Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Kiskondás kedvence

Hozzávalók:

4 sertésfarok, 1 hátsó csülök, 25 dekagramm tarhonya, 25 dekagramm velő, 20 dekagramm szalonna, só, bors, pirospaprika, majoránna, bazsalikom, borsikafű ízlés szerint, olaj vagy zsír, 2–3 fej vöröshagyma.

Elkészítés:

Pörköltalapot készítek, belerakom a feldarabolt farokrészeket és a kicsontozott, kockákra vágott csülökdarabokat, és hozzáadom a fenti fűszereket, végül a velőt. Kevés lecsó hozzáadásával készre főzöm. A tarhonyát kockákra vágott szalonnával megpirítom, vízzel felöntöm, félig puhára főzöm, majd a kockákra vágott burgonyával készre párolom. Ha szükséges, vízzel és kevés pörköltszaftot hozzáadva pótolom az elpárolgott levet. A pörköltet és a tarhonyát óvatosan összekeverem. Sűrű egytálételt kapok, de tálalhatjuk külön a húst és a köretet is.
A bikaherét forralás után 2–3 órát áztatjuk.
A bikaherepörkölt kissé erősebb fűszerezést igényel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elnöki szavak

Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke: „Jelentős sikerként értékelem a szavazás… Tovább olvasom