Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Kirabolta, zsarolta társait három középiskolás

Csoportosan elkövetett rablás bűntette, valamint zsarolás és személyi szabadság megsértésének minősített esete miatt emeltek vádat három fiatalkorú ellen.
Csoportosan elkövetett rablás bűntette, valamint zsarolás és személyi szabadság megsértésének minősített esete miatt emelt vádat három fiatalkorú ellen a Veszprémi Járási Ügyészség - közölte a megyei főügyészség pénteken az MTI-vel.

A vádirat szerint a fiatalok a bűncselekményeket 2012 novembere és 2013 februárja között, az egyik szakképző iskola évismétlő diákjaként, két fiatalabb osztálytársuk sérelmére követték el.

A főügyészség azt írta: a három diák kifigyelte, hogy az iskolai büféből távozó egyik osztálytársuknál pénz van, hátrafeszítették a kezét, és erőszakkal elvették 300 forintját. Később zsarolással - veréssel fenyegetőzve - külön-külön is szereztek pénzt tőle.

Az ügy másik sértettjébe előbb hamis, fenyegető tartalmú üzenetekre hivatkozva kötöttek bele, majd az egyik óraközi szünetben a mellékhelyiségébe rángatták, ott szidalmazták és bántalmazták. Egy hónap elteltével felszólították, hogy a bulizásukhoz vigyen nekik fejenként ezer forintot, különben megverik; a sértett a fenyegetés hatására másnap átadta a pénzt.

Olvasóink írták

 • 14. Lacika62 2013. szeptember 28. 19:12
  „8. Mankapunka 2013.09.27. 17:40 Te sem panaszkodhatsz az agy szinttel...”
 • 13. klarissza70 2013. szeptember 28. 18:40
  „Való igaz,hogy 16 év a korhatára a tankötelezettségnek.Pont amiatt,hogy a deviáns,antiszociális,többszörösen bukott fiatalok ne maradjanak az iskolarendszerben,mert csak zavarják társaikat,magatartásukkal hátráltatják az oktatást!Sajnos nagyon sok az olyan gyerek (fiatal),akiknek családi háttere finoman szólva is olyan,hogy jobb lenne ha nem vállaltak volna gyereket!!De sokaknak ez az egy bevételi forrásuk van,a gyerekek után járó támogatás.Az ilyen "mérgező szülő" gyermeke mi mást tanulhatott otthon,mint az erőszakot?Persze hogy ezt adja tovább,hiszen csak ezt ismeri.Nem szelektál jó vagy rossz között,mert számára a szülői minta a szent és sérthetetlen.Nem tud más lenni! Úgy hogy nem csak a gyerek a felelős tetteiért,hanem legfőképpen a családi háttér!!És bizony ha az ilyen gyerekek kimaradnak idő előtt az oktatásból,könnyedén a társadalom perifériájára sodródnak.És a szülőktől "örökölt"ördögi kör kezdődik elölről.(Amúgy az is hibás,akit zsarolni lehet.Ott milyen a szülői háttér vajon???)”
 • 12. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 27. 20:12
  „10. öröksoproni 2013.09.27. 18:15
  A tanuló 16 éves koráig kötelezett az iskolai oktatásra.Korábban a 18 éves kor volt a mérv adó.
  Gondolj bele 8. osztályból azért marad ki a tanuló,mert torna órán a sportnadrágból kilóg a ...lője.
  Nevezett tanárember,jelenleg vezető egy soproni iskolában,viszonylag jó helyen töltötte a sorkatonai szolgálatát.
  Nem építő alakulat,inni szerető közegében. Németországban,csak az lehet állami alkalmazott ki teljesítette a katonai
  szolgálatot.Vonatkozik a Minisztériumi Főosztályvezetőre is.Az ingyenes,támogatott főiskolai,egyetemi tanulmány
  feltétele a katonai szolgálat.Az igaz a tiszti és tiszthelyettesi munkakörben feltétel a normalitás és nem nagyon alkoholizálnak. Egyszóval meg kell védeni az iskolai rendet a tanulók érdekeit.A felzárkóztatás címén nem sérülhet mások érdeke,mert lehúzzák arra szintre ami nem kívánatos és alkalmazkodjon az kit felakarnak hozni a normális szintre.”
 • 11. titokban 2013. szeptember 27. 19:44
  „5-6 hozzászólókkal teljesen egyetértek! Jó hogy egyre többen gondoljuk így!”
 • 10. öröksoproni 2013. szeptember 27. 18:15
  „7. - hez
  A sorkatonai szolgálat jó és értelmes is lehetett volna, ha nem agyatlan szeszkazánokkal töltődött volna fel a laktanyai hivatásos állomány.

  A tankötelezettség felső korhatára szerintem elsősorban azért 16 év, mert a családi pótlékot a tankötelezettség felső korhatáráig köteles fizetni az állam. Persze lehet szép cél a szakmunkás képzés, de az összeszerelő gyárak, amikkel tele vagyunk, 4-5 szakmát igényelnek.

  Én azt is szeretném tudni, hogy azok a gyerekek miért nem szóltak a szüleiknek? Szörnyű lehet, ha a család nem alkalmas az ilyen esetek megbeszélésére.”
 • 9. Lívia66 2013. szeptember 27. 18:03
  „7. WeiseÖdenburg 2013.09.27. 17:06

  A baj az, hogy az alább, az általad felsoroltakon kívül még sok más egyebet is tanultal és átéltek a sorkatonai szolgálat alatt, ami nem biztos, hogy az előnyükre vált.
  Sajnos a gyengébbek, ugyan úgy ki voltak szolgáltatva ott is, az erősebb és bunkóbb embereknek.”
 • 8. Mankapunka 2013. szeptember 27. 17:40
  „18 a korhatár, de még így is a mai 18 évesek egy 14 éves gyerek agyiszintjén vannak.”
 • 7. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 27. 17:06
  „Sorkatonai szolgálat hiánya,magyar társadalom férfi tagjai hosszú időn keresztül ott váltak felnőtté,tanultak alkalmazkodást és fegyelmet. Ezt egy tanár embertől halottam kb. egy hete.”
 • 6. rubeola 2013. szeptember 27. 15:39
  „Bányába küldeni, kőfejfőbe, kényszermunkára, hogy ne unatkozzanak!!!! Legnagyobb baj, hogy unatkoznak otthon, az iskolában, mindenhol, persze a munka meg büdös nekik.”
 • 5. Pretorianus 2013. szeptember 27. 15:02
  „2. meheszbl 2013.09.27. 14:15
  A munkát kell divatba hozni újra teljes körűen az elítéltek közt.Kezdjék a kőfejtők újbóli megnyitásával.Ha nem megy, marad a börtön, addig sem szennyezik a szabad társadalmat a jelenlétükkel!”
 • 4. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 27. 14:37
  „1. toto72 2013.09.27. 13:42
  Az új törvény értelmében a tankötelezettség felső korhatára 16 év. A bevezetésének egyik oka az általad említett.
  A másik,hogy a szakma tanulása felé orientálni az ifjúságot.
  Ezek a "fiatalok" az új fogalmat a sajtó találta ki bizonyosan a lényeg fajsúlyos kiemelésére,saját közegükben látták a mások terrorizálását,kirablását.A büntetéseknek el kell jutni arra a szintre,ezek a "fiatalok" féljenek bűnt elkövetni és mások is okuljanak az esetükből. A balliberális,okosok,pártok és a sajtó ezt nem veszi jó néven,lehet javasolni az álságos tevékenységüket Libériában gyakorolják! Majd elmegy a kedvük a hamis és áll prófétát játszani! Ott mutasd meg mozgalom keretében,akinek sikerül a túlélés,már nem lesz kedve ebben az országban keresni a "kielégülésüket" mert megtanulják,mást nem okolni a saját sikertelenségük védelmében.”
 • 3. kokolorbi 2013. szeptember 27. 14:17
  „<moderálva>”
 • 2. meheszbl 2013. szeptember 27. 14:15
  „Ok, OK, de mi legyen velük ??? Kerékbetörés, korbácsolás már nem divat.A börtön = bűnügyi továbbképzés ....tehát ???”
 • 1. toto72 2013. szeptember 27. 13:42
  „Aztán mikor az ilyen , általában túlkoros, évismétlőket a kormány kirakná az iskolákból, egyből jönnek a balliberális okosok, pártok és sajtó, hogy ilyet nem szabad. <moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drogfogyasztással gyanúsítja az MSZP Lazáry Viktort - közzétették a videót

Nem lesz sikeres a szocialisták lejárató kampánya - jelentette ki Lazáry Viktor, miután negatív lett megismételt drogtesztje is. Tovább olvasom