Kisalföld logö

2018. 09. 20. csütörtök - Friderika 15°C | 26°C Még több cikk.

Kirúgják Alföldi Róbertet: Vidnyánszky Attila válthatja az igazgatót

A Hírextra úgy tudja, már nagyjából egy hete eldőlt, hogy a kárpátaljai, jelenleg Debrecenben dolgozó rendező kerül a Nemzeti Színház élére.

A kérdés már csak az, mikor és hogyan menesztik a 2013-ig kinevezett Alföldit.

Biztos forrásra hivatkozva írja azt a Hírextra, hogy Vidnyánszky Attila váltja Alföldi Róbertet a Nemzeti Színház igazgatói posztján.

Az 1964-ben született kárpátaljai rendező jelenleg a debreceni Csokonai Színház igazgatója és művészeti vezetője, de előtte több színházat is vezetett, és ő alapította a Beregszászon az Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színházat (amit két éve már Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színháznak hívnak). Vidnyánszky rendezett egyebek mellett az Új Színházban, a Magyar Színházban és az Operában is.

A kárpátaljai színház az utóbbi években szoros kapcsolatban van az anyaország színházi életével, rendszeres vendége a különböző fesztiváloknak, nyári szabadtéri produkciókban és kőszínházi előadásokban is részt vesz.

Alföldi Róbertet az előző kormányzat idején nevezték ki 2013-ig a Nemzeti Színház élére. Az elmúlt hetekben komoly támadások indultak ellene, miután a budapesti román követség a Nemzetit bérelte volna ki Nagy-Románia megalakulásának megünneplésére. Bár ezt Alföldi végül visszamondta, a színháznál tiltakozást szervezett és parlamenti albizottság felállítását is kezdeményezte az ügy miatt a Jobbik.

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. Valaki 2010. december 13. 21:13
  „53. Primax 2010.12.13. 20:51

  "...a kárpátaljai, jelenleg Debrecenben dolgozó rendező..."
  Vicces.
  Nincs itthon senki sem, aki alkalmas(abb) lenne erre a posztra ?

  Kárpátalja itthon van libsikém!”
 • 54. nüs 2010. december 13. 21:11
  „Primax, de vannak, zs..k :D”
 • 53. Primax 2010. december 13. 20:51
  „"...a kárpátaljai, jelenleg Debrecenben dolgozó rendező..."
  Vicces.
  Nincs itthon senki sem, aki alkalmas(abb) lenne erre a posztra ?”
 • 52. Andersen 2010. december 13. 18:47
  „Fontos, hogy a leendő igazgató határontúli, javaslom az egész magyar színházjátszás résztvevőit elzavarni, mert alkalmatlanok! az összes díjazott, halhatatlan művész, meg a leendő ifjak is. csakahatárontúliak!!”
 • 51. empathia 2010. december 13. 18:44
  „Túrabakancs!
  :D egy hullámhosszon vagyunk, már megint!”
 • 50. tosa2 2010. december 13. 17:59
  „ÉS ???? Foglakozott vele, mármint a beállítottságával valaki is, olvastál róla valamit is itt eddig?
  Most sem azzal foglalkoztok, hogy mit is csinált, hanem az első az, hogy milyen a nézete.”
 • 49. drKotász 2010. december 13. 17:32
  „25. hozzászólás tosa2:DDDDDDDDDDDD Amíg nem tudta senki:DDDDDDDDDD
  Csak az nem tudta aki nem nézett rá:DDDDDDDDDD”
 • 48. knifemaster 2010. december 13. 17:18
  „Michael Neumann

  Mi az antiszemitizmus?

  Időről időre, valamelyik baloldali zsidó író egy mély lélegzetet vesz, megértően kitárja nagy szívét, és kijelenti, hogy Izrael állam, illetve a cionizmus bírálata nem antiszemitizmus. Azután gratulálnak egymásnak ehhez a bátorsághoz, majd egy csendes sóhajtással magukba fojtják afölötti aggodalmukat, hogy ezt a veszélyes tudást nem lett volna szabad a nem-zsidókkal, és különösen, az arabokkal megosztani. Néha, ezt, a zsídók körüli lézengők teszik, akik, valóban, vagy csak érdekből, a zsidókkal azonosulnak. A kockázat elkerülése végett, azonban rögtön arra figyelmeztetnek bennünket, hogy az antiszemitizmust, igenis nagyon komolyan kell venni. Az a tény, hogy Izrael, a zsidók többségének a támogatásával egy faji jellegű háborút folytat a palesztinok ellen, különös óvatosságra int.

  Én ezt nem így fogom fel. Szerintem az antiszemitizmust majdnem soha sem szabad komolyan venni, sőt, olykor talán játékosan is felfogható. Az antiszemitizmusnak, különösen semmi köze a palesztin, izraeli konfliktushoz, esetleg csak annyiban, amennyiben arra szolgál, hogy a tényleges kérdésekről a elterelje a figyelmet. A következőkben, a fenti állításokat szándékozom alátámasztani.

  Az ?antiszemitizmus?, annak szűkebb értelmezése alapján nem a szemiták iránti gyűlöletet jelenti. Ez a meghatározás összetéveszti a szavak etimológiai jelentését, azok értelmezésével. Az antiszemitizmus mai értelmezése: zsidógyűlölet. De amint ezt kimondjuk, azonnal a jól ismert, ?nem ez, hanem amaz? vitába keveredünk. ?Ide figyeljetek! Mi egy vallás vagyunk. Nem! Mi egy faj vagyunk! Nem Mi egy kulturális közösség vagyunk! Bocsánat - vallás vagyunk.? Amikor ebbe belefáradunk, azonnal egy másik szócsatában találjuk magunkat: ?az anti -cionizmus egyenlő az antiszemitizmussal.? varázslatos sebességgel átvált a ?cionizmust nem szabad összetéveszteni a judaizmussal?. A végső és mindent elsöprő érv pedig így hangzik: ?hogyan merészelsz?, te antiszemita!?

  Legyünk lovagiasak határozzuk megy az antiszemitizmust olyan szélesen, ahogy azt Izrael állam támogatóinak az megfelel. Az antiszemitizmus a zsidó faj, kultúra, vallás, s a cionizmus ellen megnyilatkozó gyűlölet, ellenszenv, szembenállás, vagy enyhe ellenszenv. Izrael támogatói azonban ezt a játszmát nem találnák mulatságosnak. Az antiszemitizmus fogalmának kiszélesítése, beleértve azokat a megnyilvánulásokat is, amelyek a legenyhébb formáiban ellentétesek Izrael érdekeivel, kétélű kardnak bizonyul. Az ellenféllel szemben igen hatásosak, de ha mindent antiszemitizmusnak minősítünk, annak a hatása fokozatosan gyengül.”
 • 47. knifemaster 2010. december 13. 17:15
  „41. hozzászólás nüs 2010.12.13. 16:55
  Egy zsidó számára nincs sért?bb, mint az igazság”
 • 46. AntiFricc 2010. december 13. 17:12
  „36
  Nyugodtan magyarozzál. Annak nincs negatív jelentése. Az, hogy a zsidózásnak van, az csakis a zsidókon múlik/múlott.
  Ezt a kis buzeráns Robertát meg már épp ideje kilökni a székből. Most aztán mehet a szivárványos barátaival felvonulni :D Sőt beléphet az LMP (szadesz)-be is. Oda való.”
 • 45. SC 2010. december 13. 17:11
  „Ez a 42.ment.”
 • 44. SC 2010. december 13. 17:10
  „Nem az! Csak nem szereti a ....-at,a ........-kat és a .......ket. Gondolom te sem kedvelsz mindenkit.Akkor te mi is vagy? .....i,esetleg ...ló,vagy netán ......tó?Amit gondolsz,nyugodtan rakd a pontok helyére...:-)”
 • 43. aerodragon 2010. december 13. 17:08
  „Túrabakancs! Kitalált és ok nélküli antiszemitizmus soha nem létezett! Mindennek oka van, ahogyan ezt a nyitott szemmel járók régóta tudják! Az sem véletlen, hogy a Mississippi mentén kialakult ez a szemlélet.
  A dologtalan, lusta és kezelhetetlen népcsoport csak vasszigorral és következetességgel tartható a normális társadalmi morál keretein belül! A Zsidó egy más népcsoport. Nem a származás a baj forrása, hanem a cionista szemléletük! Sajnos volt szomorú, és zsebmetsző tapasztalatom velük. Másfél millióm és majdnem a becsületem bánta. Úgy hogy nekem itt ne köhögjön egyik sem.... Alattomosan megbúvó, uszító, magát soha nem felvállaló emberek! Szemtől-szemben soha sem fog támadni...”
 • 42. Batistuta 2010. december 13. 17:03
  „Túrabakancs! A biztonság kedvéért megnéztem. Igen! Te rasszista, antiszemita és homofób vagy.”
 • 41. nüs 2010. december 13. 16:55
  „meir, magyarozzon nyugodtan, engem nem zavar, nem szégyenlem hogy magyar vagyok
  de látom önt zavarja ha szóvá teszi a magyar, hogy a fiai mit művelnek ( bár maga a cselekedett látom nem zavarja, csak az igazság kimondása)”
 • 40. Szabra 2010. december 13. 16:28
  „Felháborító az egész, ez már rászizmus, meg minden !

  Még szerencse, hogy Alföldi Robi / mint bölcs és okos ember / már rég útrakész bőrönddel várta a megtorlás elérkeztét és új hazájában majd kap egy őt megillető igazgató beosztást esetleg a jeruzsálemi Nemzeti Színháznál............”
 • 39. embrus 2010. december 13. 16:13
  „Sajnos ritkán jutok el színházba, de csak a Nemzetibe megyek, ha mégis sikerül. Legutóbb Csehov Három nővérét láttam, tavaly a Lear királyt, a Pánikot. Kérlek, higgyétek el, azért a Nemzeti, mert szerintem nagyon jó. Hidegen hagy, ki milyen pártállású.”
 • 38. Túrabakancs 2010. december 13. 15:40
  „meir!
  Szoktam írni hogy a kutya sem törődne azzal, hogy valaki milyen származású,
  ha azok nem adnának okot arra hogy ezt szóba hozzuk. "Ti" vagytok azok akik
  kiprovokáljátok a "zsidózást", utána meg nácizhattok egyet.
  Mindig azt kell vizsgálni, ki is a provokátor, és nem azt, aki a nem helyénvaló
  tettek miatt kinyitja a száját, és helyén nevezi a dolgokat. Nem veszed észre
  hogy negatív nemzeti ügyekben "ti" vagytok állandóan a képben? Miért
  van ez? Miért jó ez nektek? Én tudom a választ de nem írom le, mert akkor
  megint kapnék a fejemre. Csak rajtatok múlik az emberek felétek irányuló
  ellenszenvének a csökkentése, csak akarni kell! Alföldi ellen több eljárás is fog
  indulni figyeljétek csak meg, a kirúgás csak a kezdet. Ennyivel nem ússza majd meg.
  Igazam szokott lenni...”
 • 37. tejfelesszájú 2010. december 13. 15:28
  „meir, hát igen, de hát tehetünk róla, hogy ő is az?
  ha meg valaki szóba hozza akkor rögtön náci.
  inkább határolódj el tőle, de nem, te is inkább zsidózol egyet”
 • 36. meir 2010. december 13. 15:08
  „Az 1-estol a 20-asig azt mertem hinni hogy megussza ez a hir zsidozas nelkul!!
  -am de itt a 21-es!!
  ujabb urugy egy jo kiados zsidozasra!!
  -(persze nagyon kivancsi lennek ha egyszer mi zs.....k kezdenenk itt-ott MAGYAROZNI,az vajon hogyan esne az erintetteknek??)-
  mert ugye,;-kolcsonkenyer-visszajar!!”
55 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset a jeges úton

A helyszínen meghalt egy 44 éves kiskőrösi férfi, aki autójával egy kamion pótkocsijával ütközött a… Tovább olvasom