Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 12°C Még több cikk.

Kisállatok nagy keletje

Rómeó. Egyre többeknek nem pusztán Shakespeare hősszerelmese jut e névről az eszébe, hanem egy fekete aranyhal. Amióta egy ilyen példány szerepel az egyik sokat vetített tévéreklámban, azóta rengetegen szeretnének belőle otthonra egyet.
A vakáció heteiben megszaporodott a kisállat-kereskedésekben a vágyakozva nézelődő gyerekek száma. Sokan közülük „visszarángatják” később a szüleiket, és egy-egy kedvenccel térnek haza.
Radványi Johannától, az egyik mosonmagyaróvári kisállat-kereskedés eladójától megtudtuk: a legnagyobb kereslet most Rómeó-hasonmások után van. Amióta a reklámban szerepel, azóta rengetegen keresik náluk a fekete aranyhalat, ami 480 forintba kerül. A halakból egyébként is rengeteg fogy, egyre többen például a lakás díszítése miatt vesznek akváriumot, melyből hódít a falba épített változat. Sok kertes házban van kis tó, az oda való példányok darabjáért 480–1480 forintot kérnek. Akváriumot lehet kapni már 10 ezer forintért, de 24 ezerért is.
A papagájok ára 500 forintnál kezdődik, de a madárinfluenzás hírek hatására azért idén utánuk visszaesett a kereslet. A teknősöket 1400–2400, míg a hörcsögöket 350 forintért lehet hazavinni. És ami a nagy sláger még, az a vadászgörény. A kedves, játékos, nagyon kíváncsi állatok nemhiába váltak a világ minden részén népszerű házi kedvenccé. 5000 és 15 ezer forint közötti összegért bárki szerezhet magának egy ilyet. A vadászgörények nagyon fogékonyak, könnyen tanulnak, ugyanakkor makacsak, amit elterveznek, véghez is viszik. Fontos, hogy már kiskorukban leszoktassák a gazdik őket a harapdálásról és a kaparászásról. Arról, hogy Mosonmagyaróváron és környékén hány vadászgörényt tartanak, nincs adat, viszont az azért mutat valamit, hogy a kisállat-kereskedésben rengeteg fogy a számukra készített WC-kből és hintákból.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdemes a mentőszolgálaton spórolni?

Tovább olvasom