Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Kisfiú gyászolja apját: eltemették a lelőtt sofőrt

Végső búcsút vettek attól a tragikus sorsú sofőrtől, akit március 25-én egy amerikai katona gyilkolt meg az iraki Tádzsi katonai bázison. A földi maradványokat nagyradai temetőben helyezték örök nyugalomra.


Ismeretes: Bogdán Tibort pár héttel a 36-dik születésnapja után március 25-én tarkón lőtte az iraki Tadzsi katonai táborban egy amerikai katona. Tibor teherautó sofőrként dolgozott a ToiFor cégnél és ez már a második iraki kiküldetése volt - írja a Bors.

25 éves gyilkosát őrizetbe vették de a mai napig nem derült ki, miért kellett kioltania a férfi életét.

Tibor holttestét először Washingtonba szállították majd onnan repülővel érkezett haza Húsvét szombatján. A család azonban az ünnepek és a szervezés miatt csak ma délután helyezte őt végső nyugalomra.

A szertartás egyszerű, mégis megható volt, egy szentmisével kezdődött a nagyradai templomban, amelyen csak a legszűkebb család vett részt. E közben a temetőben már gyülekeztek az ismerősök és a barátok az ország minden részéből.

Tatabányáról különösen sokan érkeztek: Tibor ugyanis hivatásos katonaként egykor ott teljesített szolgálatot. A mise vége után a férfi egykori élettársa Tünde és 6 éves kisfiúk Bence előre sietett, és a család többi tagjának megérkezte előtt rótták le tiszteletüket a koporsó mellett.A gyászoló kisgyerek és édesanyja. Fotó: Borsonline.hu.
A gyászoló kisgyerek és édesanyja. Fotó: Borsonline.hu.


Ezután a barátok között nézték végig a szertartást. A férfi hamvai felett Kálmán Vencel, atyai jó barátja mondott beszédet. - Kiskora óta ismertem Tibort, olyan volt ő nekem, mintha a fiam lenne és ő is úgy tekintett, mint az édesapját. Még most is gyakran eszembe jut az a hétfői nap, amikor mi, a barátai összegyűltünk az Irakban keresett pénzből vásárolt házában, hogy elbúcsúzzunk tőle a kiküldetése előtt.

Akkor vettünk egy üveg pezsgőt, de nem bontottuk fel, azt mondtuk, majd akkor, ha épségben visszatér. Most már örökké bontatlan marad az a palack - fogalmazott az atya.

Olvasóink írták

 • 11. lolita 2009. április 22. 13:31
  „Sajnos aki ilyen feladatot vallal az tudja mivel jar de senki nem szamit arra hogy vele ez bekövetkezhet,igen is a penzert mennek el oda ezen nincs mit vitatkozni,valakinek vallalnia kell!”
 • 10. gagarin 2009. április 22. 12:49
  „olvass híreket tudni fogod! Érveket fogalmazz meg ne az erődet fitogtasd! De tudod mit,már el is felejtettem,hogy vagy!
  És te,hogy én ki???”
 • 9. MTT 2009. április 22. 12:46
  „Nem katonaként járt Irakban. Csak ő is, mint bármelyikünk, szeretett volna jobban élni egy kicsit, ezért ment oda. Dolgozott, de tragikusan meghalt, - elég szomorú. Nem ő az egyetlen, ahogy gyermeke sem az egyetlen árva az országban. Sajnálatos ami történt.”
 • 8. tondaki 2009. április 22. 12:32
  „Ha visszaemlékezünk a "nagy testvér" azt igérte az MSZP kormánynak, hogy Irak helyreállítéásában magyar cégek réstvehetnek. Persze ez is hazugság volt, az amerikaiak sz..át takarítja az a pár magyar, aki ott robotol. Nem ez az első, hogy amerika átvágta Magyarországot. Ha a megszálló cionista gyilkos katonák elhegyják Irakot és végre felszabadul, akkor hazajönnek a magyarok is.”
 • 7. lacim6 2009. április 22. 11:43
  „gagarin Na picit vegyél vissza mert azt sem tudod ki vagyok. Fogalmam sincs ki az a flores rozsa de ezt látom te jobban vágod. Ne itt legyen nagy a szád ha gondolod bemutatkozhatom személyesen.”
 • 6. gagarin 2009. április 22. 10:36
  „lacim6:te idióta faszkalap! NEM MEGHALNI MENT,HANEM DOLGOZNI!!!
  Lehet neked ez a szó furcsán hangzik,de előtted is ott a lehetőség.
  Azok az állat amarikai katonák hol győztek utóljára? Itt? Vagy Vietnámba?
  Lehet te csak azt a hervadt Rózsa Floreszt tartod magyarnak?
  Részvét a családnak.”
 • 5. Truder 2009. április 22. 09:19
  „Valóban,önként vállalta,de ettől még emberi érzések mozdulnak meg minden jó szándékú emberben...Hiszen értelmetlenül lett áldozat,és nyilván nem meghalni ment oda,és nem önként ugrott a golyó elé...36 évesen,hanem tarkón lőtte egy barom(kivégezte)
  Szomorú történet,részvétem a hozzátartozóknak.”
 • 4. lacim6 2009. április 22. 09:00
  „Senki nem kényszerítette hogy oda menjen.”
 • 3. Goldmund 2009. április 22. 08:59
  „Tudomásom szerint ő a második magyar ember, aki az iraki polgárháborúban meghalt. Egyiküket sem irakiak ölték meg, hanem mindkettőjüket amerikaiak. No comment.”
 • 2. pampus 2009. április 22. 08:52
  „Lolita kedves, fogd fel úgy , hogy az alantas ,embertelen háborúk szervezői, nem csak a katonák, hanem a civil emberek életét is megköveteli.”
 • 1. lolita 2009. április 22. 08:43
  „Kisfiu gyaszolja apjat,csak tudnam mi ebben a különös?Ertelmetlen buta cikk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilvásy: titokminiszterből humánpolitikai főigazgató

Magyarország - Úgy tűnik, Szilvásy György igazi polihisztor: a korábbi titokminiszterből a Magyar… Tovább olvasom