Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Kínos a sok volt munkahely

„Sokáig nem találtam a helyem, rengeteg állásom volt, igen gyakran változtattam munkahelyet. Most úgy érzem, benőtt a fejem lágya, le tudnék nyugodni és egy helyen dolgozni. Azonban biztosan nem mutatna jól az önéletrajzomban a gyakori állásváltoztatás és az, hogy rövid idő alatt szinte csak csapongtam egyik munkahelyről a másikra. Hogyan tudnám ezt, ha eltitkolni nem is, de jobb színben feltüntetni?
P. Ágnes (Győr)

Nos, valóban nem biztos, hogy jó pontokat szerezne a gyakori változtatásért, de tekintse eddigi pályafutását úgy, mint a személyes fejlődését, és az egyre lényegesebb előrelépések és egyre meggyőzőbb eredmények sorozatát. Tehát az állásváltoztatásokat ne hátrányként könyvelje el – amint az soraiból kiderült –, hanem próbálja meg előnyként feltüntetni. Ezt egyrészt úgy teheti, hogy magát a változtatások okát mindig abban jelöli meg, hogy egy újabb kihívás vagy nagyobb eredmény elérésének lehetősége vonzotta. Másrészt a változ-tatások tényét előnyként kell feltüntetni, hiszen az egyik oldalról ez biztosította a személyes fejlődését, a másik oldalról pedig több munkahelyen, különböző, de mindig magasabb feladatkörben szerzett tapasztalatokat.

me néhány példa, amivel indokolni lehet a változásokat: A cégem összeolvadt egy másikkal. A cégtől eltávoztak a hozzám közel álló vezetők.Újabb kihívást kerestem. Szerettem volna más vidéken dolgozni.
Lehet, hogy kitűnő iskolákba járt ugyan, de mégis átlagos a pályafutása. Ez esetben vegye előre a szakképzettséget és a szakmai továbbképzéseket. Ha esetleg egész pályafutása alatt ismeretlen munkahelyeken dolgozott, ne a korábbi, ismeretlen munkahelyeket emelje ki az anyagában, hanem az ön által betöltött fontos vagy jelentős beosztásokat. Tehát emelje ki nagy betűkkel a fontos titulusait! 

róbálkozhat azzal is, hogy a viszonylag ismeretlen munkáltatója jól ismert megbízóit emeli ki. Hiszen egy vállalat stabilitása, megbízhatósága gyakran abból is megítélhető, hogy milyen klientúrával rendelkezik, vagy mely cégeknek dolgozik alvállalkozóként.

Ami az életútja kezdetén bekövetkezett gyors váltásokat illeti, javaslom, hogy a „Szakmai pályafutás" bekezdést indítsa az első stabil munkahely megnevezésével, és a bekezdés végén „kezdeti szakmai tapasztalatok" címszó alatt csoportosítva, dátumok nélkül sorolja fel ezeket a kritikus állásokat.

Pintér Zsolt fejvadász és karrierszakértő


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véradók figyelmébe

Győrszentiván. Ma délután 3 órától este 7 óráig kiszállásos véradásra várják a véradókat a helyi… Tovább olvasom