Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Kirendeltséget nyitott a földhivatal Téten

A tétieknek és a Tét környékén lakóknak már nem kell Győrbe utazniuk ingatlannal kapcsolatos ügyeik intézése végett. A település városi rangra emelkedésének harmadik évfordulójához közeledve megnyitotta kapuit a földhivatal helybeli kirendeltsége.
A földhivatal téti kirendeltsége június elsején kezdte meg működését a Győri út 12. szám alatti épületben, amely régebben az áramszolgáltatóé volt. Mintegy kétszáz négyzetméteren a célnak megfelelő öt irodahelyiséget és egy irattárat alakítottak ki. A kirendeltség négy munkatársa a hét négy napján itt fogadja a tizenhárom érintett településről érkezőket csaknem egy hónapja. Már az első héten komoly forgalmat bonyolítottak le. Eddig mintegy száz olyan ügyfelet szolgáltak ki, akik el is vittek valamilyen okiratmásolatot – tudtuk meg Laki Balázs kirendeltségvezetőtől.

Az illetékességi terület

A téti földhivatal illetékességi területe: Árpás, Csikvánd, Felpéc, Gyarmat, Gyömöre, Győrszemere, Kajárpéc, Kisbabot, Mórichida, Rábaszentmiklós, Rábaszentmihály, Szerecseny, Tét. Ügyfélfogadás: hétfőn 8–12, kedden 13–16, szerdán 8–16, csütörtökön 8–12 óra között. Érdeklődni a 96/561-230-as telefonszámon lehet, faxot a 96/561-239-es számon fogad a kirendeltség.
A szolgáltatások közül eddig legtöbben a tulajdoni lap vagy térképmásolat kiadását igényelték. Emellett földmérési munkákat is végeznek az iroda alkalmazottjai, intézik a Termőföldért életjáradékot programmal kapcsolatos ügyeket, a pályázatok befogadását. Az összes olyan bejegyzés ügyében, ami ingatlanhoz kötődik, fordulhatnak a környékbeliek a téti földhivatalhoz, ahol a földhasználati és az ingatlan-nyilvántartást vezetik. Eddig több mint háromszáz olyan ügyiratot adtak be ide, amit a szakemberek feldolgoztak vagy feldolgoznak.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy mindenképpen gyorsabban, könnyebben elintézhetők a földhivatali ügyek az új kirendeltségen. A várakozási idő minimális, a hangulat családias. A legtöbb környékbelinek az utazása is lerövidül, leegyszerűsödik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerjen jegyeket a Gálvölgyi portréra

A Kisalföld Online játékán most jegyeket nyerhet a Győri Nyár egyik programjára, a… Tovább olvasom