnek, és persze csak magukat védik.
  Mert gárdistások és szkinderek erőszakolnak meg, rabolnak ki, gyilkolnak meg nap mint nap idős, védtelen romákat, ugyebár. Ráadásul még a maga a cigányvédő rendőrség is kénytelen cáfolni a képtelen cigány meséket az őket érő fenyegetésekről és támadásokról. És ott van Pécs, Tatárszentgyörgy és a többi eset.
  Alább az Északhírnök híre, képei és videója, nem is szükséges semmit hozzátenni.
  Polgárháború! Ártatlan emberekre támadtak a cigányok Miskolcon a belvárosban. A rendőrség csak néz.
  A miskolci gettókban élő cigányok 15-én este megtámadtak két személykocsit. Az egyiket az Andrássy úton az úgynevezett számozott utcák térségében, a másikat a Muszkás oldal környékén.

  Személyi sérülés nem történt (időben jött a segítség), de az autókat összetörték. A környéken cirkáló rendőrök megakadályozták a további támadásokat is, 12 embert előállítottak, de mindenkit arra kérnek, hogy óvatosan közlekedjenek azokon a területeken, ahol sok roma él: Lyukó, Békeszálló, Számozott utcák, Ruzsin, Muszkás oldal, stb.

  Azt tanácsolják, ha támadást, provokációt tapasztalnak, haladéktalanul kérjenek segítséget a rendőrségtől.

  Korában Szerencs környékén molesztáltak autósokat cigányok, akik támadásveszélyre hivatkozva több autót megállítottak és átvizsgáltak, de itt a rendőrség nem vizsgálta a történteket.

  A miskolci romatelepeken napok óta nyugtalanság van, éjszaka gyújtogatásokkal múlatják az időt az ott élők.

  A készültséget azzal indokolják, hogy bőrfejűek (,,szkinderek") támadtak rájuk, de a rendőrség ezt kategorikusan cáfolja.

  A különböző ütő-, vágó-, szúrófegyverekkel felszerelt romák Molotov-koktélokat is készenlétben tartanak, a rendőrség viszont kerüli a konfliktusokat, és nem vizsgálja az egyébként tiltott eszközök spájzolását.”
 • 12. Hunicum 2009. március 17. 14:12
  „"Nem mondtam, hogy nem. De azt se, hogy igen. Pedig Nem."”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetőből lett a számlás millió

Győr-Moson-Sopron - Küldjön egy szolgáltatói számlát, s ha szerencséje van, havonta – kilenc… Tovább olvasom