Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Kisebb földrengés volt Záhony környékén!

Kisebb, a Richter-skála szerint 2,2 erősségű földrengés rázta meg Záhony környékét. Sérülésekről, anyagi kárról egyelőre nem érkezett bejelentés.

A földmozgást hétfő este 21 óra után észlelték, s a rengés tényét az Országos Szeizmológiai Intézet is megerősítette - mondta Pernyák Sándor ezredes.

Az igazgató tájékoztatása szerint a rengéskor a helyiek kisebb talajmozgást észleltek és morajlást hallottak. Mivel a térség jelentős vasúti átrakókörzet - a környéken találkozik az európai normál és az eurázsiai széles nyomtávú sínhálózat - az emberek azt hitték, tehervonatok közlekedése okozza a földmozgást és a hangot.
Pernyák Sándor hozzátette: személyi sérülésről, vagy épületkárról eddig nem kapott bejelentést a katasztrófavédelmi szervezet.
Az ezredes megemlítette azt is, hogy a határ túloldalán, az ukrajnai Kárpátalján is észlelték a hétfő esti földmozgást, s erről a szomszédos ország társszervezete értesítette a nyírségi katasztrófavédelmi igazgatóságot.

Szabolcsban és Kárpátalján az utóbbi években több kisebb földrengést észleltek, személyi sérüléssel, anyagi kárral viszont egyik sem járt.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetniük kell a kárt okozott MÁV ÁBE-ügyfeleknek

A MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) és a kárt okozó ügyfele együttesen köteles megtéríteni… Tovább olvasom